Livet efter alkoholen

Livet efter alkoholen
Många som slutar att dricka alkohol förväntar sig ett nytt, stabilt liv fyllt av lycka och styrka. Men, så är det inte för alla.

Kanske började man att dricka för att man inte mådde bra och när man inte längre dricker alkohol har man ingenting längre som maskerar hur man egentligen mår.

Kanske känner man stark ångest för valen man har gjort under tiden man drack aktivt, eller hur man ens kunde hamna där överhuvudtaget. Man kan också känna en stark beslutsångest och meningslöshet inför sitt val av att sluta dricka.

När man slutar dricka är det vanligt att man under en period känner känslor som ångest, oro och hopplöshet. Håll ut! Med tiden brukar det i många fall kännas lättare. Det börjar bli enklare att ta tag i saker i livet som man kanske inte kommit till skott med. Då vänder ångesten till stolthet och hopplöshet förvandlas till hoppfullhet.

Ytterligare en hjälp som många upplevt för att hålla ut i den jobbiga perioden är det sociala stödet. Som exempelvis Alkoholhjälpens diskussionsforum, Anhörigstödet, familj, vänner eller kanske en självhjälpsgrupp. Eller kanske är det så att man behöver hitta en professionell samtalskontakt, för att nå kärnan till varför man började må dåligt från början. Alla vägar är olika.

Vad har varit till hjälp för dig i livet efter alkoholen?
Dela gärna med dig på forumet!

tagg: