Startar en ny tråd för detta! Ni vet, såna där listor som finns för rökare, förbättringar som sker fysiskt efter att man fimpat för sista gången? Varför finns det inga såna för alkoholister? Eller gör det? Jag har letat och letat men bara hittat information om alkoholens skadeverkningar vilket jag känner bara skrämmer, inte motiverar mej.

Skulle så gärna vilja veta vad som händer i kroppen efter en vecka, en månad o.s.v utan alkohol.

Någon som vet om det finns något sånt på nätet eller sitter på en massa bra info själv?
Dela gärna med dej! :)

Tack förresten, Myrkotten för idén! :)

Är ekonomin. Sambon och jag räkna ihop kostnader för vin/öl/tobak och kom upp i 10 000 kr för en månad. Detta är verkligen verkligen illa! ? Har ni andra kommit upp i liknande summor som ni nu kan spara?

Ja. Sant ? Belöningar som man tycker man är värd då man inte handlar på systemet... ofta skitsaker.

Jag ser verkligen fram emot att gå ner i vikt! Känner mig fräsch redan men vill ju att det ska gå snabbt neråt... har det gått snabbt ner för din del?

Ztark-are: öhum.. nu är jag inte i en helnykter period, men tex när jag gick öppenvårdsbehandling gick jag ner flera kilo bara genom att jag inte drack. Nu har jag inte någon övervikt på det sättet, men jag blir så tjock om magen när jag dricker massa öl.. För en tid sedan såg jag höggravid ut, men då drack jag många öl per dag, det sätter sig på magen ("ölmage"!). Jag tyckte det var rätt deprimerande, så jag kände att jag måste minska på ölen. Nu är magen mycket mindre, men inte platt. Så synd att utseendet och vikten ska vara det enda som får en att verkligen reagera och tänka till, fast å andra sidan så är det ju det man SER! De inre effekterna (på de inre organen) SER man ju liksom inte! ;) I nyktra perioder blir jag alltså väldigt fit och slim, men jag blir även djävulskt hungrig konstant och det är så jobbigt. Mat kostar också en massa pengar, något som många inte verkar tänka på när de räknar upp ekonomiska vinster med att sluta med alkohol, cigg, etc. Det är svindyrt att ha snabb förbränning och behöva äta mer & oftare än andra, för att inte tala om hur exakt allting måste planeras..! Ibland går jag och köper ett par öl när jag är hungrig istället för att gå hem & laga mat.. Idiotiskt jag vet, men ibland orkar jag inte tänka längre än så. Öl mättar snabbt och länge! Jag brottas även med sorg & depression, och jag har ibland noll lust att käka mat och behöva tugga den.. Jag har ibland ingen lust att äta alls, men desto större lust att dricka. Är även storrökare, och en anledning till att jag inte slutar röka är för att jag kommer bli så hungrig. Har alltid haft enorm hunger & sötsug innan jag började med cigg, alko & annat. Jag åt hur mycket som helst men var ändå alltid hungrig. Livet blev enklare som rökare på det sätt att jag slapp denna onaturliga hunger, jag fick en normal hunger när jag blev dagligrökare. Lite OT... Men som sagt, många förstår inte att när man slutar med något så måste det oftast ersättas med nåt annat.