Ensamvargen

Hejsan, ny här!
Jag har under några år format ett folköls beroende, har druckit 3ggr i veckan, ca 12 öl per dag, ibland nån mer, ibland nån mindre.

På midsommarafton separerade jag o min sambo, som jag har tagit mycket hårt, började dricka 12+ folköl per dag varje dag i veckan sedan midsommarafton, jag har nu varit utan i 5 dagar och abstinens besvären har varit ett helvete rent ut sagt, hög puls, skakig, svettig, kraftig oro, skräck känslor och panikattacker titt som tätt, andas som att jag varit ute o sprungit en mil även fast jag bara sitter stilla i soffan, o ja, ingen sömn o snacka om heller.

Jag undrar nu, när fan ska det vända? Jag har bestämt mig för att bli kvitt alkohol och än så länge fungerar den planen, men abstinens biten knäcker mig, orkar inte sitta och andas o må såhär mer nu.

O som grädde på moset är jag ensam, inte ngt stöd, ingen o prata med, det är den tuffa biten.

(Ber om ursäkt för slarvigt skrivet, men jag är ett vrak, både känslomässigt och fysiskt)

...kan vara till någon tröst upplevde jag själv liknande abstinens som vände på riktigt efter 10-14 dagar. Men håll ut! Du vill inte börja om från noll igen. Ring alkohollinjen om det blir för jobbigt? Eller ta hjälp sv vården?
Heja dig

Ensamvargen

Tack för alla svar, det hjälper verkligen att bara få prata ❤️

10-14 dagar!? Ojdå hoppas verkligen att det inte tar sån tid.

Nej att misslyckas är inget alternativ, tänker inte dricka mer, det är dags att bli fri från detta, jag är en 37 årig man som gillar livet allt för mycket

(Det ska tilläggas att jag käkar
12 Neurol om dagen för o stå ut, det hjälper flämtandet lite)

Du har tagit ett stort beslut, snyggt jobbat!
Abstinens är helvetiskt jobbigt. Det blir bättre. Kroppen städar upp i systemen just nu. Hjärnans belöningssystem har vant sig vid alkohol och protesterar vilt. Härda ut ett tag till så kommer besvären att ebba ut, lite individuellt hur länge det dröjer.
Hoppa över det första glaset - det är den gyllene regeln.
Var snäll mot dig själv; gör saker du gillar (återuppta en gammal hobby?), lyssna på musik du älskar, gå ut i skogen, laga en god måltid, skriv dagbok/på forumet, vila när kroppen vill. Allt som distraherar dig från abstinensen är bra.
Du känner dig som ett vrak just nu, men det kommer att vända! Du är på rätt väg! Lycka till.

Ensamvargen

Jag fick också akut vätskebrist i samma veva pga värmen o att jag enbart drack öl under dessa veckor, inget vatten alls.

Sen undrar jag, behöver jag oroa mig för dilerium?
Kände mig lite förvirrad för ca en vecka sedan, men nu känns jag klarare i knoppen än på länge.

DetGårBättre

Nej, de flesta behöver inte oroa sig oavsett mängder och cold turkey etc, men det är individuellt och bättre tadet säkra före det osäkra i många situationer. Men har du inte druckit på fem dagar så är det nog lugnt. Infaller oftast 1-3 dygn efter man slutade. Vatten är det viktigaste att få i sig. Jag dricker och pissar tio gånger om dagen när jag har sådan abstinens.

DetGårBättre

Förvirring,icke verklighetskänslor, orolig för allt och massa annat skit är vanligt. Jag har varit i en värld med demoner. Vet fortfarande inte om jag var vaken eller ej då. Jag har känt mig så sjukt nära döden i den vevan. Njurarna gick in och hjälpte till att rensa alkoholen min kropp svullnade upp med vatten här och var. Åt jag salt kom det direkt. Då hade jag väl druckit minst en liter sprit, dygnet runt i fem dagar. Det är det värsta jag varit med om. Vet fortfarande inte vad som var verkligt och inte där. Jag har även haft ett rusande hjärta - och då menar jag inte hög puls utan det rusade. Kändes som fler slag i minuten än vad som är max. Så du kan glädjas åt att du inte är där!

Jag är definitivt ingen läkare, och förstår att processen ser olika ut för oss alla men människans mående sätter sig allt som oftast i kroppen, psykosomatiskt. Jag antar eftersom du precis separerat att även detta kan vara en orsak till att du känner panik, eller panikångest som jag ser det. Mitt tips är att prata med någon om dina känslor, även om du inte vill ta upp alkoholen så kanske en del av ångesten kan släppa. Eller prata med oss här.

jag har själv, förr , innan jag hamnade i den situationen jag är i nu, innan alkoholmissbruket, haft kraftig ångest. Det som hjälpte mig var medicin och att få strategier och tala om det.

Nu behöver det ju inte vara så för dig, men tillåt dig och känna... hur kosntigt det än låter så är det bra att man mår lite dåligt, det visar att du lever ett sunt liv och är NYKTER.

Hoppas det går över av sig själv för dig snart, eller rannsaka övrigt i livet men förlåt dig själv för det som har varit. Det är gjort.

Ensamvargen

Bra skrivet, ja separeringen har säkert ett finger med i spelet, men har aldrig känt såhär innan, trodde jag hade hjärtfel först o åkte in till akuten där dom sa att allt såg prima ut men att jag var akut uttorkad o att jag måste börja äta igen, åt inget under de veckorna heller, bara öl.

Vaknar upp med bullrande hjärta på nätterna har märkliga ryck när jag är nära o somna, vilket brukar ske 5 på morgonen.

Jag har redan startat processen med att få hjälp, har tid på Soc snart så vi får se vad som händer, dricka vill jag ej iaf.

Ensamvargen

Tack så mycket, ja jag har inget annat val, såhär kan det inte fortsätta.

Är så känslomässigt trasig att jag MÅSTE ta tag i det, eller så kommer det sluta illa ?

DetGårBättre

Det att rycka till precis när man somnar är vanligt i den.processen. jag inbillar mig odta att mitt hjärta hoppar över slag också i samband nör man håller på att somna. Tror dock bara det att uppfattningen inte stämmer med verkligheten där.

Om man krökar är mat och vatten så sjukt viktigt. Utan det är abstinensen ett helvete sju gånger värre. Bara måendet efter en normal utekväll blir så mycket bättre med någon extra liter vatten innan man somnar. Glad min autopilot på min resa fixat mat och vatten också och inte bara öl och vodka!

Ensamvargen

Ja precis så är det, det känns som att hjärtat slår fel en gång, mycket obehaglig känsla, jag har nu insett allvaret i det hela o kommer att göra alla nödvändiga förändringar så att jag börjar må bra igen, för nu e det inge kul längre

Ensamvargen

En sak till, vet ej om detta har med saken o göra, men jag kan inte äta mig mätt, eller mätt kan jag bli men 30-60 minuter senare kurrar det i magen igen.... Får stå o laga mat hela tiden