Calici

sedan sista glaset. Har inte varit lätt, främst pga en massa abstinenssymtom, eller vad det nu är. Blir hypokondriker av allt som känns i kroppen och får för mig att jag har varenda dödlig sjukdom som finns. Särskilt nattetid, när alla andra i familjen sover och jag ligger och känner efter utan att kunna somna. Hade en riktigt bra dag i förrgår, kände energi och lite livsglädje, men så var det lika illa idag igen. Inser ju att allt är en reaktion på att jag druckit i 10-15 år, motsvarande 3000-3500 kr per månad, och att avhållsamhet inte är smärtfri. Tänker att allt skulle kännas hur bra som helst om jag drack en flaska vin eller två. Men det ska jag ju inte. Aldrig mer, hemska tanke. Väntar på belöning i form av bättre mående. Hoppas det vänder.

Fördelarna kommer med tiden i nykterheten.
Det tar tid att vända detta tunga skepp vi fyllt med fel last!
Det har hjälpt mig att gå i terapi. Ta hand om dig, unna dig allt som är skönt för kroppen och psyket!
?

Grym du är Calici, grattis och hoppas måendet ger med sig. För mer går det upp och ner som en bergochdalbana, men antar att det är normalt nu när man faktiskt börjar känna alla känslor på riktigt. Utmattande, men skönt tycker jag. Jag är på dag 17, så nästan samma. Det kanske är så man ska känna?

I vilket fall, starkt jobbat och fortsatt lycka till dig

Calici

Du kan ha rätt, men ska det kännas så här så blir det en pärs att inte falla för frestelsen att ta ett par glas. 14 dagar idag, och illamående, yrsel, lätt huvudvärk och allmän olustkänsla. Jag ger detta en månad men måste få ett par bra dagar snart. Gnällig, jag vet, men det tar längre tid att känna sig ok än vad jag trodde. Har semester tre veckor till tack och lov, att gå och jobba nu hade varit övermäktigt.

Calici

Har ännu ingen lust att unna mig något, men du har rätt. Vänder detta så skall jag definitivt ge mig en klapp på axeln och unna mig både det ena och andra. Om inte annat så blir ju ekonomin bättre och jag kan satsa pengar på nåt bättre än alkohol.

För mig tog det många veckor innan måendet blev bra. Tänk på att man ofta får börja om från början om du skulle dricka igen. Håll ut! Det släpper.

Calici

Precis vad jag behöver höra, dvs att det kan ta längre tid än vad många skriver om här i forumet. Verkar som att många känner sig bra redan efter några dagar eller nån vecka, och därför har jag undrat om det är nåt annat fel eftersom det inte släpper. Bra att läsa att det tagit längre tid för andra, då kan jag leva på hoppet och härda ut. Återfall är inget alternativ, jag vet.

Gratulerar till snart två veckor! Det tar tid att må bättre. För mig släppte det runt 4-5 veckor. Nu är jag någonstans runt 50 dagar och mår toppen ? Sover djupt och länge, har mycket mindre ont i kroppen och känner äkta känslor. Känslorna pendlar förstås upp och ner, men det där sjukliga svårmodet har flytt sin kos och dimman i huvudet har lättat. Håll ut litet till!

Tror det kan ha att göra med hur länge och mkt man druckit innan stoppet. Drack du dagligen? Jag hade ganska lång tid när jag drack dagligen når jag bröt, stress, sömnbrist etc gjorde säkert sitt också men har för mig att det tog minst en månad innan jag mådde mer normalt .

Calici

Men 4-5 dagar per vecka. Två flaskor vin eller 8-10 starköl per gång. På sommaren mer. Förjävligt när man tänker på det. I säkert 10 år. Dessförinnan mindre, men även då för mycket. Och sömnbristen gör ju inte det hela bättre. Drar mig för att äta sömntabletter eftersom jag är rädd att jag skall gilla den känslan för mycket. Bara att bita ihop och inse att detta är rätt. Har jag förstört kroppen alla dessa år så får jag väl ta att den protesterar.

Calici

kan jag stå ut med om belöningen är att må bra utan alkohol. Vet ju inte ens om det är möjligt, var så många år sedan jag levde utan denna lömska medicin. Tack för att du delade med dig av din erfarenhet.

En grej med sömn. Jag har tagit en del mot sömnen genom åren men nu efter snart 6 månader utan alkohol är alla sömnproblem helt borta. Heja dig, hoppas du klarar dig uppför kullen så du får nerförsbacke mot bättre mående snart om man kan säga så :)

Calici

Har läst din tråd Tackohej, och känner framförallt igen mig i det jag uppfattar som nån slags allergi mot stress med behov av att få vara ensam några timmar då och då. Har ett jobb som innebär hur mycket stress och krav som helst. Vet inte riktigt hur jag skall fixa det när semestern är slut. Förut var ju alkoholen medicinen, men även en del av den onda cirkeln. Hoppas nu att vila och renlevnad skall ge mig ökad stresstolerans så att jag kan ha kvar jobbet. Som jag egentligen gillar när allt känns ok.

Calici

är en ganska bra dag. Inte mycket sömn i natt, men bra känsla i kroppen än så länge. Klart drägligt, så kan detta vara en slags ny fas så ökar mina förhoppningar om att klara detta. Äntligen lite ljusare till sinnet, och kan uppskatta ytterligare en fin semesterdag.

Calici

gått ner 5 kg i vikt på dessa två veckor. Skadar absolut inte, har 10 till kvar till hälsosamma siffror på vågen. Nån bra dag till och jag tar ut mountainbiken för en runda i skogarna?

Femina

Oj, fem kilo på två veckor! Grattis till dig. Jag har typ gått ner 1.5 kg på 7 veckor..dvs ingenting! Jag är jättebesviken. ?

Calici

på grund av illamående och väldigt dålig matlust just nu. Gissar att det kan bli svårt att gå ner mer när jag mår bättre. Men visst, alkoholen har ju bidragit med massor av kalorier i många år, så bara rimligt med lite viktnedgång.

Calici

Bra dag igår, särskilt kvällen. Gick och lade mig tidigt för jag kände mig trött, men sömn blev det inte förrän 05:00. Får nån slags dödsångest precis när jag skall somna. Känns som att jag dör om jag somnar, och det är ju inget vidare kul. Överlevde och vaknade vid 11. Nu lätt illamående efter att ha ätit lite lunch. Över medel i mående under dessa veckor, men inte nån skön känsla och har ingen lust med något. Det blir soffan och tour de France hela eftermiddagen. Trist liv just nu men intalar mig att detta är ett långsiktigt projekt.

Calici

Nån som har erfarenhet av att ständigt känna sig mer eller mindre illamående? Tycker ju att det kunde räcka nu, efter snart 17 dagar. Ganska tröttande. Kommer och går i vågor. Som åksjuka. Matlusten är noll, men försöker äta ändå eftersom jag tror att det är viktigt att få ordning på kosten. Kan inte låta bli att undra om allt skulle kännas bra ett tag om jag drack nån öl eller två... Fast tänker inte prova. Biter ihop.