Läs i våra trådar så kommer du snabbt se att du inte är ensam. Du har redan tagit ett första steg.
En dag i taget och ibland endast en timme i taget. För mig är forumet ett jättebra stöd, men också kunskapsmässigt. Det finns mycket kunskap här och en härligt vänlig ton, uppmuntrande och stöttande.
kram

Smygalkis

Hej, ny här. Var ska man börja, jag går rakt på sak. Lever välordnat liv med familj och bra jobb. Maken har inga alkoholproblem, det har däremot jag och det har jag väl egentligen erkänt för mig själv länge. Dock ej för någon annan, skulle skämmas ihjäl. Jobbar långa dagar, hämtar barn på förskola, kommer hem, påbörjar mat i väntan på att mannen ska komma hem. Då börjar jag leta efter någon form av alkohol. Finns det box hemma så sveper jag lätt ett dricksglas vid spisen. Kanske ett till. "För att varva ner". När jag hör ytterdörren så hinkar jag snabbt i mig några extra droppar innan jag stuvar in glaset i diskmaskinen. Så kan en typisk vardag se ut. Sen blir jag ju trött så tidigt att kvällen inte ger något. Finns inte vin hemma går jag och "huttar". Tar vad som finns. Huttar mannens "finrom" fast den är äcklig, snaps eller vad som nu finns. Egentligen vet jag inte varför jag gör det, för nåt trevligt rus infinner sig sällan längre. Om det gör det så försvinner det så fort så då måste jag gå och fylla på ganska omgående. I smyg givetvis.
Har vi box hemma kan jag mycket väl gå och ta i ett dricksglas i tvättstugan mitt på dagen av ren tristess. Som tur är vill mannen oftast köra om vi ska nånstans.
Mannen har påpekat "att det dricks lite väl mycket här hemma, var är all gin?" Men då skyller jag på stress, självmedicinering osv. Har ju en hel del hälsoångest i botten, och alkohol tar ju udden av alla symtom o man går inte och känner efter lika mycket.
Gick hos nån KBT människa för hypokondrin, men det gav inte mycket. Han satt mest och ritade krumelurer och hummade...
Vart vill jag komma med detta då? Igår blev jag återigen så trött på mig själv, vi skulle ha varsin drink på altanen, låter ju mysigt eller hur! Men det räcker ju inte för mig. Blev en till, och medan mannen nattade barn så började jag hutta en massa annat. "För att somna gott". Jo visst, vaknade å andra sidan 02, svettig.
Såhär är det alltid. Kan aldrig nöja mig med rimlig mängd. Folk skulle bli chockade om de visste hur mkt starksprit jag kan hälla i mig.
Skäms ju för att jag ofta sitter berusad vid middagsbordet en vanlig vardag. Blir sällan riktigt full så jag blir bakis, men jag kan ju inte låta bli! Det är ju var och varannan dag. Och aldrig bara "ett glas".
På middagar och andra tillställningar där det erbjuds vin, är mitt glas alltid tomt först, man undrar ju vad folk tänker.
Det här blev nog ett rörigt inlägg!
Nåja.. idag tänkte jag försöka mig på ett längre uppehåll. Eller i iallafall inte dricka nåt idag! Vi får se hur det går.

Smygalkis

Ibland kan ju mannen "busa till det" o säga ska vi har varsin liten jäkel? Typ en kall vinterdag, värmer gott typ. Jovisst. Han nöjer sig ju med det pyttelilla snapsglaset, en annan går och tar 3 påfyllninga när han inte ser. Suck!!!

Hade det exakt som du beskriver läääänge.
Sen en dag ramlade jag över kanten och kroppen och hjärnan behövde promille i systemet dygnet runt. Kunde inte fungera eller gå normalt utan sprit i kroppen. Det år hemskt. Vad är din taktik för att ha längre uppehåll? Vill bara vänligt varma för att uppehåll inte brukar hjälpa, man halkar tillbaka direkt där man slutade när skiten fått grepp i en. Jag själv hade säkert 30 uppehållsförsök.
Tips 2 är att ta den hjälp du behöver - antabus? Beroende-terapeut, AA, 12-steg etc..::
Lycka till och hoppas du lyckas bryta mönstret. Men det är tufft att göra själv utan hjälp.

Hej Smygalkis,
Måste bara börja med att säga alltid skrivit hade lika gärna kunnat varit skrivet av mig.
Alla de där smygisarna och extrapåfyllningarna när ingen ser..
jag vill verkligen förändra detta. Jag drack igår, några huttar vodka i brist på annat. Men idag ska jag inte dricka en droppe. Känns jobbigt!
Hur går det för dig? Hur tänker du kring att sluta dricka?
Kram på dig

Genom att skriva här har du gjort en stor insats redan. Det är början på ditt nya liv. Har du pratat med maken? Han vill säkert stötta dig. Det ÄR jobbigt den första tiden att hålla sig nykter. Då behöver man en klapp på axeln ibland. Hoppa över det första glaset, en dag i taget, distrahera hjärnan med promenader/löpning eller annan träning/aktivitet du gillar. Sömnen kan krångla lite, var beredd på det den första tiden. Känslostormar likaså. Var snäll mot dig själv, undvik stress i möjligaste mån. Ja, det var några välmenta tips från en som klarat snart 50 dagar utan alkohol (jag drack också i smyg).
Välkommen in i värmen!

Smygalkis

Nu har jag inte varit här på ett tag, tack för era svar och tips! Känns bra att läsa om andras erfarenheter och att det finns fler som jag...
Efter mitt inlägg här så drack jag inte en droppe på flera dagar. Sen åkte vi på semester, hyrde stuga några nätter. Mannen (har inte sagt nåt till honom) tog med en flaska rödvin och lite annat. Herregud tänkte jag hur ska det gå.
MEN! Jag peppade mig mentalt innan och tänkte på hur bra jag mått dessa dagar utan alkohol. Sovit bättre, ingen halsbränna, ingen seghet dan efter, osv... så tro det eller ej, ena kvällen drack jag två cider och stannade där. Andra kvällen smuttade jag på ETT glas rödvin och inte mer! Alltså hur sjukt är inte det. Jag - smutta, ja ni hör ju hur sanslöst det är! Sen har jag inte druckit mer efter det. Om jag kan fortsätta såhär så är jag jätteglad... men jag känner att den stora utmaningen kommer när vardagen drar igång igen med jobb, hämtning av barn osv. Vardagsstressen... det är där min stora fälla finns. Men just nu känner jag mig på G, SKA verkligen försöka att inte trilla dit och börja okynnesdricka för att varva ner. Fortsättning följer...;)

Smygalkis

Andra fällor är klart middagsbjudningar... tror det blir ett par framöver och då tänker jag nog erbjuda mig att köra. Då kan jag ju inte dricka helt enkelt.
Värre när man själv ska ha gäster. Vi ska ha gäster snart och med dessa gäster är det alltid vin iblandat. Mycket vin. De förväntar sig det. Det är nästan som att de inte vill komma om det skulle bli en vit kväll. Det vet jag, de skulle tycka det var jättekonstigt. Är inte redo att säga till dem att jag måste dra ner på drickandet så jag vet inte riktigt... måste komma på nån bra tankebana för att inte dricka för mycket. Hon är gärna sån som "hetsar", fyller på till andra osv för man ska dricka mer. Kanske kan tänka drick du, mig lurar du inte... suck.

ollebulle

Fan vad bra kämpat du. Det här med middagsbjudningar känner jag till. Precis haft två stycken men ingen alkohol dracks av någon. Det var jävligt skönt

Men det där hetsandet. Det låter farligt. Jag önskar dig lycka till och hoppas allt går som du vill. Inte som alkoholen vill.

Smygalkis

Ja som sagt
Igår spårade det ur igen.
Började med en GT, sen drack jag typ allt. Blev riktigt berusad och jag märkte att min dotter undvek mig på kvällen, så hemskt. När jag la mig så snurrade det när jag blundade, det var längesen. Och nu har jag vaknat mitt i natten med hjärtklappning. Så himla onödigt, jag fattar inte varför jag gör såhär.

Upp på banan igen! Du klarade det ju bra fram tills att du drack. Bara att börja om på Dag 1 och inte dricka. Och sen göra om det om och om igen så känner du dig snart stark, pigg och fräsch. Du klarar det!

Smygalkis

Tack för dina ord, Knaskatten. Ja det är väl bara att börja om som du säger. Mådde så dåligt halva natten och fram till lunch. Dels fysiskt men mest psykiskt, att man gör såhär... men nu är det nya tag :)