Semester=alkohol

10 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
JYL
Semester=alkohol
JYL
Behöver tips,råd

Hej jag är ny här vet inte vem jag ska prata med och behöver skriva av mig. Jag och min sambo har bott ihop 2år. I början när vi blev ihop sa han att han inte drack. Sen flyttade vi ihop några månader i så märkte jag han drack väldigt mycket, varje helg och ibland även mitt i vardagen. Jag sa ifrån efter de gått ett år att jag gör slut om de inte minskar. Alkoholen har minskat men de är kvar varje helg ska han dricka fredag, lördag söndag mellan 3-8 öl. Spriten försvann ett tag då han blir så jobbig och ska bara bråka när han dricker starksprit.

Nu är de så att han fått semester v30 så fredag, lördag,söndag och nu v30 måndag, tisdag, onsdag har han druckit. I lördags Blev de 10 öl, 2glasvin och i går 5 öl sen starksprit. Jag vet inte vad jag ska göra säger så de inte spårar? Jag tog semester idag Torsdag och vill inte alkoholen förstör våran semester.
Finns de något jag kan göra?
Han säger han inte har alkoholproblem och han gör hellre slut än söker hjälp för något han inte har. Han säger att alla som har semester och är runt 30 dricker varje dag och att de är jag som är konstig som aldrig dricker typ. Starkspriten kom fram igår och jag mår så jävla piss när han är full och jag dricker typ aldrig då jag inte gillar smaken.
Alkohol för mig är lika med ångest och panikattacker.
Går de att rädda sommaren eller är de dags att ta tag i att göra slut för mitt eget bästa?

Skrållan
Hej JYL

Du kan inget göra åt hans drickande. Det kan han bara göra själv. Jag har försökt allt med min man. Och vi har varit ihop i 20 år. I hans fall har drickandet eskalerat.
Man skulle ju önska att det vore en Quick fix, men så är det ju inte.
Försök att ta hand om dig själv och hoppas du kan ha en skön semester ändå.

mulletant
Hej JYL och Välkommen!

Jag instämmer med Skrållan. Det är bara han själv som kan förändra sitt drickande och då är förutsättningen att han har viljan till förändring. Jag har skrivit och följt forumet många år och har just inga illusioner kvar. Läs i olika trådar så ser du själv. Jag skulle understöda avslutningen på den sista meningen i ditt inlägg - men det är förstås du som väljer. Dvs du väljer ditt liv - det enda liv du har makt att förändra. Ha en skön sommar, ta hand om dig🌿 / mt

sessi
Går på semester idag

Jag går på semester idag....
Och min särbo gick på semester i måndags... I tisdags så var han jättefull och nu har han blockerat mig. Bra början på semestern

JYL
Hej skrållan

Vet inte hur jag ska ha en bra semester och ta hand om mig själv när jag går och tassar här hemma då jag bara går och väntar på att eftermiddagen kommer då han startar att dricka. Han säger att alla vuxna dricker varje dag på semestern och att de är jag som är konstig som inte dricker.
Han åker och köper alkohol nästan varje dag, ibland räcker de till två dagar.
Har ingen att fråga om de är normalt eller ej och tänker att folk i runt 30 års åldern kanske dricker varje dag på sin semester.

JYL
Hej Sessi

Hur går början på din semester?
Själv har jag en vecka kvar och vill helst tillbaka till jobbet igen då jag är så leds på att alkohol ska få förstöra varje kväll här hemma.

IronWill
Hej JYL

Jag är från andra delen av forumet, dvs jag har (haft) alkoholproblem.
Först så är det så att även om alla 30-åringar dricker hela semestern så betyder det inte att det måste vara okej för dig. Dvs strunta i om det är ”normalt” eller inte. Om det är ett problem för dig så måste du hitta ett sätt att hantera det. Lämna är ett alternativ. Stanna och strunta i honom när han dricker ett annat. Finns säkerligen en uppsjö av sätt. Men jag vet med 100% säkerhet att du inte kan få honom att sluta utan att han själv vill.
Sen, ja det dricks säkert mer på semestrarna och jag själv drack i princip varje dag på semestern. Men inte alltid de mängder du beskriver att han sätter i sig varje dag. Har hört också på jobbet att folk dricker mycket på semestern men det är inte normalt med flera glas varje dag skulle jag säga. Det bäddar för problem när semestern är över.
Kan inte råda hur du ska hantera situationen, men jag tror säkert du kan komma fram till vad som är bäst för dig. Livet är inte svart-vitt. Lycka till och ta hand om dig!

Skrållan
Hej igen JYL

Jag vet att det inte är lätt att ta hand om sig själv när man går på tå runt en som dricker. Det är så svårt. Kan du hitta på saker du tycker om utan mannen? Tänker att det är skönt bara att komma bort en liten stund.
Och jag säger samma, gå på din magkänsla. Om det inte känns bra för dig när han dricker så, så är det rätt. Det du känner är rätt för dig.
Har du någon annan du kan prata med? Kompis, släkting eller söka inom vården. Det är svårt när man bär allt inom sig själv.
Hoppas du kan hitta något sätt att fokusera mindre på mannen och mer på dig själv.

sessi
Jag har fått göra saker själv

Jag har fått göra saker själv. Det har inte blivit så mycket. I lördags så skulle vi ha åkt på bio. Men han prioterade systembolaget i stället.
Nu ligger jag hemma med magsjuka. Ringde honom i torsdags för och fråga om han kunde ställa blåbärs soppa utanför min dörr. Han ringde inte upp....