ollebulle

Jag behöver nog bara berätta det för någon. Jag skäms, jag är ledsen och förstår inte hur detta kan ha hänt. Det senaste året har min alkoholkonsumtion eskalerat, innan dess var det inga problem. Men idag känner jag sug och det skrämmer mig. Det skrämmer mig något så fruktansvärt mycket. Jag har alltid legat inom ramen för vad man max bör dricka som man per vecka och har inte tyckt att det varit något problem. Men den senaste månaden har jag gått över den gränsen. Igår sa jag till mig själv att jag bara skulle ta två öl. Men det slutade på elva. Det där har aldrig hänt mig innan och jag känner ångest för att jag inte lyckades kontrollera det igår.

Jag tröstar mig själv med att jag inte dricker så pass mycket att jag får minnesluckor, att jag aldrig tar återställare, att jag inte dricker så pass att jag är otrevlig. Men den trösten känns ändå som ett sätt att försöka bortförklara att jag inte har alkoholproblem. Men jag har insett det nu och det känns som att jag väljer att sluta i rätt tid.

Femina

Välkommen hit till forumet! Får jag fråga om du oftast dricker hemma ensam? Det är stor skillnad på två öl och elva. Här är du iallafall inte ensam. ?

ollebulle

Tack! Ja, det är rätt att sluta nu. Känns som det bara blir värre.

ollebulle

Ja, min sambo dricker inget. Men jag dricker ju i smyg för hon tycker också att jag börjat dricka mer öl.

Calici

i sista stycket tyder på ovanligt god insikt. Du kommer att fixa detta med den inställningen. Önskar att jag hade tänkt som du för tio år sedan. Grattis till beslutet ollebulle!

ollebulle

Hej igen,

Jag har googlat lite på hur abstinens kan uttrycka sig. Jag mår bra, fortfarande lite seg efter bakfyllan men i övrigt inget konstigt tror jag. Jag läste lite om delirium tremens och jag är ju väldigt rädd för att det ska inträffa såklart. Jag har i regel legat på max 14 enheter(öl)/vecka under ett år, en del veckor inget alls, en del veckor mindre. Det är de senaste veckorna jag legat över. Finns det någon uttalad risk att jag kommer drabbas av det?

I övrigt är jag väldigt stolt över att jag inte rört ölen idag :)

Vanskligt med medicinska råd men baserat på mina egna erfarenheter tror jag absolut inte det är någon fara för tremens på dom nivåerna. Träffade en man på sjukhuset som hade fått kramper/tremens. Då hade han druckit dygnet runt i 5 månader. Cirka 70 cl vodka och 24 starköl per dygn.
Finns mer information om abstinens här på sidan på ngn länk men tror det finns en tumregel - om man skakar så mkt att man spiller ur ett vattenglas så bör man söka vård akut.
Lite darrningar, svettningar, höjd puls är ganska vanligt även på lägre nivåer. Mild abstinens brukar gå över efter 3-5 dygn.
Sömnen brukar ordna till sig men verkar ta olika lång tid. För mig tog det ett par månader men då hade jag längre o tyngre bruk än du.
Så härligt att läsa att du verkar kommit till insikt i god tid. Den här åkomman blir ju bara värre och värre när den väl fått fäste. Din hjärna kommer med stor sannolikhet försöka lura dig ”att det inte var så farligt” redan om en månad. Något att tänka på. :)
Heja dig!

ollebulle

Okej, vad skönt att höra. Jag tror inte det heller. Nu är det 33h sedan sista ölen. Det var inte bakfyllan som gör mig tung i huvudet. Jag känner verkligen den kemiska obalansen i hjärnan. Helt jävla sjukt. Men fortfarande inget annat, pulsen normal, inga svettningar eller darrningar. Kommer gå fint detta. Kan känna det där lilla suget, precis som man vill röka eller snusa, men det kan vara kaffeabstinens också, får gå upp ur sängen och ta mig en kaffe!

Jag är fortfarande glad över mitt beslut. Det känns helt rätt i tid och helt jävla rätt. Jag läste någonstans härinne, någon som skrev "Nu är du en av dem som inte dricker". Kommer tyvärr inte ihåg vem. Men det citatet har satt sig i mitt huvud och det hjälper så jävla bra.

ollebulle

Kväll nummer två. Allt är fortfarande lugnt. Lite tjock huvudet fortfarande men inget annat. Jag är så stolt över mig själv, vi har blivit bjudna på en provning som involverar alkohol och jag samlade mod till mig att säga att jag inte ska dricka. Jävlar vad skönt.

Bra jobbat, firar 4 veckor i dag, det går.. och är enklare och svårare än vad man någonsin kunnat tro. Tänk på att leva i nuet, ta dag för dag och checka dig själv och verkligen fundera hur du ska göra när suget/situationen kommer då det förut låg nära gtill hand att dricka... Lycka till, du verkar vara motiverad,detta fixar du!

ollebulle

Det är ju fortfarande dag två så jag vet ju inte hur kommande dagar känns ang. det. Men just nu känns det som att jag kommer kunna hantera det utan problem. "Jag är helt enkelt en sån som inte dricker". Det ekar i mitt huvud, så jävla bra citat.

ollebulle

Tack för peppen! Det uppskattas, ja. Man kan ju säga att jag är väldigt novis på detta. Så att faktiskt ha börjat dricka som gjorde och att sluta är helt nytt för mig. Men läser mycket härinne och det hjälper faktiskt.

ollebulle

Känns som fysiska abstinensbesvär kommit nu. Har inget sug men har svårt att somna. Sen kan jag inte avgöra om jag svettas för det är varmt eller om det är abstinensen. För varmt är det :p Slängde på ACn lite så blev det bättre.

Ajja, blir väl trött nog snart.

ollebulle

Precis vaknat. Hade svårt att somna men fick bra sömn. Inga besvär. Det tjocka i huvudet börjar försvinna också. Men har dock läst att man gärna kan drömma om saker relaterade till alkohol. Jo visst. Drömde om att jag berättade för en kompis att jag har problem med alkoholen så bra mitt undermedvetna också erkänner det. Haha. Fortfarande glad och stolt. Får se hur denna dag utspelar sig då!

Vad kul att det citatet hjälper dig. Det har förenklat allt för mig med. Tror det har att göra med att man integrerar nykterheten i sin identitet, på ett psykologiskt plan. Det spelar ingen roll om hjärnan försöker lura en till att tro att man inte har så stora problem med A, att man borde kunna dricka bara litet. När man ÄR någon som inte dricker så dricker man helt enkelt inte, alldeles oavsett. Ha en fin dag!

sessi

Jag är anhörig till en alkolist, och jag måste ge dig kredd för att du har börjat inse att du dricker för mycket. Bara det visar att du har viljan att göra en förändring.
Det är bra att du inte får några minnes luckor, det har min alkolist. Jag vill önska dig all lycka i din kamp.