Jag vill sluta

74 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
ollebulle
Jag vill sluta
ollebulle
Jag behöver nog bara berätta

Jag behöver nog bara berätta det för någon. Jag skäms, jag är ledsen och förstår inte hur detta kan ha hänt. Det senaste året har min alkoholkonsumtion eskalerat, innan dess var det inga problem. Men idag känner jag sug och det skrämmer mig. Det skrämmer mig något så fruktansvärt mycket. Jag har alltid legat inom ramen för vad man max bör dricka som man per vecka och har inte tyckt att det varit något problem. Men den senaste månaden har jag gått över den gränsen. Igår sa jag till mig själv att jag bara skulle ta två öl. Men det slutade på elva. Det där har aldrig hänt mig innan och jag känner ångest för att jag inte lyckades kontrollera det igår.

Jag tröstar mig själv med att jag inte dricker så pass mycket att jag får minnesluckor, att jag aldrig tar återställare, att jag inte dricker så pass att jag är otrevlig. Men den trösten känns ändå som ett sätt att försöka bortförklara att jag inte har alkoholproblem. Men jag har insett det nu och det känns som att jag väljer att sluta i rätt tid.

Mirabelle G-S
Låter klokt

Välkommen hit! Vad klok du är som drar i handbromsen nu. Det blir ju bara svårare ju längre problematiken får pågå.

Femina
Välkommen!

Välkommen hit till forumet! Får jag fråga om du oftast dricker hemma ensam? Det är stor skillnad på två öl och elva. Här är du iallafall inte ensam. 🤗

ollebulle
Tack!

Tack! Ja, det är rätt att sluta nu. Känns som det bara blir värre.

ollebulle
Ensam

Ja, min sambo dricker inget. Men jag dricker ju i smyg för hon tycker också att jag börjat dricka mer öl.

Calici
Det du skriver

i sista stycket tyder på ovanligt god insikt. Du kommer att fixa detta med den inställningen. Önskar att jag hade tänkt som du för tio år sedan. Grattis till beslutet ollebulle!

ollebulle
Blir tårögd

Tack, blir helt tårögd av detta. Tack för supporten!

ollebulle
Hur är abstinens?

Hej igen,

Jag har googlat lite på hur abstinens kan uttrycka sig. Jag mår bra, fortfarande lite seg efter bakfyllan men i övrigt inget konstigt tror jag. Jag läste lite om delirium tremens och jag är ju väldigt rädd för att det ska inträffa såklart. Jag har i regel legat på max 14 enheter(öl)/vecka under ett år, en del veckor inget alls, en del veckor mindre. Det är de senaste veckorna jag legat över. Finns det någon uttalad risk att jag kommer drabbas av det?

I övrigt är jag väldigt stolt över att jag inte rört ölen idag :)

Tackohej
Abstinens

Vanskligt med medicinska råd men baserat på mina egna erfarenheter tror jag absolut inte det är någon fara för tremens på dom nivåerna. Träffade en man på sjukhuset som hade fått kramper/tremens. Då hade han druckit dygnet runt i 5 månader. Cirka 70 cl vodka och 24 starköl per dygn.
Finns mer information om abstinens här på sidan på ngn länk men tror det finns en tumregel - om man skakar så mkt att man spiller ur ett vattenglas så bör man söka vård akut.
Lite darrningar, svettningar, höjd puls är ganska vanligt även på lägre nivåer. Mild abstinens brukar gå över efter 3-5 dygn.
Sömnen brukar ordna till sig men verkar ta olika lång tid. För mig tog det ett par månader men då hade jag längre o tyngre bruk än du.
Så härligt att läsa att du verkar kommit till insikt i god tid. Den här åkomman blir ju bara värre och värre när den väl fått fäste. Din hjärna kommer med stor sannolikhet försöka lura dig ”att det inte var så farligt” redan om en månad. Något att tänka på. :)
Heja dig!

ollebulle
Vad skönt

Okej, vad skönt att höra. Jag tror inte det heller. Nu är det 33h sedan sista ölen. Det var inte bakfyllan som gör mig tung i huvudet. Jag känner verkligen den kemiska obalansen i hjärnan. Helt jävla sjukt. Men fortfarande inget annat, pulsen normal, inga svettningar eller darrningar. Kommer gå fint detta. Kan känna det där lilla suget, precis som man vill röka eller snusa, men det kan vara kaffeabstinens också, får gå upp ur sängen och ta mig en kaffe!

Jag är fortfarande glad över mitt beslut. Det känns helt rätt i tid och helt jävla rätt. Jag läste någonstans härinne, någon som skrev "Nu är du en av dem som inte dricker". Kommer tyvärr inte ihåg vem. Men det citatet har satt sig i mitt huvud och det hjälper så jävla bra.

ollebulle
Jag är stolt

Kväll nummer två. Allt är fortfarande lugnt. Lite tjock huvudet fortfarande men inget annat. Jag är så stolt över mig själv, vi har blivit bjudna på en provning som involverar alkohol och jag samlade mod till mig att säga att jag inte ska dricka. Jävlar vad skönt.

Hoppasattjagvän...
Gott jobbat. Jag ska försöka

Gott jobbat. Jag ska försöka undvika sådana sociala grejer i två veckor iaf... Starkt

Ensam1984
Bra jobbat, firar 4 veckor i

Bra jobbat, firar 4 veckor i dag, det går.. och är enklare och svårare än vad man någonsin kunnat tro. Tänk på att leva i nuet, ta dag för dag och checka dig själv och verkligen fundera hur du ska göra när suget/situationen kommer då det förut låg nära gtill hand att dricka... Lycka till, du verkar vara motiverad,detta fixar du!

ollebulle
Man tackar.

Det är ju fortfarande dag två så jag vet ju inte hur kommande dagar känns ang. det. Men just nu känns det som att jag kommer kunna hantera det utan problem. "Jag är helt enkelt en sån som inte dricker". Det ekar i mitt huvud, så jävla bra citat.

ollebulle
Tack! Och grattis till dig!

Tack för peppen! Det uppskattas, ja. Man kan ju säga att jag är väldigt novis på detta. Så att faktiskt ha börjat dricka som gjorde och att sluta är helt nytt för mig. Men läser mycket härinne och det hjälper faktiskt.

ollebulle
Natt nummer 2, 49 timmar efter.

Känns som fysiska abstinensbesvär kommit nu. Har inget sug men har svårt att somna. Sen kan jag inte avgöra om jag svettas för det är varmt eller om det är abstinensen. För varmt är det :p Slängde på ACn lite så blev det bättre.

Ajja, blir väl trött nog snart.

ollebulle
Dag 3 begynner

Precis vaknat. Hade svårt att somna men fick bra sömn. Inga besvär. Det tjocka i huvudet börjar försvinna också. Men har dock läst att man gärna kan drömma om saker relaterade till alkohol. Jo visst. Drömde om att jag berättade för en kompis att jag har problem med alkoholen så bra mitt undermedvetna också erkänner det. Haha. Fortfarande glad och stolt. Får se hur denna dag utspelar sig då!

Mirabelle G-S
Men vad härligt!

Vad kul att det citatet hjälper dig. Det har förenklat allt för mig med. Tror det har att göra med att man integrerar nykterheten i sin identitet, på ett psykologiskt plan. Det spelar ingen roll om hjärnan försöker lura en till att tro att man inte har så stora problem med A, att man borde kunna dricka bara litet. När man ÄR någon som inte dricker så dricker man helt enkelt inte, alldeles oavsett. Ha en fin dag!

ollebulle
Håller med

Precis, det citatet är bäst!

sessi
Olle bulle

Jag är anhörig till en alkolist, och jag måste ge dig kredd för att du har börjat inse att du dricker för mycket. Bara det visar att du har viljan att göra en förändring.
Det är bra att du inte får några minnes luckor, det har min alkolist. Jag vill önska dig all lycka i din kamp.

ollebulle
Sessi

För det första. Ett stort tack. För det andra. Väldigt tråkigt att höra det faktiskt. Grejen är att man blir så arg att det är så och att man inte kan fatta att människor är såna. Man vill inte inse det själv heller. Även under det året som jag eskalerade så fnäste man åt andra och tyckte dem var helt galna för att dem drack så mycket. Man ser inte sitt eget problem. Jag gjorde inte det iallafall. Man blundar för det så jävla hårt. Jag hoppas verkligen att din anhörig kommer tillrätta med problemet.

Frågan är om man kanske inte skulle kunna visa den personen den här sidan, i syfte att visa andra människors berättelser här i forumet? Jag vet inte. Jag vet inte hur jag själv hade reagerat.

ollebulle
Dag 3, nu är det kväll.

Jag mår så jävla bra va. Det tunga i huvudet har nästan försvunnit, jag har ätit vitaminer och jag har varit ute och träningscyklat 1,2 mil. Så mycket energi. Jag har känt mig klarare i huvudet också. Så himla skönt. Men än är det inte över. Jag försöker förutse farorna som kan komma och ta lärdom av alla visa ord jag läser här inne.

Jag tog även dagen i akt att berätta om mina alkoholproblem för mina föräldrar. Jag var så himla nervös och skämdes något så fruktansvärt. Men dem förstod och berättade om att att släkten har sin del av alkoholister och att dem var jättestolta över mig att jag tagit det här beslutet och del tror på mig. Även att jag hade insikt nog att sluta i tid. Fick höra en del historier om släktingar och dit vill minsann inte jag.

Förmiddagen var faktiskt lite jobbigare. Jag kände ett sug i halsen, precis som när man inte snusat på ett tag. Men det var inget starkt begär. Sen rannsakar jag min morgon. Kom på att jag bara drack kaffe. Och jag kom återigen på att jag läst att vissa människor med alkoholproblem kan missförstå törst och alkoholsug. Pang boom, brände ner 4 glas vatten. Suget borta efter en stund. Hinkar vatten som en flodhäst i övrigt känns det som, väldigt mycket mer än innan. Trippelt skulle jag tippa på.

Då laddar vi för natt nummer tre och en ny dag 4.

ollebulle
Dag 4 - Morgon

Holy shit. 3 dagar utan alkohol var längesedan, men nu börjar dag 4, holy shit. Det var längesen! Så najs! Ha en bra dag allihopa!

ollebulle
Reflektion

Det här är en morgon av reflektion. Tänker på alla gånger jag smugit med alkoholen. Gick till en avskild, mörk plats när jag skulle ut med hunden. Halsade en 50cl Old Ox. Eller när jag skulle ut och cykla och satte mig ute på landet och gjorde samma sak. Alla åtskilliga gånger jag lade burkarna i väskan på ett sätt så att det inte skulle höras när jag kom hem. Alla gånger "jag ville träffa kompisar". Eller när jag skulle "tvätta rutorna på bilen klockan 1 på natten" för att jag inte kunde sova.

Finns säkert fler gånger men såg det precis framför mig. Kom som ett slag i ansiktet. Shit alltså, allt står så klart.

ollebulle
Dag 4 - Kväll

Har varit en bra dag. Det tunga i huvudet är borta och det känns väldigt skönt. Har inte haft något direkt sug. Däremot blev jag väldigt nervös när vi bjudit hem vänner ikväll. Jag vet att dem dricker alkohol och just den där sociala biten med att dricka... Men jag förberedde mig mentalt på att säga att jag inte ska dricka. Och jag måste säga att den första timmen var jobbig. Jag satt och funderade på om han ville ha öl (de tog inte med något själv) och hur jag då bara kommer med en öl, om det skulle verka konstigt. Men jag struntade helt enkelt i att fråga honom. Men de måste reagerat tror jag, jag har i princip alltid druckit i deras sällskap.

Däremot blev det sjuhelsikes mycket flädersaft och vatten. Och det känns som en seger. Jag hade jättetrevligt ändå och det var ju bara den där första timmen som suget kom. Sen släppte det.

Jag tror att jag kan märka en viss koppling mellan min blyghet och alkohol i sociala sammanhang. Jag sitter ofta rätt tyst, iallafall i början och alkoholen har ju hjälpt till med det.

Men, en dag till avklarad! :)

Hoppasattjagvän...
Lysande!

Lysande!

ollebulle
Dag 5 - Morgon

Känns väldigt bra. Ska göra musik idag. Ha en bra dag alla!

Hoppasattjagvän...
Hur går det? Hur känns det?

Hur går det? Hur känns det? Jag har en sån liten period just nu då jag är jädrans sugen på en iskall bira. Men nej... Jag ska inte. Hoppas att det går bra!

ollebulle
Det går framåt

@hoppsanjagvänder

Jo det går bra. Fick precis vänner på besök igen så jag har förberett mig mentalt på att säga nej. Men gick in på dass och tog upp alkoholhjälpen nu för att distansera mig lite. Men Jo jag har sug. Vi ska bara ge fan i det du ;)

Mirabelle G-S
Bra där Ollebulle!

Riktigt starkt att fly in på hemlighuset med forumet, istället för att falla. Vilken utomordentlig strategi. Den lägger jag bakom örat till någon gång jag befinner mig i skarpt läge 😊 Hejja dig!!!

Sidor