Hoppasattjagvä…

Jag har druckit varje dag i fyra veckor nu. Hela semestern. Givetvis dricker jag inte mycket de veckorna barnen är där, då tar jag några öl i smyg... Bara för att varva ner... Allt eskalerade när jag och min sambo separerade. Jag drack för att gråta, för att glömma, för att fly. Och det gjorde jag med råge. När jag drack förr så spelade jag också bort stora summor på nätcasinon. Det har jag som väl är slutat med... Det är precis som med spriten... Sökte kicken. Det är ungefär 2,5 år sedan vi skiljdes. Jag ville att vi skulle försöka en gång till men hon hade bestämt sig...vi är för olika. Vi var tillsammans i 18 år och har två barn. Får sån ångest också när jag druckit mycket. Även om jag suttit själv och inte träffat någon. Men nu jävlar. Jag är i usel form och barrundan i lördags var riktigt hård...var helt slut i söndags och svettades hela natten till måndagen... Sov knappt en blund. Började jobba idag och det var riktigt kämpigt. Helt svag och darrig. Jag vet... Mitt eget fel....drack inget igår, inget ska drickas mer förutom vatten och vitaminjuice. Kylen är fylld. Måste fan ta tag i mitt liv. Vilken förlorare man är. Fy fan vad jag skäms över mitt leverne.

Femina

Välkommen hit till forumet! Här behöver vi inte skämmas någon utav oss för vi har alla vår ryggsäck att bära. Gårdagen kan du inte ändra men idag kan du göra nya bättre val i ditt liv. ?

ollebulle

Kämpa, jag tog precis samma beslut idag. Vi får kämpa tillsammans.

Låter som att du har rasat färdigt nu. Fint så. Du behöver minnas hur det var för att inte trilla tillbaka, men försök lämna skammen bakom dig. Nu är du en sån som inte dricker. Var stolt över ditt beslut! Sträck på dig och håll huvudet högt. Andas och ta en stund i taget, en dag i taget. Allt det jävliga går över. Snart kommer bättre tider.

Hoppasattjagvä…

Var en jobbig natt igen... Svettigt värre men värmen är ju också påtaglig. Är på jobbet nu och är väldigt trött och tagen av värmen. Men det är mina kolleger med. Har laddat med massor av vatten. Ångesten har släppt lite iaf. Nästa natt blir viktig. Måste sova mer för att orka.

Hoppasattjagvä…

Dag 3. Mycket att göra på jobb. Har ätit gottoch druckit Fanta till. Bokat biobesök imorgon så jag får något annat som bryter vardagen. Är faktiskt stolt över mig själv. Barnen är inte hos mig denna veckan och då brukar jag dricka mycket mer när jag är själv. Dag 3 snart över. Hoppas bara att jag kan sova inatt nu när det äntligen blivit lite kallare...
Tack till alla som stöttar!

Sömnen löser sig, otroligt nog. Jag trodde aldrig jag skulle få sova igen, efter att ha dragits med insomnia pga stress under många år. Alkohol-stopp gjorde sömnproblemen sju resor värre. Nu har det gått ca två månader och jag sover som en klubbad säl om nätterna. Gärna 10 timmar! Tror jag ”sover igen” förlorad sömn :)

Hoppasattjagvä…

Sov hyfsat... 5 timmar. Men är fasansfullt trött på morgonen. Vi har så mycket att göra på jobb. Har en klump i magen. Är det stress, sug eller bara för att jag druckit för mycket sött. Min mage börjar rätta till sig... Hade diarré dag 1-3. Blir nog inga problem att hålla idag men fruktar inför helgen. Fredag och lördag är väl dagar jag typ alltid tagit något sedan 20 års åldern... Men har man inget hemma kan man inget dricka.

ollebulle

Är ingen expert men utifrån programmet som jag går här så har jag fått tanken om att förutse faror i en given situation och vad man kan göra för att undvika dem. Din helg kanske är ett sånt exempel. Provar du programmet eller?

Hoppasattjagvä…

Jag är ganska klar över att när man är ensam och det är helg,då är det som svårast. Tackade nej till fester med där jag vet att det dricks hårt. Ska klara detta ett bra tag. Måste bryta mönstret ett tag. Känns hyfsat idag. Har haft hårt på jobb och då längtade man hem till balkongen och två-tre 5,9 i sig för att varva ner. Men icke... Det är ohållbart! Dag 5 blir städ och tvättkväll. Torsdagen är perfekt för det... Eller?

Hoppasattjagvä…

Fick ett enormt sug i magen efter A vid 13 tiden. Är det tarmen som påminner om att "nu är det fredag"? Gick över efter 10 min. Ska inte dricka om någon läser... Lugnt nu. Skriver mest för min egen skull.

Hoppasattjagvä…

Var och handlade och fick syn på alkoholfri öl. Tittade närmre på flaskan och det stod 0,5 %... Nästan alla hade det. Då är det väl inte alkoholfritt? Nej tack. Måste vara 0 % då tycker jag iallafall.

Hoppasattjagvä…

Har ett enormt sug nu. Har ju nästan alltid druckit något en fredag vid denna tiden... Vid grillen, vid spisen, till musiken etc... Magen skriker efter giftet... Men jag har inget hemma ändå så synd för dig lille A djävul!

Fredagarna tyckte jag var tyngst i början. För mig hängde ”ta helg” ihop med att dricka vin och låta veckans stress rinna av. Jag lurade kropp och knopp genom att byta rutin efter jobbet på just fredagar. Istället för att skynda hem, snabbstäda och landa med pizza i soffan började jag göra planer och ta mig ut. Ibland något så enkelt som en långpromenad. Andra gånger stämde jag träff med gubben eller ngn unge eller kompis inne i city. Andra gånger uträttade jag tråkärenden. Vitsen var att inte landa i soffan och sakna vinet. Du låter bestämd i din strävan att hålla nykterheten, trots suget. Fortsätt så. Det kommer gå strålande. Trevlig helg!