Onkie

Hej alla.

Nu har jag fått ett ultimatum av min fru. Även jag, har vetat att jag haft problem men nog inte velat erkänna det för mig själv.

Lite bakgrund först. Har druckit sen jag var 14 ca nån gång i veckan. När jag studerade på högskola gick det åt skogen då jag nästan drack varje dag.

Jag har levt med ångest hela mitt liv i vintras tog jag kontakt med läkare och fick ssri medicin. Och fortsatt dricka ca 2 gånger i månaden.

Problemet jag har är att jag blir sjukt sugen på mer och kan inte riktigt ta en eller 2 eller 3 öl måste ha mer. Även sugen dagen efter för att få bort bakfyllan. Förra veckan drack jag och min fru jag skulle dricka 5 öl på en kväll. Jag sa att jag skulle handla och smet ut och tog 2 öl på en restaurang för att jag ville ha mer. Min fru kom på mig och nu har jag fått ett ultimatum att jag ska sluta dricka

ollebulle

Grattis! Vad härligt att höra. Jag har också bestämt mig. Lycka till!

Onkie

Känner mig sjukt nervös innan mötet idag vet inte riktigt vad jag ska säga och skäms lite grann och känns pinsamt men kommer nog kännas bättre efter.

Har du varit på möte nu? Hur gick det? Det brukar sägas att man inte ska/kan (?) sluta dricka för någon annans skull... men jag tror nog i mitt hjärta att en redig fru/gubbe som ställer krav kan vara en riktigt bra hjälp på vägen. När man lever tillsammans gör man ju så mycket för varandras skull, så varför skulle man inte kunna sluta dricka på samma vis... Välkommen till forumet :)

Onkie

Det gick bra. Fick väldigt mycket mer självinsikt på alla de negativa sidor av drickandet. Hon sa även att jag har ett beroende. Jag slutar nu för min fru och min 7 månaders dotter och mig själv så klart. Känner mig jätte pepp och tänker inte mycket alls på att dricka min mentalitet ligger på ett nyktert liv nu ?