Solhatt

Jag har funderat på mitt sätt att dricka en tid. Kommit till insikt...
Har nog till och från druckit i ensamhet under 7-9 år för att lindra oro och stress. I början oskyldigt och inte så mycket. Mådde heller inte särskilt dåligt av det.
Senaste tiden ger det snarare oro än lindrar den.

Jag har mer o mer börjat inse att jag förlorar mycket på det här sättet att leva.
Dessutom har jag märkt att den oro och stress jag förut "botade" med kvällsvin, den oron känner jag inte längre de dagar då jag hoppat över vinet. Livet har förändrats till det bättre.
Ändå köper jag mitt vin utan att fundera över det. Så mår jag dåligt dagen efter med oro som kommer ur att jag druckit.

Jag har läst ett tag på forumet och jag känner så väl igen mig i mångas berättelser här.

Nu vill jag vända färdriktning och ta tillbaka mitt liv med dagar som inte måste vara spännande, men behagliga.

Femina

Välkommen hit till forumet! Här försöker vi alla hjälpa varandra att förändra våra dryckesvanor till det bättre. Dra ner eller sluta helt. Det är beslut som ofta får mogna fram. ?

Fint att du har kommit till insikt och hittat hit ? Här hittar du många, som liksom du, självmedicinerat stress och oro med alkohol. En del väljer att sluta helt en period eller på livstid. Andra väljer att dra ner på sitt bruk och inte dricka av fel anledningar. Vad som är rätt för dig visar sig under resans gång.

Solhatt

Det kändes fint. Ja hur detta ska gå till får växa fram som ni skriver. Viktigt för mig att reflektera över mitt beteende och ta en dag i taget.
Det känns skönt ikväll, saknar inte alkoholen. Har varit mycket ute i naturen idag. Har en lugn period i livet nu så det känns inte akut att jag vill ha ett glas vin. I o för sig har det varit en anledning så god som någon till att dricka vin då det varit lugnt och fint också. Men nu gäller det för mig att tänka till, hur och varför jag dricker och vad det gör med mig.

Jag tror att jag alltid tyckt om känslan av berusning. Vad enkelt det vore om man inte tyckte om den känslan.
Det som de senaste året kommit efteråt, dagen efter i form av en otäck oro tycker jag däremot börjar bli så hemsk. Den tar av mitt liv. Tar av min tid. Jag som har lust att göra en massa roliga saker. Hur kan jag låta det ske... Gång på gång.

Solhatt

...och nu är det dags.
Läst böcker i ämnet och funderat mycket senaste tiden över livet, alkoholen och framtiden.
Har precis läst (har något kapitel kvar) "Skål ta mig fan" Den gav mig ganska mycket bitvis.
Många här på AH har lyckats sluta utan AA möten och det är den väg jag vill gå. Funkar inte det tar jag ett nytt beslut.
Jag är omåttligt trött på att använda alkohol, inte de stunder jag slår upp vin i glaset, för då känns det ju som bekant väldigt trevligt. Men övrig tid är jag trött på alkohol och hur den tar av min tid, gör mig trött, ensam, orolig. Listan kan göras lång.

Så jag får läsa alla trådar här hur människor lyckats och så vara fast i min övertygelse att livet har bästa kvalitét utan vin.

Jag har alltid tyckt om berusningen men jag har inte alltid haft den i mitt liv och livet är mycket bättre utan.

Sofia

Vad härligt att ta del av dina tankar och din process, där du med tiden har insett att alkoholen har gått från att vara en stress- och oroslindrare, till att istället vara en källa till oro och obehag för dig och något som tar tid från ditt liv, som du skulle vilja lägga på annat. Du reflekterar på ett insiktsfullt sätt kring vad som skulle kunna vara hjälpsamt för dig i den här förändringen och är också öppen för att ändra strategi om det första du testar inte hjälper, det är mycket klokt. Det finns många olika sätt att förändra sina alkoholvanor - vissa klarar sig helt utan stöd utifrån, vissa tar någon form av professionell hjälp och många här på forumet klarar att ändra sitt drickande "bara" med hjälp av stödet från andra användare här. Det är verkligen en bra idé att göra som du har gjort, att börja fundera över och även skriva ner vad alkoholen har för negativa konsekvenser i livet, inom olika områden. Det kan också vara bra att på samma papper skriva ner vilka fördelarna skulle kunna bli med en förändring (att dra ner eller sluta helt) - bra att återkomma till för att boosta motivationen ibland.
Trevlig helg!
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

DetGårBättre

Hej. Det är helt upp till dig vilken väg du väljer och jag önskar dig lycka till. Dock vill jag säga,att AA är en fantastisk gemenskap. En sådan sak att alla fattar oavsett vad som hänt, men det viktiga är att hitta sin väg.

Vill dock kommentera det med "'...väldigt trevligt...", för en dag kommer det inte vara så trevligt och njutningsfullt. För mig var det bland det skönaste jag visste innan med ett glas vi. Idag ett nödvändigt ont för att fly in i en dimma. Ännu värre dagen efter när man tvingas spy upp första och kanske andra glaset, bara för att behålla det tredje.

Men du vet vad det handlar om. Så välj väg med försiktighet. Lycka till.