Tulli

Idag har jag tagit beslutet att ge upp alkoholen.
Den förbannade alkoholen som förstört så mycket i mitt liv, relationer så som vänskap och familj.

Vill inte längre leva med ångesten att jag sagt eller gjort något på fyllan.

Drack första gången när jag var 13 år, och har druckit varje helg sedan dess. (Idag är jag 39 år gammal)

Använt alkohol för att "bota" min sociala fobi.
Använt alkohol som en flykt, antingen för att känna eller slippa känna.
Använt alkohol för att våga mer.
Använt alkohol för att gilla mig själv mer.

Allt är ju en illusion och har snarare förstört mig mer än hjälpt mig.

Detta är skrämmande, men jag har bestämt mig.

En dag i taget heter det väl?......

Hoppasattjagvä…

Det fixar du! Allt som du beskriver varför du dricker stämmer också in på mig. Främst den sociala fobin... Två whiskey innan festen eller när gästerna kommer för att kunna slappna av... Försök att inte planera in drickfester första veckorna och ha ingen alkohol hemma. Sofiero alkoholfri öl innehåll 0,0 % alkohol om du blir sugen på en kall... Kämpa!

Välkommen hit! Gratulerar till ett väl fattat beslut. Nu är det, som du skriver, en dag i taget som gäller. Du kanske redan läst runt en del på forumet. Annars rekommenderar jag det. Du inser att du inte är ensam, utan att många har liknande historier i ryggsäcken. Och du får en del tips om hur man kan göra/tänka för att vägen mot nykterheten ska bli så trivsam som möjligt. Önskar dig en fin kväll ?

Hej och välkommen. Det du skriver känner jag så väl igen, även om det inte var de främst faktorerna till mitt tidigare drickande.

Mitt tips är att ta en dag i taget, ta hjälp av någon utomstående/alkoholhjälpen AA eller som mig, använd forumet här och älta, resonera, klura och upptäck dig själv genom att skriva när du är glad, ledsen, sugen på A, ja när du har en tanke som har med just därför du drack.

Lycka till och håll oss uppdaterade!