Vilsen

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Wawsan
Vilsen
Wawsan
Hej, jag har levt med min

Hej, jag har levt med min kille i 5 år. Första året var han nykter men sen började han som smått. Till saken hör att han för 10 år sen var onykter och i desperation tog tog i sin dotter på ett hårdhänt o oacceptabelt sätt. Mamman anmälde honom o det vart en stor grej som gjorde att han sluta dricka.

I vårt liv så har han i perioder typ var 3:e månad gått ner sig o druckit mer o mer. Ibland även i smyg.

När jag frågar vad det är så är det dottern.

Dessa perioder får jag djupa sms gällande att han ska flytta till annan del av landet.
Han kritiserar mig som person. Allt jag gör är fel.

När han haft sin rotfylla så kommer det ett snällt sms med ett hjärta...

Denna gången vart det en total tystnad i huset. En tystnad man kunde ta på.
Han drack men inte hela flaska och var tyst.

Jag kan inget göra med dottern, hon vill ju inte träffas. Jag känner mer att det är ngt han skyller på.

Han kan inte prata utan skickar sms.

Jag tog mitt pick o pack o åkte... jag orkade inte. Från 1/4-31/7 har han druckit nästan dagligen.

I och med att jag åkte så svek jag. Kom jag förbi satt han bara tyst. Sms:en jag fick var elaka.

Men vips vänder det o han älskar mig o ska ändra sitt liv... med eller utan mig förtäljer inte sms:en.

Jag har hela tiden svarat hans sms snällt och att jag älskar men jag mår dåligt av ngt jag inte kan påverka.

Ni i detta forum... är det såhär en beroende är? Har ni samma erfarenhet?

När han sen är nykter och kan dricka måttligt fungerar han helt annorlunda..
Men då det svartnar för honom kommer en empatilös kille fram.

Förlorad själ
Känner med dig!

Ush hemskt för dig att behöva stå brevid i detta. Jag är i samma situation och önskar inte ens min värsta fiende detta. Det är tufft jag förstår dig! Min kille har dock ett missbruk till läkemedel men det är dock lila tufft att stå brevid hjälplös. Och dessa orden om att du sviker eller du gör inte rätt eller liknande är ju bara ett försök att trycka ner dig för att du ska blunda för hans dåliga sidor och börja tvivla på dina egna känslor. För guds skull gör inte det. Du går först! Jag får förhoppningsvis en egen lägenhet snart och kommer att flytta dit själv. Jag orkar inte heller mer men det tog mig 3 år. 3 års slit för nada? Hur fan kan man då säga att det är den personen som försökt hjälpa och stå ut detta som är den som sviker. Vad är det för kärlek? Man kan ju hoppas på att din kille löser sitt liv som han säger men han har ju en hel del att bevisa framöver. Om du ens vill ha tillbaka honom. Läs gärna mitt inlägg som är ovanför ditt. Styrke kramar till dig. Girl power ♡

Amanda
Välkommen till forumet Wawsan!

Det låter som att du befinner dig i en svår och förvirrande situation med toppar och dalar och omväxlande kärleksfullhet och elaka kommentarer från din killes sida. Du får skulden för sådant som verkligen inte är ditt fel och jag gissar det kan kännas svårt att slappna av och få lugn och ro för egen del. Du har all rätt att tänka på dig själv och på dina behov. Här på forumet finns många användare som delar din erfarenhet av att leva med någon som dricker mycket alkohol. Ibland kan det dröja ett tag innan en ny tråd kommer igång, men vi är många här som vill följa och stötta dig. Fortsätt gärna att berätta hur du mår och du har det, om du vill.

Varma hälsningar,
Amanda, Alkoholhjälpen

Nordäng67
Hej och välkommen hit!

Jadå ALLT känns igen! Mitt ex kunde till och med skylla sin dåliga kontakt med sina barn på mig. Fast den redan var dåligt när jag kom in i bilden och trots att jag kom jättebra överens med hans barn. Så obehagligt var det, kröp i själen när han sa så (alltid i berusat tillstånd). Valde jag bort honom svek jag och var en som inte var att lita på enligt honom. Till slut såg jag ingen annan utväg än att lämna. Var rädd om dig, det livet själ ens självkänsla. Man tappar till slut verklighetsuppfattning och börjar tro på allt elakt man får höra under fylla. Man kanske inte tror med hjärnan men med hjärtat. Vänd fokus till dig själv och dina behov! Kram

Wawsan
Tack snälla för fina svar.

Tack snälla för fina svar. Jag fick några dagar för mig själv där jag laddade batterierna. Jag vet ju vem jag är och har en bra självkänsla i grund och botten.
Han var borta och kom hem och vips var den vanliga killen tillbaka och Lovade en förändring.... Det har jag hört tidigare.
Nu laddar jag mina batterier och ser vad som händer samtidigt ska jag försöka ändra taktik och lägga fram att jag måste ha en lägenhet då detta händer, Tror att jag ska fasa ut mig själv. Jäkla svårt när man får äran att vara med den man tycker mest om i hela världen. Men konkurrera med "Alkoholia" fungerar ju inte.