Jag vet att jag dricker för mycket.

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Kvinna71
Jag vet att jag dricker för mycket.
Kvinna71
Jag behöver hjälp att sluta

Jag behöver hjälp att sluta dricka. Vill göra det själv men vet inte hur...

IronWill
Sluta

Beror nog på hur mycket du dricker. Har du testat programmet här på alkoholhjälpen? Vården finns som stöd. AA funkar för många.

Du är inte ensam i att ha alkoholproblem, läs här på forumet så får du mycket bra tips och kan välja bland andras råd och erfarenheter.

Kvinna71
Tack för svar!! Har inte

Tack för svar!! Har inte kommit underfund riktigt hur det fungerar här men tror att jag behöver prata med likasinnade :)

IronWill
Hej

Programmet hittar du här:
https://alkoholhjalpen.se/programmet

Du hittar likasinnade här i forumdelen. Om du bestämt dig för att förändra så tror jag det bästa är att starta en ny tråd i ”Förändra sitt drickande”. Den delen av forumet är mest välbesökt. Där kan du även läsa om andras kamp mot alkoholen.

Välkommen!

Ångestmoln
Jag är i samma situation!

Jag är i samma situation! Vill du berätta mer om din situation och hur din konsumtion ser ut? Jag tycker att det har hjälpt att sysselsätta sig med saker som är bra för kroppen och minskar stress, promenader och yoga passar mig bra. Läsa böcker fungerar lite avledande. Det här forumet är också till stor hjälp för mig. Om du känner sig skör och osäker i början tycker jag att det varit lättast att undvika situationer där alkohol förekommer samt undvika all form av negativ stress. Prata med någon anhörig, dels för stöd och dels för att det känns mer verkligt och svårare att bryta om någon vet om att du ska vars nykter en period (eller för alltid). Du har säker hört det många gånger men att ta en dag i taget gör det lättare, lova bara dig själv att inte dricka idag.

Jag är själv ingen expert, är bara på dag 19 idag. Var nykter en månad i juni och har tidigare bara varit nykter i upp till 3 månader i streck som mest.