Lykke

Hej alla på forumet! Här har jag läst sporadiskt under ett par år men dagligen denna sommar. Följt er nästan alla, och tycker ni är fantastiskt modiga, vilka kämpar! Vilka historier och livsöden som delas! Som så många andra känner jag igen mig i så mycket, från att sjunka ner i soffan på kvällen med ett glas vin till hur det fullständigt och fort gått över styr, även alla känslor av bottendjupt självförakt, skam, ångest. Min blygsamma dag 2 har gått bra, ingen jätteabstinens förutom irritaterad på det mesta och en förlamande trötthet, ensamhetskänslor och ledsen. Min botten är nådd, känner att kroppen har sagt ifrån att nu får det fan vara nog.
Kram till alla kämpar❤️

Hoppas du skall trivas här, hör finns stöd, kloka råd, ett och annat skratt. Att dela och att ta del är ett stort stöd på vägen// ?❤️?// Strulan

Talien

Dag 2 gick bra här. Förmodligen för att jag är rätt kraschad... Gråtit, varit lycklig och tom om vart annat.
Kramar!!

ollebulle

Härligt att du skapat en egen tråd. Såg i en annan tråd att du precis skapat konto. :) Lycka till!

Starkt att du vågar sluta, starkt och smart att du tar hjälp av alla dessa fina människor här i forumet. Starkt att du släpper fram alla känslorna på en och samma gång ??

Välkommen och kram

Lykke

Tack Strulan65, Talien, Knaskatten, ollebulle, Ensam1984 för ert varma välkomnande! Min tredje dag har gått över förväntan! Endast någon tanke som fladdrade förbi i em över hur vininköpet efter jobbet skulle gå till! Så förknippat att man vid 15-tiden börjar smida planer efter jobbet, blir nästan full i skratt! ? Så sjukt! Börjat med en sober app, köpt boken Livsstegen av den nyktra prästen Olle Carlsson, verkar lovande! Tack igen för alla dunkryggar?! Ska öppna upp och skriva om min alkoholkarriär om ett tag, är inte riktigt mogen ännu!
Kram till alla forumets kämpar!

Lykke

Tack, det känns helt ok! Vi är inne på vår 5:e alkoholfria dag ??! Varje morgon denna vecka har jag varit enormt tacksam över att vakna klar i huvudet och sett fram emot arbetsdagen, va fan hände? Senast förra veckan, hade jag druckit minst 1 liter vin varje kväll och mådde så jäkla dåligt på morgonen med illamående, darrningar och svettningar, ångest från helvetet! ?. Dövade de värsta obehagen med 1,5 glas vin vid 06.00 innan jobbet (åker tåg till jobbet), vilket resulterade i en ännu värre karusell med bakrus infann sig vid lunchtid! Ska bara aldrig tillbaka dit! För mig är enda vägen att avstå helt! Har inget sug efter A ännu, ffa så pass färskt allt vidrigt jag kände både fysiskt och psykiskt. Förstår, efter vad jag läst i olika trådar, att man glömmer det värsta och att suget kommer! Men inte idag! ? Hur hår det för dig Talien? Strategier inför helgen? Ska läsa ikapp i forumet ikväll och hålla mig sysselsatt! Kram alla!

Talien

Skönt att höra! Undrar jag också vad som hänt ?. Har en riktigt jobbig arbetsvecka framför mig, i vanliga fall hade jag nog blåst ur skallen hela denna helgen som förberedelse. Nu känns det helt sjukt!! Ännu mer viktigt att vara nykter så att jag ska orka ju ?

Min strategi för helgen är att ta det lugnt och bara göra det viktigaste. Är så nyförälskad i den här känslan just nu så jag tar vara på den ?. Har haft så mycket strategier för allt, så länge! Hur jag ska kunna vara full, vara nykter, dölja vad jag håller på med osv... slut på de nu.

Och som du säger, det väntar väl oss lite här framöver... när nyförälskelse är över..
Kram och trevlig helg!

Och välkommen Talien också. Fint att ni tagit er hit och påbörjat en förändring som definitivt gör livet både längre och bättre :) Man ska bara minnas det sedan när man tänker ”Men var det såååå farligt egentligen... Något glas kan man väl få unna sig...” Nu har ni dokumentationen svart på vitt i era trådar här :)

Lykke

Då väckte jag tuppen idag igen ?! Vaknar okristligt tidigt, vardag som helg och kan inte somna om. Idag är det en fantastiskt fin morgon så klev upp och bryggde kaffe istället för att kämpa med att somna om! Dag 6 lades till handlingarna igår! Känns som jag kan bestiga berg, var kommer detta lyckorus ifrån? Tror att en del av all jävla ångest jag haft är resultat av A, men lyckokänslan, var kommer den in i bilden? Tror inte jag känt genuin lycka på många år! Igår hade jag och min dotter en toppendag på stan med mycket shopping (pengar som jag lagt på vin tidigare, blev nu istället nytt i garderoben), lunch. Sedan lagade vi mat ihop på em/kvällen. När hon åkt hem fick jag ett mess där hon skrev att hon haft en underbar dag! Då brast det totalt för mig! Hon vet om mitt missbruk och har alltid koll på mig, kände sådan total skam igår efter messet. Så många gånger vi bestämt saker som jag fått backa pga bakfylla eller att jag på em hällt i mig vin och inte kunnat gå på den där bion vi bestämt ?. Blir lamslagen när jag tänker på det. Det känns för stort att öppna alla ”spjäll” och låta alla minnen komma på en gång, får glänta på dörren och minnas lite i taget, tror inte jag fixar det annars. Känns lite som att vara på väg att drunkna! Hur har ni andra gjort med känslorna av skam, ångest när ni varit nyktra några dagar? Börjar inse vad jag förorsakat min familj och den känslan är ingen picnic. Kvällen slutade iaf med att jag följde med en vän på en spelning, soffan var eg mer lockande men i den har jag tillbringat nästan alla kvällar hela sommaren! Sagt och gjort, jag hängde på! Haha ?, vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser ALLA fulla människor som snubblar fram med sina vinglas och öl. Vilken jävla parodi! Spelningen var utomhus, underlaget en gräsmatta (ojämnt), men folk halkade, snubblade, trillade men ffa ett stadigt tag om vinglaset! Folk blev arga på varandra, knuffades, ramlade över stolar, par blev ovänner osv. För en vecka sedan var jag precis som alla igår! Jag nöjde mig med två A-öl, halv 12 sa jag godnatt till vännen och styrde hemåt. Så glad att jag kommit till insikt och bra att jag gick med igår för att få en påminnelse om hur jag aldrig mer vill vara! ? Kram till er alla!

Lykke

Tack för din respons! Det går som sagt ”för lätt” att avstå alkohol den här gången! Förstår efter allt trådläsning att suget kommer att komma, oftast helt från ingenstans! Orkar inte tänka för mycket på det nu, idag är en bra dag! ?

Lykke

Tack för din respons! Det går som sagt ”för lätt” att avstå alkohol den här gången! Förstår efter allt trådläsning att suget kommer att komma, oftast helt från ingenstans! Orkar inte tänka för mycket på det nu, idag är en bra dag! ?

Talien

Vilken omtumlande lördag, starkt jobbat av dig ? och vilka fördelar ändå!
Jag har inte haft nån riktig ångest än, men får väl se...

Nu är vi snart uppe i en vecka du ??

Vad roligt att läsa ditt inlägg om mötet med dottern och intressant om din kväll utomhus?

Jag tror som du att det är bra att släppa in lite i taget. Det gör såklart ont att ha sårat och känslomässigt skadat sina nära men det är något som måste bearbetas bit för bit.
Viktigt är att bekräfta sina barns känslor när de börjar prata om hur de har mått. Då blir förutsättningarna bättre för att laga relationen.
Men njut av att du och din dotter fick en så fin dag tillsammans? Och fyll på med flera?

Och håll kvar minnet av allt raglande på fyllan så minskar det kanske eventuellt kommande sug...?

Kramar
???

Lykke

Tack för input! Ja, just nu känns det som det allra svåraste, att vinna tillbaka barnens tillit och respekt! ? Ska försöka att inte ”fastna” i självömkan, gjort så många felval i livet och hade önskat att det gick att spola tillbaka och göra andra val. Ska se framåt och försöka göra rätt den här gången! Önskar dig en fin måndag! Kram ?

Lykke

Otroligt men sant! 8 nyktra dagar i ryggen ?! Hittills förvånansvärt lätt, passar på att njuta idag för vitnande knogar lär ju komma så småningom! Det som däremot är svårt nu är dessa känslor och tankar som åker bergådalbana under dagen! Ena timmen glad, nästintill eufori, för att därifrån sjunka som en gråsten till meningslöshet och depp. Lite motsägelsefullt är det allt, för det är samtidigt skönt att känna något! Tidigare såg jag till att döva de flesta känslor med vin. Tilläggas bör också att jag ätit SSRI i 20 år pga panikångest, ganska hög dos. Även tagit tag i detta och trappat ner till minimal dos, tanken är att sluta helt. Detta är så klart en bidragande orsak till alla känslostormar! Under alla år har jag dövat allt som går att döva! Min SSRI har fungerat så att humöret varit på en jämn nivå, varken känt riktig glädje, sorg, ledsamhet osv. För att vara på den säkra sidan , dövat med vin upptill! Låt dom komma bara, alla känslor ?, vill känna att jag lever! Kram alla till en fin tisdag! ?

Talien

Till mig själv också ?
Bra att njuta så länge det går och samla på sig positiva känslor och händelser att minnas när det börjar bli motigt, tänker jag.

Tog antidepp för ett antal års sedan, men det resulterade bara i att jag mådde "bra"
(alltså, kände inget..) trots mina problem, och löste inget...
Hoppas det går bra för dig och kan ta en sak i taget. Känslor är bra att ha ??

Nu kör vi vidare! Kram ?

Lykke

Startar dag 19 och känner mig lycklig! Nu kanske jag tar i från tårna men det var flera år sedan den här lättnaden och lugnet infann sig! Jag associerar det till lycklig i alla fall! ? Funderat i flera dagar över hur lätt det är att avstå A den här gången?! Kan verkligen inte förstå det. Levde ju för mitt vin för bara 3 veckor sedan. De verkliga dipparna har inte kommit än men jag hoppas och tror att jag ska klara dessa dagar när de kommer! Har återupptagit min hobby med att sticka! Bra sysselsättning på kvällarna, tankeverksamheten med fullt fokus på att räkna maskor, hinner inte ens tänka på A då! Rekommenderas varmt om man är lite rastlös! Nu kör vi nykter helg!
Kram alla ?