Nu vet jobbet om att jag är alkoholist. Nu är min karriär och mitt liv över.

Femina

Jag lovar dig att ditt liv inte är över. Däremot vissa rådande omständigheter kan vara över, transformeras till något annat. Vill du berätta mer? Vi lyssnar! ?

Sofia

Hej Bina86! Vad kämpigt du har det just nu. Berätta gärna mer om vad som har hänt! Jag tänker att ditt liv och din karriär kan ta en ny vändning efter det här och faktiskt till ett mer positivt håll, även om det kanske inte alls känns så nu.
Din arbetsgivare har ett tydligt rehabiliteringsansvar och att ha ett alkoholberoende är inte en saklig grund för en uppsägning, bara så att du vet. Din arbetsgivare ska hjälpa dig. Läs gärna mer här om du vill, angående anställningstrygghet och alkohol: https://www.unionen.se/rad-och-stod/alkoholproblem-och-anstallningstryg…
Med hopp och värme,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Femina

Ingen arbetsgivare vill ha en missbrukare eller någon som är sjuk öht. Helst heller inte nån som vabbar, har ett privatliv eller egna åsikter...
Men, antingen får de då överlåta sin verksamhet totalt till robotar eller bita i sura äpplet och inse sitt rehabiliteringsansvar. Det finns inga perfekta anställda. Men visst, se upp! Det är inte ovanligt att arbetsgivare försöker bli av med oönskad personal med hjälp av andra ursäkter, som t ex arbetsbrist. Och tyvärr lyckas de ofta också... Men ge inte upp i förväg! ?

Ingen vill ha en aktiv missbrukare där håller jag med. Men en missbrukare som tar ansvar för sin sjukdom och är nykter är snarare en tillgång för arbetsgivaren och sina kollegor.

Mvh

Ta all hjälp du kan få. Sen visar du din arbetsgivare att du fixar det här. Om du inte känner dig bekväm med att vara kvar sen så finns det andra jobb. Och du behöver inte uppge att du haft (för då hoppas vi att det är i det förflutna) alkoholproblem.

Det är lätt att gå in i en depression och se allt väldigt mörkt i den här typen av situationer, men det är långt ifrån kört. Ta chansen fullt ut att bli av med sjukdomen och sen kommer du kunna ha en finfin karriär. Minns från din tidigare tråd att det är viktigt i ditt liv med en bra karriär och det kommer du att kunna ha. Så som sagt fokusera på att bli frisk och ta emot hjälpen.