Maskrosbarnet90

Jag blev ny medlem här inatt efter att min sambo ”bara skulle på hockey” och raglar in klocka 02 och somnar på hallgolvet.. jag tror att han har bajsat ner sig då han luktar extremt mycket bajs men han är för full för att få liv i! Han har sovit med nedersta trappsteget som huvudkudde sen han däckade.. jag har två små barn som sover här på övervåningen med mig och ett tredje i magen! Han är inte alltid såhär full men alkoholen är ett återkommande dilemma i livet..

I hela mitt liv har jag varit fast i missbruk och även han, mina föräldrar dricker varje helg, min ena förälder dricker även på veckorna. Hans föräldrar dricker varje helg och ena föräldern dricker varje dag! Våra syskon dricker också en hel del och även dom varje helg minst.. Jag själv har varit nykter i 4 år förutom enstaka cider men jag föredrar alkoholfri öl, jag slutade inte för att kg drack ofta utan för att jag inte kunde reglera mängden och jag vill aldrig sluta som mina anhöriga.. det här är mitt liv och det är tragiskt!

Jag försöker i det längsta skydda mina barn att bli utsatt som jag själv blev som liten, min ena förälder somnade på olämpliga platser och min andra förälder fick alltid snedfyllor som hen tog ut på allt och alla andra med diverse kränkande handlingar, jag skärmar av oss från släkten och nu även från sambon! Dom sover tack och lov igenom sånt här och har nog aldrig upplevt när sambon varit packad och idiot.. han har dessutom en tendens att göra sina behov okontrollerat vid ordentlig fylla så jag får passa honom så att han inte urinerar på olämpliga ställen! Det resulterar i få timmars sömn och jag blir så arg och så förbannat besviken.. idag skulle han komma hem vid 22 och bara dricka någon öl.. ja resultatet finns att läsas ovan! Jag vet ju att jag måste ta ett snack med honom imorgon och det kommer inte att bli roligt, han har ofta ångest och blir arg på mig när jag tar upp det! Han menar på att han har kontroll i vanliga fall vilket han inte har.. han kan även säga hemska saker åt mig på fyllan och hävda att han inte minns men jag tror innerst inne att han faktiskt gör det men skäms för mycket för att erkänna det och be om ursäkt...

Ofta är han nykter många månader men det följa av många månader med drickande på helgen, båda dagarna! Fredagar är helt avsatta för att komma hem och ta en öl, inger vettigt kan planeras då för ölen hägrar och han ska slappna av med den i ensamheten.. lördagen brukar bli en fylla och då i olika konstellationer, inte alltid hemma men ofta efter att barnen somnar.. jag vill inte ha det såhär! Jag vill inte att han ska vara såhär och jag vill inte ha ont i magen varenda gång han går ut efter en öl, det är inte alltid han kommer hem heller, han däckar väldigt ofta hos bekanta och har sovit i många hallar och trappor men han inser inte att han har ett problem! HUR SKA JAG HJÄLPA? Hur ska jag ta oss ur det här hemska ?

Ursäktar Wall of text men behövde skriva av mig,. Kram alla!

Välkommen hit. En bra början att skriva här. Jag förstår att så hör kan du inte ha det. Tänker att en början att verkligen prata med honom nykter, om hur du känner. Och speciellt så här dagen efter. Du kan ju inte bestämma åt honom att sluta dricka, men du kan säga hur du upplever allt.
Jag har lämnat min man p.g.a. all fylla på helgerna, och ibland på veckorna.
Jag har ju inga småbarn som du har. Men jag kände samma som du, vill inte sitta och vänta på en man som ska bli nykter. Finns så mycket roligare saker att göra i livet.
Men som sagt fortsätt att skriva hör, då du kan få många goda råd.

Maskrosbarnet90

Tack Skrållan!
Försökt prata med sambon som nu sover på soffan med hoppande ungar på sig. Jag är bara dum, överdriver och beter mig som en häxa enligt honom! Han har ingen skam i kroppen öht. Försökte få honom att säga sist han däckade på okänd plats ”länge sen” fräste han till svar, påminde honom om i sommar då han sov i bekantas trapp senast och inte kom hem förns sent dagen efter och jag dessutom fick hämta honom. Blir så sjukt besviken! Är dessutom nedlåtande och dumgörande, menar på att han kom ju hem efter hockeyn iaf. Helt hjärndöd! Förstår inte hur han inte kan ha hamnat i fyllecell när han varit så packad på krogen! Han verkar alltid komma undan..

En annan sak är ju att det fanns planer för dagen med lite viktigare insatser och det blir ju lidande tyvärr.. går ut över hela familjen!

Jaa du, du har sagt hur du känner. Bra. Kan du göra saker själv, och barnen? Att göra det ni tänkt, men utan mannen? Det är ju det råden lyder, tänk mer på dig själv och ta bort fokus från mannen. Handling där du tar avstånd från hans drickande och beteende tar mer än ord.
Det är så svårt, allt runt någon som dricker. Och den som dricker vill ju absolut inte ändra sig för då tar man från dem det de älskar mest.
Hoppas du kan få en bra helg ändå. Styrkekramar till dig?

Maskrosbarnet90

Nej tyvärr går det inte. Bilen trasig och den han skulle fixa tyvärr så därför blir vi lidande, hoppas han hinner fixa den innan jobbveckan börjar men jag tvivlar.. brukar sällan bli så..

Maskrosbarnet90

Han skulle på systemet idag, ”skulle bara” hade en ganska hetsk diskussion om förra helgen och att han inte klarar av det - skulle bara dricka lite vin framför datorn ikväll.

Jag la mig vid 23 då jag var dödstrött och då hade han dragit i sig två flaskor 11%-igt vin, hade inget mer köpt och var i relativt gott skick. Tänkte jag kunde slappna av då han satt och spelade!

Vaknade nu kl 03:30 av okänd anledning, inser tillslut att det är ljud utanför fönster, hinner tänka tanken att han somnat på soffan men så hör jag spottandet, han ligger ute på gården med cykeln över sig! Jaha. Då var vi här igen, äntligen fredag.

Och ofta lägger man 99% av energin i att tänka på hur kan de vara så korkade och göra så dumma val.

Frågan som kan vara bra att ställa är ju.
Vad kan du göra åt det?

Och börja nysta där i den svåra frågan.
Ofta kommer man fram till att inga hot eller ultimatum hjälper.
Istället måste man hitta strategier för att skydda sig själv.

Hitta alternativ för att skydda sig själv och ev barn.
Det som är bra med det är att den som då dricker själv får ta konsekvenserna av sitt drickande om du inte är där och reagerar på hans drickande.
Utan agerar vilket ger en annan handlingskraft i den egna personen och konsekvenserna blir också tydligare för er båda.

Men det är tufft att vara i detta.
Läs och skriv och ta till dig det som passar.

Och att ta makten över sig själv är möjligt.
Du är inte för evigt fast även om det kanske känns så just nu.

Rosa ljus

Känner verkligen igen mig i att behöva sova med ett öga öppet pga att idioten pissar överallt. Vet inte hur många gånger han pissat ned sängen. En gång pissa han ned allt i hela min garderob. Du kan inte hjälpa, tyvärr är det den enkla bistra sanningen...