Ultra

Har druckit nästan varje dag allt för länge. Inga jättemängder men ändå alldeles för mycket, sköter jobbet mm men nu känns det inte bra alls...måste förändra eller rättare sagt sluta med A så hur länge vet jag inte men detta är dag 1 på en säkert jobbig period.....

Timetostop

Det kanske blir jobbigt men det är bara ta det en dag åt gången och kommer ihåg att du ska vara glad och stolt för varje dag som går som du inte dricker!

Ultra

Ja så är det dvs en dag i taget....lite skakig just nu men går väl över ?
Får bli träning idag så kroppen får svettas o jobba ordentligt

Ultra

Nu morgon dag 2, var orolig för att inte kunna sova utan vinet på kvällen men denna natt gick ok.
Har hållit upp förut o vet ju att några dagar inte är så svårt men sen när man börjar tänka att nu har jag varit duktig så nu kan jag dricka lite vin...men direkt hamnar man tillbaks i den onda cirkeln...just det vill jag undvika denna gången ☺️
Ha en bra o nykter dag alla där ute ?

Piazza Duomo

Du kommer att klara det. När jag har svårt att sova så brukar jag dricka ett te, som heter Komma till ro. Det hjälper mig. Jag känner igen den onda cirkeln. Jag vill också komma bort ifrån den. Och ja ska följa ditt exempel och lägga ännu en nykter dag till min resa. Ha det bra!

Ultra

Dag 3 o so far so good....
Sov väldigt dåligt inatt...gick upp o satt vid köksbordet...vin hade hjälpt där o då men lät bli ☺️
Känner suget men bara att kämpa på o för mig är det värst efter jobbet, den gamla vanan att hälla upp ett glas vin när man kommer hem bli lugn o dämpa all oro i kroppen... men nu gäller det att hitta andra vanor
Ha en bra o nykter dag alla ni där ute

Li-Lo

... och det är du som skapar det goda. Vill titta in och säga att du är så strong nu, att sitta ensam mitt i natten och veta att den välbehövda sömnen som skiner med sin frånvaro kanske kommer ställa till det och ändå, där och då, håll i hålla ut och låta det vara så är ... ja mer än imponerande.

Snyggt Ultra.

Vänligen Li-Lo

Ultra

Ja nu är man på dag 4, en stund kvar till helgen då dom starkaste sugen kommer....
Sovit riktigt bra inatt vilket känns bra o får hoppas det kan fortsätta så ?
Nu ett morgonpass till gymmet innan arbetsdagen startar, känns bra att kunna göra ett morgonpass o ingen bakis känsla dvs det blir av ?
Ha en underbar dag utan A alla ni där ute ?

Ultra

Jag höll upp några dagar men sen sket det sig igen o vindrickandet fortsatte, bakis varje morgon.
Jag som kommit igång med träningen, jag som vill ändra mitt liv....men denna j-a alkohol.
Hur ska jag klara ett liv utan A
Usch vad allt känns kasst nu....ångest bakis svullen... o nu iväg för en ny stressig arbetsdag
?

Bestämd

Du är inte dålig. Du är på väg mot förändring och ibland snubblar man på vägen. Det du gjort hittills är inte ogjort. Nu är du en erfarenhet rikare som förmodligen hjälper dig när du hamnar i samma situation igen.

Ultra

En morgon utan bakiskänsla....sovit dåligt inatt, svårt att somna men att vakna utan bakiskänsla är ju grymt skönt ?
Idag fredag den stora vindrickar dagen för mig så det gäller att vara stark o stå emot idag men just nu känns det som jag klarar det men vet att sugen kommer i eftermiddag ?

.. och du skrev i morse att du troligen kommer att känna sug nu. Så jag skickar en liten påminnelse om hur bra du mådde i morse när du inte var bakis.
Du kan må lika fint imorgon. Var stark!

Fibblan

Oavsett, hur e.m/kvällen blev, kommer det en ny dag imorgon..
Du kan göra det här, du har klarat det förut och kan göra det igen?!
Låt oss se vad vi kan göra för att hjälpa varandra att komma in i de goda vanorna igen?! Jag är på dag 5 och sliter också med att det är fredag och mår inget vidare..?.
Hoppas du klarade stå emot suget, men oavsett, håller jag med Bestämd. Varje inloggning här är en önskan om förändring och med små steg, ibland två fram och ett tillbaks, så kommer det gå framåt. Hejar på dig!
Kram
/Fibblan ?

Ultra

Tack för kommentarer
Klarade gårdagen trots ett grymt sug på eftermiddagen...drog till gymmet o pressade kroppen hårt o när jag åkte därifrån hade systemet hunnit stänga ?
Idag matlagning för gäster ikväll så en ny prövning när övriga dricker vin....suck
Önskar en bra dag till er utan A....☺️

Ultra

Så var det måndag igen och en ny tuff arbetsvecka väntar, A har varit en ångest dämpare när det är mycket på jobbet men ska klara mig utan just A ☺️
Får satsa på träning som också dämpar ångesten men som ju är desto nyttigare....
Svårt att sova så just nu dödstrött när vänder detta så man kan sova någorlunda normalt igen ?
Önskar er alla en bra start på denna veckan o naturligtvis utan A

Efter vad jag läst så är det mycket individuellt när sömnproblemen släpper och man blir piggare. Vissa sover gott efter bara några nätter, jag är på dag 25 och det har inte släppt helt än, även om det blivit bättre. Tror dock att mina sömnproblem beror lika mycket på att jag ännu inte hittat alternativa sätt att hantera jobbiga saker som jag tidigare dränkt.
Tycker det låter jättebra att som du köra på med träning, som du skriver så dämpar det ju ångest plus att det gör en trött så att man kanske fortare sover bättre.
Önskar dig all lycka denna tuffa arbetsvecka!

Ultra

Tack Soffi för kommentaren och att du delar med dig av dina erfarenheter...hoppas sova lite bättre inatt.
Var ute o sprang förut o knäckte till i ryggen så nu skit ont, världens bästa anledning att trösta sig med vin men nej det gjorde jag inte men hoppas det går över för behöver min träning mot ångest o rastlöshet

DetGårBättre

Det kan ofta kännas som att det kommer en massa nya hinder (och indirekt) anledningar till att dricka - när man kämpar som bäst med att undvika det. jag försöker se det som livets prövningar men att jag ska besegra dessa. Skulle man snubbla så är det upp igen. Jag trodde inte jag skulle snubbla, men jag släppte garden helt och tänkte att problemen var över.

Ta ny sats. Fokusera inte så mycket på när sömnen är bra igen etc. Acceptera att det bara är som det är nu. Fokusera på vad du aktivt kan göra för att förbättra både hälsa och liknande. Nu är ryggen lite (?) kass - acceptera det. Vad kan du göra för bra saker trots en lite sämre rygg? Välj fokus. Antingen på det negativa eller positiva. Enkelt? Nej, men det finns inga val egentligen...

Vi är ju världsbäst på att hitta anledningar till att "få" dricka och nu hoppade du över en. Nästa gång känner du dig förhoppningsvis starkare i det beslutet.

Välkommen tillbaka hit, om du är samma Ultra som var en del av ett större gäng som peppade varandra en längre tid. I så fall har jag för mig att du hade en hyfsat lång vit period. Kanske kan du hitta tillbaka till det som funkade då och anamma det nu.

Lycka till! /Kram

Ultra

Hej vinäger o jag är samma Ultra.
Ja vi var ett gott gäng som peppade varandra men tyvärr rullade min vardag på lite för fort så trillade dit igen, hamnade i samma onda spiral dvs jobb ångest o vin och så om igen o igen..?
Hur konstigt det än låter så har jag skött jobbet, skött träningen men inte varit den bästa mannen att leva med...
Men haft några vita perioder, korta men ändå...så hittade jag tillbaks hit vilket känns bra, finns mycket stöttning i detta forum, så bara att kämpa på igen.
Sen är jag ju nyfiken på hur det går för dig ???
Ha det gött så länge