Den namnlöse

Efter ett ganska långt liv där alkoholen spelat en stor och ofta positiv roll har jag så bestämt mig att på allvar överta kontrollen över mitt liv. Jag har de senast två tre åren glidit in i ett dagligt drickande. Jag ägnar halva dagarna åt att planera kvällens drickande och hela kvällarna åt att genomföra det. Jag sover dåligt och min livsglädje är bara ett avlägset minne. Det är mycket jag har att finna vägen tillbaka till.

Ett bra beslut att ta tillbaka kontrollen och ett lika bra beslut att söka sig hit :-).
Jag är ganska ny här, men har redan fått massor av tips genom att läsa och uppmuntrande kommentarer från andra i samma läge hjälper verkligen!
/Soffi

Du har hamnat på rätt ställe. Du låter sansad och samlad när du beskriver hur alkoholen tagit större och större utrymme i ditt liv. Har du startat självhjälpsprogrammet här på sidan? Jag kan rekommendera det. Man får en överblick över sitt alkoholbeteende och råd om hur man kan gå vidare. Hoppas du ska trivas här på forumet ?

Hej!
Jag har också precis börjat med programmet. Trodde att jag skulle uppleva det som jobbigt - men känner bara att det är skönt att tvingas se problemet och bena ut orsaken. Går inte längre att blunda för och / eller bortförklara att jag har ett problem. Har en stark tro på att det kommer att hjälpa mig.
Hoppas du får samma positiva upplevelse!