Anonymtanonym

Efter alla de gånger man vaknat upp med total ångest och tyckt att hela livet är förstört, vilket det ibland har varit, hur slutar man hata sig själv?

Jag bestämde mig i lördags för att sluta dricka. Jag har sagt många gånger att jag ska ta det lugnt, tänka efter m.m. Men det funkar inte så nu är det slut. Men frågan är om jag någonsin kommer sluta fundera på vad som hände den där timmen som det är totalt svart. Timmen som hjärnan inte registrerade fär man var för full. Kommer inte minnas vad han sa eller vad hon sa. Kommer inte minnas vad som hände ute. Kommer aldrig förstå varför jag började gråta hysteriskt. Hur accepterar man detta och finner värde i sig själv? När man har förnedrad sig själv så fullständigt? Så som jag tycker att jag har gjort

Jag vill bara veta att det finns hopp.

Jys

Jag tror nyckeln till att bli fri från självförakt är nykterhet ?

Grymt att du bestämt dig och ett varmt lycka till ?

Ellan

Hej,
För min del har det handlat om att just jobba med dessa saker. Att acceptera min beroendesjukdom och jobba med kärlek och tillit till mig själv. Att jag inte är min sjukdom och att jag inte är mina misstag. Naturligtvis är detta inte gjort över en natt men bit för bit så faller det på plats. Det går upp och det går ner men aldrig i närheten så djupt ner som jag var när jag var aktiv i mitt drickande.
Det finns hopp och det finns möjligheter. Att våga njuta i stunder av lycka o glädje och även tillåta sorgen o ilskan har varit nycklar för min del. Jag har varit nykter ett tag men behöver ibland påminna mig om att jag är värdefull och att jag duger precis som jag är. Som mamma, som fru, som syster och dotter, som kollega och som den människa jag är. Nykterheten var starten.

Kram
Ellan

Hej! Det låter som om du hamnat i mörka vatten... Steg ett är nog ”Tro inte på allt du tänker”. Hela livet är inte förstört, även om det känns så. Du är inte värdelös, även om det känns så. Sedan ligger det mycket i att ”Tiden läker alla sår”. Händelser som känns nog så omskakande och världsomstörtande blir tids nog till vatten under broarna. Något som var en gång, som ingen ids bry sig om mer. Allt bleknar med tid och distans, även misstag. Just i detta nu är du nykter. Du börjar skapa distans. Varje nykter dag för dig längre bort från ångesten och obehaget. Lämna förnedringen bakom dig och låt den blekna, tills den bara är ett vagt minne ingen ids bry sig om mer. Kram

Tror det är viktigt i början av nykterheten att bara ta hand om sig själv..Du har gjort mycket bra saker också i livet..Fokus på det..När det är tungt..En liten stund i taget..5 minuter..1 timma..Osv..Mycket bra beslut..Varm Styrkekram..?