Hur ska man tänka för att kunna lämna det gamla livet bakom sig som innehåller mkt skuld och skam, saker som man inte riktigt kan stå för. Har varit nykter ett tag nu men allt som hänt tidigare ligger och gnager hela tiden och vill liksom bryta ner mig. Är det bara att försöka hålla huvudet högt och hoppas att ångesten släpper?

bra väg är att söka reda på en annan person som du kan häva ur dig allt som tynger dig. AA är en väg och en del präster jobbar också med sk femstegsarbete där du kan bearbeta och få sinnesro.

Gå till en terapeut, de är experter på att sortera tankar i fack, att sortera allt att få en själv att förlåta sig själv. Visst man ka även gå till en präst, men är man som mig och är ateist så känns det lite.. fel.

Göm inte känslorna, du måste ta tag i det, annars är det så lätt att ångesten tar överhand och du hamnar vid flaskan igen so en ursäkt.

Kram

Men du har fått bra råd ovan. Men det beror kanske också på vad du gjort eller hur du betett dig. I vissa fall kanske du måste be om ursäkt, andra fall leva med och i tredje fall kanske det inte var så farligt som du förstorat upp det till. Men det kan vara bra att ha någon att prata med om de specifika händelser eller beteenden som ger dig dessa känslor. De måste ju bearbetas på något sätt för att du ska bli fri.