Sofia

Du har startat en tråd, bra gjort! Skriv gärna mer om vem du är och hur du har det! Förhoppningsvis ska du snart känna dig hemmastadd här på forumet, där det finns mycket pepp, omtanke och kloka erfarenheter att ta del av.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Nisse33

Är en kille/man på styft 50, som slutade jobba för ca 4 år sedan. Tyckte inte det vad så roligt längre, och pengar hade jag så jag skulle klara mig. Men de sista 4 åren på jobbet reste jag omkring i världen och blev alltid bjuden på vin, öl och sprit. Också när man hade långflygningar (vilket vad ganska ofta) så ville man sova bort stora delar av restiden. Vin vad ett gratis och perfekt sömnmedel.
Detta skapade mina vanor att dricka alkohol. Sedan när jag slutade jobba så eskalerade mitt drickande bara. Och nu är det för mycket, tycker både jag och min tjej. Har varit nykter kanske 5-7 dagar de senaste 2 åren.

Det vad i alla fall lite om mig.

abab56997

Jag har gjort lika, mkt jobb och gratis sprit. Sedan kom suget ef känslan. Skyllde på allt och alla andra. Drack varje dag i 3-4 år. Chamgange. Fin dryck. Då är man väl inte alkis? Men två flaskor om dagen talar sitt språk. Oj nu pratar jag bara om mig (typiskt alkoholistegot...)Men! Gick behandling och lyckades (egentligen utan problem) vara nykter i 8 mån. Sedan kom falskheten i hjärnan in. Ett glas fixar jag.. nej. Nu 2,5 mån sedan (ef första glaset) vill jag dricka varje dag. Det man lär sig på behandling är fan sant.