venice

Hej!

Jag är en 24-årig tjej som upplever att alkoholen sakta men säkert har tagit över mitt liv. Jag har sedan ca ett år tillbaka druckit väldigt mycket. Har som högst endast varit nykter tre dagar i rad innan jag känner att jag MÅSTE bli full igen. Det började med att jag var ute och festade hela tiden men sedan ett halvår tillbaka så har jag även börjat sitta hemma själv och dricka mig full varje vecka.

Har även känt att jag blir "sjuk" när jag inte dricker. Svettas, blir illamående, har fått ryckningar under ögat, sämre minne, ofokuserad, extrem ångest, panikattacker, social fobi etc. Livet är helt enkelt ett helvete när jag är nykter. Det känns som att jag inte vågar göra något om jag inte är påverkad av alkohol.

Det är också jättesvårt för mig att bara ta 2-3 öl och sen gå hem, slutar ALLTID med att jag dricker minst 8-10 öl vilket ger mig totala blackouts och ibland slutar med att jag vaknar upp nånstans och inte har någon aning hur jag hamnade där.

Jag är livrädd då jag inser att detta beteende förmodligen är onormalt och farlig. Jag skäms också så mycket att jag inte vågat prata med någon i min närhet. Är också livrädd att jag måste sluta dricka helt om jag tar tag i detta. Vill bara lära mig att kunna ta ett par öl med vänner på helgen och sen gå hem och vara nöjd, utan att behöva spåra ur.

Hjälp!! Vad tror ni det är som händer med mig?

Hej.
Bra att du kommit till insikt innan det vardagliga livet raseras helt.
Det som händer är att hjärnan har kidnappats av alkoholen. Går att bryta det du behöver inte sluta helt.
Sätt upp regler för dig själv när du skall vara nykter. Skaffa nya intressen ta en promenad eller läs en bok. Har själv druckit mycket under flera års tid men nu orkar jag inte mer utan har dragit ned på det till bara helgen. Du fixar detta. Var rädd om dig. Kram

Hej igen,
Vill bara säga att det är så modigt av dig att starta en tråd här. Här är man inte ensam.
Du kommer att må mycket bättre när du inte dricker o suget och ångesten kommer att försvinna.
Sköt om dig
kram