Nellie95

Är ny här! Är 24 år och i lördags skedde en sak som fick mig att inse att jag nått botten! Har förstått att jag inte kan hantera alkohol då 9 av 10 fyllor slutar med blackouts! Minns absolut ingenting och har fått höra att jag då blir otrevlig och aggressiv, vilket jag absolut inte är nykter. I lördags då så fyllde min pappa 50 och vi hade en stor fest och jag hade inte druckit på 7 v innan detta. Minns inget av kvällen men får på söndagen flera meddelanden av syskon att jag är vidrig och att det jag gjorde va fel, får då reda på att jag slog min mamma så att hon fick hjärnskakning! Är nu full av skam och ånger! Vågar inte sätta på mobilen för vågar inte bemöta alla meddelanden! Har gråtit konstant nu i två dagar, vet inte vad jag ska göra! Måste tillägga att detta inte är första gången som jag sårar en av mina nära pga mina blackouts!känner mig som världens sämsta människa! Vet inte vart jag kan vända mig för att få hjälp!

På endera vårdcentralen eller kommunen...om du ringer kommunen så här som ju en skyldighet att hjälpa dig.
Jag lovar att nästan alla som är härinne har gjort något hemskt som dom ångrar..
Man måste försöka att förlåta sig själv och gå vidare på nåt vis...alkoholen för ju verkligen så att man gör saker som man annars aldrig skulle ha gjort.
Hoppas det löser sig för dig och att du får hjälp.

Styrkekramar☺

Nellie95

Visste inte att vanliga vårdcentraler hjälper till med sånt!
Har ju själv blivit skadad av min pappa som är och som vart alkholist hela mitt liv så trodde aldrig jag kunde ska någon som han skadat mig. Vet inte riktigt vad jag ska klassa mig som, dricker sällan nu de senaste året. Spårar dock varje gång! Och är ju en sån som inte kan dricka 1 glas utan det blir så många tills det svartnar!
Har iallafall kommit fram till att jag inte ska dricka något mer!
Tack för ditt svar och dina ord!

DetGårBättre

Jo, det låter som ett klokt beslut av dig att lägga ner drickandet. Nu gäller det att hitta en plan för att nå det målet. Men ha delmål är nog en bra idé för att vara nykter livet ut kan vara tufft att ta in.

Dock bör du konfrontera det du gjort och ta hand om det på rätt sätt. Fly undan problemet gör bara att du sitter där med din ångest och undrar och undrar.

Det med sin personliga botten. Tja, det kan nog stämma men den där botten är olika för varje gång. Jag höll på att supa ihjäl mig 2012 tror jag. Drack enbart starksprit då, rakt upp och ner. Svepte kanske 5-7 liter under fyra dygn. Plus minus någon liter och dag. Jag mötte demoner i "vaket" tillstånd - eller om jag sov med de sjukaste drömmar jag varit med om. Fick ödem. Slutade tvärt. Aldrig varit så rädd tidigare. Jag nådde nog en djävulsk botten där. Men det tog några månader och så slutade jag med starksprit. Sen har jag fallit hårt många gånger efter det. Även med starksprit som jag enbart skulle leverera vidare.

När jag slutade 2017 så tröttnade jag bara på det. Då var det ingen botten. Eller var den bara annorlunda? Nu slutar jag igen och nu var det en fyradagarsfylla som gjorde att jag lades in två dygn för avgiftning. Dessa två händelser är inte i närheten av det 2012. Men sluta i tid är tipset.

Men hitta en plan och lycka till. ta den hjälp du kan få av kommunen, vården, AA, Länkarna, det här forumet eller den väg som passar dig!