summertime

Fungerar inre att vara utan vin just nu, mår hemskt när jag är utan.
Drickandet har eskalerat och det kan bli uppemot 2 liter på en dag.
Tänkte istället trappa ner under en tid, men i vilken takt är det bäst att göra det?
Tanken är att sen börja med antabus, men först måste jag nyktra till på ett bra sätt

DetGårBättre

Har du inte tillgång till stesolid eller liknande så tycker jag personligen det är enklast att trappa ner på öl. Vissa väljer dock 2cl vodka varannan timme. Fungerar ju med vin också och då typ 5-6cl varannan timme. Jag personligen fixar det enbart med öl. Annars trappar jag snabbt upp igen.

Sen gäller det ju att kämpa och försöka förlänga tiden så mycket du kan varje gång och inte längta till de två timmarna!

Trappa ner under 4-7 dagar beroende på hur länge du druckit. Själv trappar jag oftast ner på 2-3 dagar oavsett.

summertime

Tack för bra svar. Nej har inte tillgång till något lugnande, tyvärr.
Min plan är att försöka sluta på 4 dagar, verkar ju inte helt omöjligt
Planen är en liter idag och i morgon, sen 0,5 l i ett par dagar. Är mest rädd för att få allvarliga biverkningar, mådde pyton idag, men har tidigare kunnat sluta tvärt, det här var något nytt...
Att ha biverkningar för övrigt är inget jag bekymrar mig över, vet ju att de kommer, men brukar se det som positivt då de ju betyder att jag är nykter

Sofia

Hej Summertime! Du verkar ha skapat en plan för hur du ska trappa ner ditt vindrickande på ett par dagar. Skriv gärna igen och berätta hur det går för dig!

Kanske är det här inte intressant för dig, du får själv avgöra vad som känns hjälpsamt för dig just nu, men jag tänkte bara tipsa om ett par rader som vi har skrivit angående abstinens, som finns att läsa här: https://alkoholhjalpen.se/akut#abstinens - det kan ju vara bra att påminna sig om vilka tecken man kan vara lite vaksam på, som är bra att söka vård för.

Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

DetGårBättre

Fyra dagar lär det vara lugnt på. Iaf om du inte varit stupfull i en månad i sträck, då kan du ju lägga på några dagar för att vara safe. Några allvarliga biverkningar är oftast inget att oroa sig för men ibland better safe than sorry. Du kan nog pressa ner det där till tre dagar och starta på 70 cl istället för 100 cl, men du ska ju hitta en väg som passar dig. Fördela dock ut det i små mängder under de vakna timmarna.

Lycka till! ha en plan framför dig som du sen följer slaviskt (tio minuter går väl an men tulla inte annars), och försök skjut upp mellanrummet mellan intagen. Det kommer gå bra! Startar du på en liter så minska med 25 cl per dag så har du bara 25 cl sista och fjärde dagen. Sen är du typ nykter :D

Li-Lo

Måndag, ny vecka och några dagar sedan du påbörjade din nedtrappning inför antabus. Hur mår du? Berätta gärna hur det går för dig om det känns ok.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen