Cinna

I dag är det "ett tjog" i rad utan att jag hällt i mig en massa gifter och jag känner mig nöjd. Jag tänker fira detta med en påse chips! Salta chips. ?

Cinna

I helgen kommer jag vara själv då resten av familjen är bortresta. Jag hade kunnat följa med men jag tyckte inte att det skulle bli kul och så är jag trött. Jag tycker ensamheten är svår att tampas med och den är ännu svårare när jag är nykter. Jag är så nöjd med mina tre veckor utan att att dricka någonting annat än vatten och jag håller kurs. Jag har däremot ett orosmoment i november som jag grubblar över. Jag har bjudit hem en vän som jag inte umgås så mycket med men känt henne väldigt länge. Vi brukar gå på restaurang då och då och ibland kommer hon på besök och då lagar vi mat tillsammans och sitter och snackar och spelar bordsspel. Det har alltid startat med lite "matlagningsvin" och sen vin till maten och lite till efter maten men nu går det inte längre. Jag har bestämt mig för att inte prata med henne om mina alkoholproblem och det är jag nöjd med. Dilemmat är om jag ska avboka vår träff eller helt enkelt låta henne dricka vin men att jag avstår. Frågan är då, hur hugget i sten mitt beslut att aldrig mer dricka är och att aldrig igen ta det där - första glaset. Just nu känns det inte som ett problem men jag vet ju hur det stora a-monstret fungerar. Tar gärna råd i detta.

Känner igen det där... varför vill du inte berätta för din vän?
Jag höll på med liknande tankar förrut och det slutade alltid med att jag trillade dit. Först när jag var öppen mot min omgivning gick allt lättare. Är du inte redo för det men inte vill dricka är mitt tips att förbereda en ursäkt. Tex jag äter medicin, jag har en vit månad för hälsan, jag vill gå ner i vikt och dricker inget innan x eller något?

Cinna

Tack för rådet Tackohej, det får nog bli en ursäkt att ha redo!
Jag är i det läget där jag säger "Hej då" till en del människor som jag umgås med. Jag har gjort så under de senaste åren när jag känt mig redo och jag vet att jag inte vill ha någon mer kontakt. Den här vännen som nu kommer på besök har jag inte mycket mer gemensamt med än just vinet och i kombination mat & en teater/ ett brädspel. Vi ses väldig sällan och det är alltid jag som tar kontakten. Jag gillar inte sådant.
Jag har dessutom andra intressen idag. Jag gillar att styrketräna och jag har nyligen börjat yoga och äta sunt. Jag är glad i detta men hon tar ofta bort glädjen och säger att man får inte bli fanatisk.
Så, anledningen är att jag kanske inte vill fortsätta vår vänskap och då känner jag mig inte bekväm med att berätta något om mitt liv.
Du kanske har rätt i att det är bra att vara öppen inför omgivningen. Vi får se. Just nu känns det tvärt om för mig. Jag har tagit över min egen träning i stort och jag går själv iväg på yogan. Jag har sovit på sömntabletter men avvecklar dem sakta nu då yoga och träning fungerar. Jag har aldrig gjort så här mycket för mig själv. Jag har aldrig givit mig tid. Jag har jämt pratat med andra om allt. Rådfrågat. Vridit och vänt på det med många. Nu stannar det hos mig. Det får ankra. Det är mitt år (tjuvstartat) för nästa hela år, år 2020 - är öronmärkt som "Cinnas år".
Jag märker (är dock vaksam) att jag känner mig tryggare just nu och jag är verkligen tacksam till mitt lugn.
Lugn & lugn. I dag har det stormat inom mig och tårarna ville aldrig sluta rinna. Nu har det lugnat sig med ångesten och jag är jättetrött. Jag försökte först stoppa känslorna men så tänkte jag, fram med chipsen & läsken och handdukar att snyta sig i, och så lät jag allt komma. Det var så mycket sorg och anspänning men det var inte farligt. Jag tog mig igenom och nu är det rätt skönt. ????????