Jag saknar mitt fulla jag. Då var jag rolig, utåtriktad och karismatisk. Mitt nyktra jag är tråkig, tyst, hämmad och isolerad.
Är just nu på en festival där mina goda vänner dansar, sjunger och skrattar. Jag isolerar mig I en möglig husvagn. Har lust att dricka och släppa alla hämningar. Ser dock fram emot min löpningsrunda imorgon kl 0800....

etanoldrift

Det är ju bara du som kan välja hur du är som person.. När du skriver att ditt nyktra jag är så tråkigt osv.. så låter det faktiskt som du letar anledningar/ursäkter att få ta dig ett återfall.. ;-)

Mysan

Har svårt tänka mig att andra i din omgivning tycker du e så rolig när du e onykter....det är bara i din egen hjärna du är det.

Att du känner dig tråkig och hämmad..., tror bara du känner så för att din hjärna vill ha sprit.
Håll dig till din löprunda, låt dina vänner ta o festa sönder sina liv medan du tar vara på ditt!!

eyeshadow

Många säger man gör de, de man vill de till, för mig kan den meningen betyda väldigt olika hur vi alla tolkar det. Är jag nere känner att allt ä bara pest, så brukar jag tänka efter då jag sutte å haft offerkoftan på mig bra länge nog att men vad ska jag göra åt det då...?
Vad är det som egentligen är så tråkigt jobbigt å livet är så meningslöst? Och hur ska jag lösa det?
Funkar det att skriva ut allt på ett papper sen bränna upp det? Eller kanske läsa upp det för en vän kurator präst eller någon annan?
Kanske ringa någon och bara dö surra? Ta fram datorn lägga en patiens? Gå på ett aa/na möte?
Lösningen sitter i oss själva det gäller att komma på vad/vars det egentligen sitter i?

Varför sitter du i en möglig husvagn? Om dina så kallade vänner utanför vagnen är ute å super, varför ska det drabba dig från att inte ha roligt? Gå ut och chocka dom att du kan ha minst lika roligt UTAN alkohol. Jag tror inte din planering va att sitta i en husvagn på en festival. Fira att du har varit nykter med en fanta cola 7up =)

Du fixar det =)
Kram

Alkoholist Javisst

Hej Joekbh,
Jag känner igen mig jättemkt i det du skriver. Har gått otaliga rundor med mig själv där jag har hatat allt och alla och mitt nya nyktra liv och har undrat varför jag ska bli en tråkig tönt som inte dricker..
MEN: Ju längre in i nykterheten jag har kommit desto mindre har jag känt så. Jag är nu 7 mnd nykter och har precis haft min första nyktra sommar (sedan jag var barn alltså) och det har varit grymt!
Jag har varit på massa fester och bröllop och jag har typ varit den som har hållit låda på de flesta festerna. Jag har varit galen och mongo precis som vanligt men NYKTER!
De flesta runt mig har inte ens fattat att jag har druckit alkoholfritt.
Det är faktiskt rätt befriande att spåra och släppa loss nykter... Att verkligen skita i allt och bete sig lika patetiskt som alla fyllon runt en (bortsett från att vi som är nyktra stoppar och sätter gränser precis där man bör).

Sen så är det rätt svårt att slå den känslan man har dagen efter då alla andra ser ut som lik och mår skit och äter junk och man själv sticker ut och joggar och ser ut som 1 million dollars och älskar livet.

Lycka till, hejar på dig!