Ragnar

Har svårt att inte ta glas nr 2 och tar flaskan slut finns det whiskey som ser ut som sött vin.
Ambitionen är att inte dricka varje dag men ändå är det en bragd om jag inte druckit!
Missförstå mig inte. Jag är snäll, glad och rolig efter två 6:or whiskey. Aldrig otrevlig! Men dagen efter, dvs. alla dagar, är jag trött p.g.a dålig sömn!

Hur slutar man? Tvärt eller sakta? Vad är den alternativa drycken?

Läs runt här hos oss andra så ska du se att de flesta brottats med samma frågeställningar som du har nu. Och många av oss har kommit till en punkt då vi fått nog. Nu får det räcka. Kanske är du där nu?

Du får helt enkelt ta ett medvetet beslut, och sen ta en dag i taget. Och söka hjälp och pepp här på forumet.

Och du bör inte ha någon alkohol hemma. Då blir det ursvårt att låta bli att dricka när alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra ”nu har du varit så duktig, ett litet glas är du värd”. Lyssna inte på honom!

Fysisk aktivitet är bra också. Gå ut och spring intervaller mellan lyktstolpar tills du får blodsmak i munnen. Alla sätt är bättre än alkohol!

Brokenamy

Hej välkommen jag är också ny här.
.Du har tagit första steget jättebra. Jag är knappast den som har rätt att ge råd men av egen erfarenhet så försök att inte vara ensam så mycket ..sysselsätt dig med något det distraherar lite och träning är kanon det lindrar af mina demoner ett tag.

anonym27434

Jag är ny här oxå och har en förmåga att hitta på saker för att få dricka bjuda vänner på kalas göra mys för min man och jag på olika ställen i trädgården resonera om att dela upp boxen i mindre flaskor och inbilla mig att jag ska dricka mindre , funkar inte så jag har försökt att sluta lyssna på mina lösningar för att få dricka och det funkar bättre vi får se hur det går hejja på oss vi kommer att klara det !?