Fru

Idag blev jag konfronterad av min man. När vi drack vin igår öppnade jag ännu en flaska medan vi sippade på vars ett glas i vardagsrummet. Jag stod alltså och smygdrack i köket. Detta har pågått en längre tid och jag måste ändra mig. Funkar inte att ha det så här. Tror att det är p.g.a att min pappa drack rätt mycket och nu har han skrumplever. Maken kan låta rätt överlägsen när han pratar om det och jag tar illa vid mig och smygdricker istället. Jobb sköter jag, men kan gärna ta ett glas vin på kvällen. Ja, jag menar ett glas. Men fredag o lördag blir det tyvärr 3-4 glas utan några problem. Blir så irriterad på mig själv.

Din man konfronterade dig om dina alkoholvanor och du valde att ta till dig av hans råd och tittade in och startade en tråd här. Bra gjort! Du har druckit lite i smygunder en längre tid om jag förstod rätt, dels för att undvika "skäll" från din man men också för att det inte är något du själv egentligen vill, du vill ha det på ett helt annat sätt med alkoholen. Ibland fungerar det bra, det blir ett glas inte mer men det låter som att det på det stora hela blir mer än du egentligen vill och nu är du redo att börja förändra det.

Fint att du tog dig modet att skriva här! Hoppas du hittar mycket som blir hjälpsamt, ibland tar det lite tid innan man får svar och man kan behöva skriva flera gånger.

Igen, varmt välkommen!

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet