Amanda1

Hej,

Här kommer ett långt inlägg men ångesten är brutal just nu så behöver nog bara skriva av mig...

(Jag är en 25-åring tjej, pluggar på universitet och väldigt ambitiös. Tränar hårt och har många vänner.)

Idag har jag sån extrem ångest att jag inte vet vart jag ska ta vägen, precis som alla andra gånger jag har varit ute och festat. Gårdagen var katastrofal och trots att jag lovade mig själv att aldrig mer spåra ut så blev det såklart värre än någonsin... mår så himla dåligt idag.

Jag tappade kontrollen helt efter några glas, blev oerhört svartsjuk på en kille som jag träffat väldigt länge nu, dock har vi väl endast en kk-relation som varat i ett och ett halvt år men jag måste nog erkänna för mig själv att jag är kär i honom och har varit det väldigt länge. Han är en så kallad ”player” och vill inte ha något seriöst och jag vet att han träffar andra varje gång han är ute och festar, för någon månad sen så raggade han upp min kompis och började hångla med henne till exempel. Jag har länge försökt att spela obrydd och vi fortsätter ses på hans villkor och jag har försökt att intala mig själv att jag klarar av det. Hur som helst, igår bara fallerade det och jag förlorade allt mitt omdöme och har många minnesluckor. Jag gick iallafall hem till honom, oinbjuden, när han hade fest och konfronterade honom inför alla hans vänner. Skällde ut honom totalt och sa nog många hemska saker, blev till sist utkastad. Sen blev jag nästan påkörd då jag gick rakt ut i vägen och ville sen dränka mig i en flod för jag var så ledsen. Hur jag kom hem minns jag inte och det var nog rena turen att jag faktiskt ens hittade hem.

Idag har vi sagt upp kontakten och sorgen är brutal för att detta hände på fyllan. Såhär blir det varje gång, att jag alltid gör något som jag ångrar, ändå slutar jag inte? Har hamnat i många farliga situationer, blivit utnyttjad sexuellt och bara haft tur som överlevt. Dock brukar jag inte bli aggressiv och säga elaka saker, men igår blev jag det. Mår så himla dåligt över att allt är förstört och att jag har skämt ut mig brutalt. Tyckte väldigt mycket om honom och önskar att allt var ogjort.

Jag vet att jag måste sluta dricka och så säger jag varje gång. De flesta kompisarna jag har festar och det är ofta givet att man ska med, annars behöver man en ursäkt. Det råder verkligen en ”fest-hets” i mitt umgänge och det är det som vi gör på helgerna, och trots att jag alltid blir för full så vill folk ha med mig. Jag tycker såklart om att festa, är förmodligen därför jag inte slutar, då jag dras till spänning och älskar att träffa nytt folk. Men detta är inte hållbart någonstans, ångesten som råder dagen efter är inte värt det för fem öre och denna gång är jag verkligen så besviken på mig själv. Vet inte vart jag ska ta vägen :(

Hej Amanda

Välkommen hit, tråkigt med ångest men det går över, även om det kan vara en dålig tröst nu.
Du kommer att bespara dig många liknande situationer om du slutar att dricka alkohol, för det är knappast värt att må som du gör, eller hur?

Mvh

Amanda1

Hej Crna Macka,

Tack för svar. Detta är som sagt inte första gången jag drunknar i ångest på bakfyllan men denna gång känns snäppet värre faktiskt. Vet inte hur jag ska kunna förlåta mig själv för allt jag gjorde igår och hur mycket jag faktiskt skämde ut mig inför väldigt många människor. Det sista jag sa till honom var att han skulle dra åt helvete vilket är det sista jag menar.. nu kommer vi aldrig mer ses, vilket känns som en stor förlust.

Men det enda jag kan göra är att bättra mig. Ska hålla mig borta från alkoholen och skaffa professionell hjälp. Tack för stödet!

Västligvind

Hej Amanda!

Jag är bara några år äldre än du och känner igen mig så mycket i din beskrivning. Nu har jag haft en relation i väldigt många år men mitt beteende är väldigt likt. Blir alltid för full och utsätter mig själv för fara.

Jag har också extrem ångest efteråt och jag vet hur jobbigt det kan vara.
Jag har valt att sluta dricka ett tag, kanske för alltid. Det är inte bestämt men just nu ska jag hålla mig nykter. Helt nykter. Det kan vara bra att ta en paus från drickandet och festandet.

En paus där du tar hand om dig själv. Börjar göra saker du tycker om på helgerna. Börjar med en ny hobby kanske. Dina riktiga vänner stannar kvar oavsett om du följer med ut och dricker.

Jag är bara inne på min tredje helg nykter men jag kan faktiskt säga att de förändringarna som skett (mer tid till roliga, meningsfulla aktiviteter på helgerna) har gett enormt mycket för självkänslan.

Det är alltid värt att prova i alla fall.

Kram

Jag är lite äldre och kan garantera att bakfyllorna blir värre och värre med åldern. Angående att göra bort sig så blir allt, med få undantag en rolig historia, bara det får gå lite tid eller mycket tid. Det är i alla fall min erfarenhet.

Gör dig själv en tjänst och sluta dricka.

Mvh

Amanda1

Hej,

Tack för svar. Det hjälper att höra att man inte är ensam i denna sits. Vad starkt av dig att hålla dig borta från alkoholen, tre helger är verkligen en bra början till förändring! Jag ska börja med en vit månad nu, och precis som du säger försöka hitta på roliga aktiviteter på helgerna istället. Ska berätta för mina vänner hur jag mår och att det faktiskt handlar om att jag i princip riskerar mitt liv varje gång jag festar då jag nästan alltid råkar ut för något.

Önskar dig all lycka!
Kram

Amanda1

Hej Crna macka,

Ja, det är nog endast tiden som kan dämpa denna ångest.. hoppas att den börjar släppa om ett tag. Igår låg jag i sängen hela dagen och hörde inte av mig till någon. Idag ska jag försöka gå ut i skogen och försöka acceptera det som hände, kan ju trots allt inte göra någonting åt det mer än att be om förlåtelse.

Blir en vit månad nu till att börja med.

Tack för stöd
/ Amanda