Jag varför lyckas jag inte hålla mig till två eller tre glas vin när jag lyckats sluta röka och hålla gränserna med mat? Shit den senaste tidens månadernas blackouts vill jag inte uppleva igen.
Min tröst är att det hänt hemma och att jag inte gjort bort mig och jag slipper skammen. Visst har jag blivit mer medveten och jobbar med att hitta min väg ut ur det här men misslyckanden känns så bittra.
Skulle behöva flera månaders helnykterhet nu vilket känns så svårt med tanke på alla helger.

DetGårBättre

Att begränsa sig i nyktert tillstånd är mycket enklare än i ett alkoholrus. Då släpper man ju automatiskt på det hela och vill ha ett glas till.

Sen är det en kamp även i nyktert tillstånd men i relation mycket enklare!

Fibblan

Välkommen till forumet?!
Och du har valt forumet, som heter förändra sitt drickande, så du är ju på rätt plats ?! Det finns flera som du här, som vill kunna skära ner. Kunna ta de där 2-3 glasen och that's it! Tyvärr är vi en hel klunga som provat detta, kanske fixat det ett tag, för att sedan falla tillbaka i mer och mer och där blackouts är en av de fruktansvärda konsekvenser som medföljer..
Såklart, hade vi nog de allra flesta här velat kunna dricka måttligt och en del kanske kan klara det. För min del orkar jag bara inte, likt detgårbättre, att ständigt vara i det förhållandet till alkohol. Bättre bara sluta helt och så behöver man inte förhandla med sig själv ständigt och jämnt. Med detta sagt, är det ju allt annat än enkelt..men det bästa för att bryta ett beroende.
Precis som du fått erfara med rökningen, så har det bästa varit att sluta helt. Kan du föreställa dig klara av att röka säg 3 cig om dagen och att hålla dig till det under år som går. Alkohol är en drog på samma sätt som nikotinet, den gör det med hjärnan att vi "behöver" mer och mer. Nu har du ju fixat att sluta röka och du lyckas hålla gränserna när det kommer till mat, det är fantastiskt bra gjort?! Kanske du är en av få, som kan klara av att hitta tillbaka till en slags måttlighet!
Oavsett vad du kommer fram till, så känn dig varmt välkommen ?!
Och lyckönskningar på din resa?!
Kram
/Fibblan ?.

För både uppmuntran och nyktra reflektioner.
Känner att jag fått stöd.