rano55

Var på en födelsedagsfest i fredags. Hade druckit en del hemma under dagen innan jag gick dit. Väl där så tog jag en öl men sedan började stora bjudkalaset med snapsar och whisky från alla håll och jag sa förstås inte nej. Det slutade med att två kompisar fick leda mig hem då jag inte klarade att gå själv. Lördagsmorgonen inleddes med sedvanlig ångest, men jag tog i alla fall beslutet att ansluta mig till Alkoholhjälpen plus att jag tog kontakt med min vårdcentral. Nu har nog konsumerat min livsranson av alkohol?

Vilken bra insikt du fick av ditt Fredagshaveri och tog tag i ditt supande. Det gäller att vara på sin vakt när alkohol hjärnan vill ha mer gift. Jag hoppas du får uppleva många nyktra helger utan ångest framöver. En dag i taget ?

Västligvind

Hej!

Vad bra att du kom hit till oss! ?
Här finns massor av kunniga och erfarna människor som gärna hjälper till!
Jag är bara inne på 4 veckors nykterhet så är fortfarande grön när det gäller det.
Vi är många (mig själv ink) som dricker tills det inte går mer. Fast man lovat sig själv innan. Det är som att allt man vet och lärt sig flyger ut ur fönstret efter första glaset.

Du är inte ensam ❤️

Tess77

Söndag- ångest! Gråter när min man berättar hur jag betett mig när vi var ute i helgen. Ont i bakhuvudet för att jag ramlat.
Tänkt så många gånger- nu ska jag inte dricka så mycket, vill bara ha roligt. Men det slutar alltid med redig fylla och massa minnesluckor. JAG VILL INTE MER?

TT70

Nu måste jag trappa ner mitt drickande, även min Sambo dricker för mycket. Har pratat med henne om det och hon håller med, men säger aldrig nej till ett glas.
Nu skyller jag inte på henne utan vet att jag måste ändra mitt beteende.

Dricker mest på helgerna och är mycket på krogen.

Tjänar bra och vi har ett gott liv men dricker för mycket. Det går i vågor men jag känner att nu måste jag agera.

Vill nog ha stöd och råd.

Har ett behov av att skriva av mig och få ut det.

Li-Lo

Välkommen!

Det är ofta lite skrämmande att märka att alkohol får allt mer utrymme och får konsekvenser som inte känns okej. Nu står du där, i startgropen och kanske lite osäker på vilka nästa steg som kan vara rimliga för dig. Tre viktiga steg redan tagna, insikt, beredskap och du har bett om stöd. Klokt. Ett tips är att starta en egen tråd då ökar chansen att du får svar här. Inte helt lätt att veta hur en ska bete sig i ett nytt forum. Du har i alla fall hittat rätt, här finns en myriad av erfarenheter och generositeten att dela med sig. Kanske har du redan nu funnit trådar som känns extra relevanta för dig?

Ett varmt välkommen
Li-Lo
Alkoholhjälpen