Sambon dricker 6 utav 7 dagar.
Jag vill lämna men gör det inte om jag inte vet att jag får vår dotter på heltid. För han kommer inte låta bli att dricka bara för att han blir ensam med henne varannan vecka eller vad han kan kräva.

Han får inte ha hand om barn när han inte är nykter. Skulle det ske gör du en anmälan till socialförvaltningen och då kan det bli aktuellt med ensam vårdnad. För att han ska tillåtas umgänge med sitt barn ställer man krav på att han ska uppvisa nykterhet. Är faktiskt din skyldighet att se till att ditt barn inte bor eller umgås med en onykter förälder. Så du har inget att välja på som jag ser det. ?

Din sambor dricker nästan alla dagar i veckan och du har försökt på alla sätt att påverka honom. Du har tagit ett beslut att du vill lämna honom men känner oro kring din dotter. Du vill ha henne heltid då du inte litar på att han kommer vara nykter då han har henne. Har du haft kontakt med kommunen? Det kan finnas möjlighet till familjesamtal eller liknande? Kanske har ni redan testat eller att han inte vill? En annan idé är att ringa dem och höra hur du kan göra och om det finns stöd att få i er situation med dottern. Det låter hur som helst som du behöver få veta säkert att har han dottern är han nykter och något stöd utifrån kanske kan hjälpa till med det.
Hur ser ditt stöd ut, vänner, bekanta eller professionellt? Du känner ju dig själv bäst såklart, många gånger är det skönt att i alla fall kunna ventilera och sortera tillsammans med någon. Jättebra att du skriver här!

Hoppas du får flera svar och att du hittar något här som blir hjälpsamt för dig.

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Har läst om flertalet här som lämnat där deras ex fått ha barnen ändå trots socialen inblandad.
Det sägs att man ska göra allt för att skydda sina barn samtidigt som de som styr o ställer säger att ALLA barn har rätt till båda föräldrarna.
Om det inte sitter någon o övervakar honom i hemmet när han då är ensam med henne så är det ju inget som kan bevisa att han har druckit iheller. Knappast något han hade erkänt.
Och självklart hade han sagt att det är klart att han inte dricker om han är ensam med henne. Och de som inte känner honom lär tro på den lögnen. Jag vet hur det hade varit så aldrig i livet.