Västligvind

Hej!
Det du beskriver verkar för mig vara ångest och inre oro istället för abstinens. Jag är ingen läkare alls utan det är bara mina personliga erfarenheter. För jag får extrem ångest efter jag druckit. Alltså inte direkt efter eller när jag dricker utan när alkoholen försvinner dagen efter. Och kommande dagar.
Det är väldigt vanligt att man får det i olika grader. Speciellt om man kanske innan fått ångest på en bakfylla för att man gjort något dumt. Alkohol triggar ångest och oro hos alla människor. Därav namnet bakfylleångest. Om man redan har en gnutta ångest eller inre oro/stress i sig innan så blir det självklart värre.

Så här ser det ut för mig. Oavsett hur mycket jag dricker eller under hur många dagar.

Dag 1-jag slutar dricka.
Dag 2 - Bakfull om jag druckit mycket annars inte. Men huvudvärk. Tryck över bröstet och inre oro. Svårt att ta mig ur sängen/soffan. Hemska tankar. Kraftiga hjärtslag och svettningar.
Dag 3 - Ångest och tryck över bröstet. Men det kommer i vågor. Kan få spritt i benen. Vill inte stå still. Vankar av och an. Kan få kraftiga känsloutbrott. Tankar som snurrar.

Detta brukar fortgå i cirka 5-7 dagar innan det klingar av.
Ju mer jag druckit desto värre blir symptomen.

Det som jag märkt hjälper för mig är att försöka hålla min hjärna sysselsatt. Med målning, läsning eller annat. Då lättar det lite.

Kram

Västligvind

Tänkte också bara säga att det inte alltid varit såhär för mig. Det har kommit på senare år när jag druckit allt mer. Så det brukar komma smygande.

Fibblan

Och grattis till ett mycket bra beslut?!
Jag har hängt här i forumet 1 år snart, och minns att jag kände mkt oro kring abstinens i början. Det är ju inte sällan efter en tids eskalerande av alkoholintag som man kommer till sin brytpunkt. Så var det för mig iaf och smygande precis som västligvind beskriver. Jag upplevde vid mitt s.a.s. första bryt med alkoholen en hel del abstinens, och de fysiska känningarna gjorde förstås oron och ångesten värre. Provade också att trappa ner intaget vid ngt tillfälle för att slippa dessa oroande besvär. Men det är svårare (!) Och nu har du ju lyckats ta dig igenom de första svåra dagarna, och som sagt, ej heller läkare och kan förstås inte lämna några garantier för din del. Men kanske kan det lugna något att jag meddelar att; ja, det känns i både kropp och knopp och själ när man lägger av. Kanske för hurtigt att försöka ta till sig men för min del har det varit till hjälp att se symtomen på att kroppen jobbar för mig! Att härda ut, ibland kanske t.o.m de första 10 dagarna. Symtomen klingar av. Gå promenader när det känns jobbigt i benen. Bli da och slappna av trots att nätterna är sömnlösa. Drick mkt vatten mot svettiga nätter etc. Skjutsa in mineraler och vitaminer. Framförallt b-vitamin och magnesium. De depåerna brukar vara rätt uttömda vid långvarigt drickande.. och magnesium vid sönggåendet kan i bästa fall lindra kryp i kroppen.
Det var lite tips och tankar från mig!
Önskar dig lycka på din nyktra resa?!
Kram
/Fibblan ?.