Har ni läst dikten som har orden vakna vacker i texten? Den handlar om att stärka sitt självförtroende och känna att man är fin och bra. Känner mig verkligen inte bra nu. Måste sluta dricka alkohol. Finns inga alternativ...

Vaknar vacker idag och stark som en björn. Känns som en bra bild i mitt huvud. Dag två idag. Har druckit på tok för mycket de sista 20 åren några dagar i veckan. Mer vid semestrar. Vill inte mer... för min familj, hälsa och ekonomi. Vill ha mitt liv tillbaks.
Läst här en hel del på sistone. Tack alla ni fina. Ni har hjälpt och motiverat mig så mycket?

Viken fin grej att vakna imorgon på det nya året till dag 3! ?

Du skriver att det inte finns några alternativ förutom att sluta dricka, det tycker jag är bra! Då ger man sig själv inget förhandlingsutrymme!

Kämpa på, det är värt det.

Kram!

Det ar vad jag laser i ditt inlagg och det ar vad du ar. Du fixar detta! Precis som stormenlilla skriver så ar det viktigt att inte ge sig sjalv förhandlingsurtrymme. Två dagar ar ju toppen! Heja dig!

Tack! Skall bli ett bättre år... Så skönt nu när beslut är taget. Rackarns vad gött. Här är det slutförhandlat. Det måste vara det. Kram!

Det har känts som att alkoholen är som en giljotin som jag sätter huvudet i helt frivilligt i varje helg. Det har gått som på automatik. In på systemet typ varje fredag utan att över huvud taget reflektera.
Hela ledighet blir förstörd. Bakis och ångest från helvetet rent ut sagt.
Kan säga det senaste året varit det värsta i mitt liv. Hänt så mycket som jag inte kunnat påverka. Det blir ju så mycket värre med alkohol dessutom.
Skyller inte på någon annan. Jag vet förstås att det är en sjukdom... men jag har varit som ett bortskämt barn!
Finns så mycket att skriva...
Önskar er fina en vit o fin nyårsafton?

Känns gott. Nyårsafton gick bra. Hemma med make och hund utan gäster då hunden är så ny för oss.
Har inte hänt så ofta att maken druckit alkohol och jag avstått när vi varit hemma. Det var en märklig upplevelse måste jag säga. Han dricker sällan för mycket men nu var han påverkad.

Önskar en fin första dag på 2020! Känns bäst att ta en dag i taget?

Har ju förstått att jag är alkoholist åtminstone de sista 15 åren. Haft några uppehåll under de åren. Den längsta perioden i ca 3 månader.

Senaste åren har jag definitivt velat sluta dricka helt. Innan dess har jag velat dricka måttligt. Nu inser jag att det går inte för mig och alkoholen är en falsk "vän". Har provat att bara köpa den mängd jag vill dricka, men då blir jag inte nöjd eftersom det är berusning jag vill ha.

När jag fått mitt sista barn tänkte jag att nu skall jag minnas allt det kämpiga med att ha en bäbis... inte bara det ljuvliga så jag inte vill ha fler barn! Nu tänker jag lika om alkoholen. Låter kanske som en konstig jämförelse men... Tänker på allt negativt det gett mig när jag valt att dricka. För mig är det så förenat med stor skam med alkoholen. Har enormt hög integritet och lämnar inte ut mig i första taget. Har nästan bara druckit hemma så det är min familj som drabbats. De är invigda i min plan att avstå alkohol framöver.

Har anmält mig till programmet här och vill verkligen ändra mitt liv. Måste det för min hälsas skull. För att få tillbaks min självrespekt.

Kram till er alla fina?

Lyssna på Crna Macka! Ett mycket bra råd!
Det gäller att inte ha något hemma som lockar... och det jag brukar göra de första veckorna är att gå nära ett bolag. Sen första gången jag går förbi ett brukar kännas som en vinst ✌?

Lycka till med din resa!

Kram PimPim?

Tack för det goda rådet, men inte gjort det än... Men måste göra mig av med den annars vet jag nog hur det går?
Haft en trevlig kväll med ett av mina barn samt maken. Hoppas ni också haft det bra och vaknar pigga ??

Brukar klara fem dagar utan alkohol om jag bara bestämt mig. Blivit några avsteg emellanåt men i stort sett har det gått bra.
Nu klurar jag väldigt mycket på hur jag skall tänka för att motivera mig att hålla mig helt vit framöver.
Min taktik är att om tanken på att det vore gott med ett glas vitt dyker upp att jag genast puttar bort tanken med att jag vet att jag inte kan hantera det. Inte nöjd med ett glas osv. Att jag vaknar nästa dag med ångest, huvudvärk och att hela dagen kommer att vara förstörd. Vill jag ha det så? Är vinet värt det?
Näpp. Så det är lika bra att lägga ned. Omyndigförklarar mig i detta. Typ så tänker jag... och så brukar suget försvinna efter ett tag.
Kram till er som oxå kämpar??

Ännu en dag att vara vit på. En dag läggs till en en annan. Blir första helgen på länge utan alkohol.... Och så skönt att vakna utan att vara tung i kroppen av bakrus.
Trött är jag och det har jag förstått man är efter misshandeln av kroppen och själen... Inte konstigt. Men det är en annan sak än bakrus. Så klart undrar jag när man blir piggare på riktigt för att kroppen reparerar sig!
Ha en bra fredag??

Nickname. Det är ju precis det man vill göra istället för med röda trötta ögon. Värmeslag av ångesten som liksom förlamar en att man knappt får luft!! Bra där dag 5för dig och dag 3 för mig. Blir också min första nyktra helg på länge. Idag känner jag att det blir inga problem för fy fan vad härligt det är att vakna och ångesten inte river i en. Det där med tröttheten tror jag kommer försvinna med nykterheten plus att denna årstid gör ju faktiskt inte saken böttre. Gemeneman oavsett alkoholproblem/missbruk är tröttare. Det vänder tror jag när vi minst anar det! Ha en underbar nykter fredag och som jag brukar tänka. Kaffet kommer smaka så gott imorgon?? kram

Ensamdrickaren

Det är ju det man vill, vakna vacker. Det gör man knappast när man har druckit sitt vin dagen innan. Man blir trött den första tiden, men på nåt sätt känns det skönt, som att kroppen läker. Nu kör vi en nykter fredag!

sorgset nick. Men utmed vägen kommer du bli en lycklig själ tror jag. Ljuset kommer tillbaks.
Så himla gött nu har vi en nykter helg och ett nyktert liv.
Sov gott?