Lilleman

Hej! Min första tråd här.

Har igenom åren börjat missbruka Drack inte mycket mellan 17-27 men sen så, Aldrig haft problem att jag måste köpa o dricka När jag arbetar eller är med mitt barn, men när det väl är helg o man har införskaffat alkohol så dricker man givetvis, men det slutar inte där, finns det alkohol kvar! Ja nog ska det oxå drickas.
O det slutar ju givetvis med att man dragit i sig 1 platta halv liter 2 vinare på 3 dagar! Värst är när man har lediga veckor då jag jobbar skift. Då blir det nog 4 dagar i rad med säkert 15 enheter per dag. Nu börjar det bli problem, man har börjat få ångest, kroppen har börjat säga ifrån. Man är 35 år gammal. Det värsta är att man blåser den lediga tiden på att dricka o ingenting blir gjort, menar då mina fritids intressen. Och det ger oxå ångest. Lider även av mild hjärtsvikt, flimmer. Något som oxå borde få mig att lägga ner totalt. Däremot säger läkarna att det är ingen fara med alkohol då och då. Går rätt ofta till sjukan o har uppföljning, så lever o njurprov tas ofta. Läkarna har sagt att mina prover ser bra ut. Men det är sjukt hur man kan bälja i sig så mycket gift o sen inte förstå varför man mår som man gör. Jag menar, jag vet att jag är bakfull som attan, men hjärnan o ångesten kopplar det till att jag kanske håller på att dö.

Kan säga att efter 2 dagar o för mycket alkohol så får jag en del symptom! Ont i skuldran o diffusa smärtor i armar. Svettningar, illamående, oro, ångest, kan inte sova, yrsel, kalla händer och fötter. Stickningar, allmänt öm i kroppen. Risig mage.

Vita 2 veckors perioder har jag haft o vita månader, kändes grymt bra men nu har det gått för långt.

Så nu är det bara så, lägga av med skiten.
Men måste finna motivationen.

Du har gjort ditt första steg på din förändringsresa genom att skriva inlägget. Här på AF stöttar vi varandra genom att dela med oss av våra tankar och funderingar kring alkohol. Vi är många som kämpar med överkonsumtion och ångest. Jag har haft och har enormt bra hjälp av att läsa och skriva här inne.
/Mrx

Lilleman

Ja det känns som att jag har ett ansvar mot mig själv o mitt barn.
Det känns som en självklarhet att försöka få stöttning, då jag bevisligen inte klarar av detta själv. Kul att det har fungerat för dig ?

Nilja

Visst kan man bli chockad över hur mycket alkohol man kan dricka under några dagar. En gång drack jag själv upp en box vin under två dagar. Och värst är det när man vet att man har mer alkohol hemma.
Men du har tagit första steget, du har valt att skriva här vilket menas på att du är ändå medveten om din alkoholkonsumtion och dess nackdelar. Du skriver att du har hjärtsvikt, och läkarna säger att du kan dricka ibland. Men det låter som att det har blivit lite mer än ibland och det är nog inte bra för hjärtat om det fortsätter. Du skriver att du inte haft tid till dina fritidsintressen, det är så alkoholen fungerar, den kidnappar hjärnan på ett sätt och sen orkar man inte göra något dagen efter för att man är för bakis. Motivationen kan komma ifrån flera håll, från dig själv, ditt barn, en vän, vi som finns härinne? Detta kommer du klara! Vi tror på dig ???

Lilleman

Nej det är absolut inte bra för mitt hjärta, det är sjukt hur man utsätter sig! Visst, man har varit deprimerad ett tag o till viss del bara struntat iallt. Men grejen är ju den, man orkar inte må dåligt helt enkelt nå mer och jag själv får reda upp det, med egen vilja o andras stöttning och hälsan o barnet som motivation. Ja hjärnan blir verkligen kidnappad! Samma sak med att man arbetar, sover dåligt, blir utmattad, sen dricker man istället för att vila på sina lediga dagar o sen när man börjar jobba igen så är man än mer utmattad och blir sjuk oftare. Det är ett mönster jag vill ha bort, då är det bara lyckas sluta med alkohol. Tack för dina ord ?

Lilleman

Måste skriva av mig! Haft hög vilo puls under dagen. Den sjönk när jag gick o la mig. Vaknar senare o helt plötsligt får man en panikångestattack o givetvis blir pulsen hög men även oregelbunden. O sen svettningar på det. Råkat ut för detta innan några gånger o varit till sjukhus. Har inte varit någon fara enligt läkare! Hoff men det är jobbigt. Är 2 dagar sen jag drack o det blev ganska mycket. Nä nu vill jag inte ha det så här nå mer.

Hur det känns med panikattacker. Fy fan det är inte ngt att leka med! Lyckades igår åka till en affär och verkligen gå in med hela min familj utan panikkänsla i kroppen att "tänk om" Det var STORT! Så jag kan säga dig att medan man konsumerar alkohol med den grundläggande ångest det ger plus den man kanske redan har gynnar inte panikattackerna. Har märkt stor skillnad bara på nästan en vecka utan och visst ör det individuellt hur snabbt man når ett hyffsat lugn. Men jag tror verkligen det kommer komma även för dig. Ge det lite tid bara. För två veckor sedan
Ett par dagar efter en ordentlig kväll kunde jag knappt gå ut med hunden utan att känna panik så det finns hopp. Ta hand om dig själv. Var snäll mot dig själv. Sök hjälp innan det går för långt med dessa attacker om du inte känner du kan kontrollera dem. Jag är nybörjare på det,men vi fixar detta. Du fixar detta?? kram

Lilleman

Ja det är hemskt!
Har lärt mig att tackla det hela med att inse att det är panikångest.
Det går över. Brukar läsa ett par trådar på nätet om just detta där det finns många som levt med detta problem i åratal. Men som sagt fyfan. Men vet att detta försvinner så fort jag är utan A I några veckor. Just nu förstärks väl känslorna när man är förkyld o har ont i ryggen o fortfarande illamående.
Själv klart fixar vi detta! Det är vi som bestämmer inte A ?

Knight70

Ja man börjar ju undra vad mörkertalet för alkoholister, vilket vi ju alla är, som modigt skriver i den här tråden.
Det är inget skällsord utan ett skydd mot den negativa energi vi ständigt utsätts för i
1. Växthuseffekt
2. Pissiga förhållanden
3. Negativa nyheter
4. Tråkiga liv
Själv har jag förmodligen ADHD eller nåt annat fyrställigt, men e ganska smart enligt omgivningen och kan lägga ihop 1+1= 2 (bra va :))
Alltså allvarligt, denna öppna konversation i ämnet alkohol, fanns ju inte under min fars tid på 60-70 talet. Och jag ser detta både som bra och dåligt. Farsan har druckit för mycket i alla år och är idag 83 bast, och mår bra mycket bättre än morsan 78, som inte druckit på 40 år. Jag har provat diverse behandlingar etc, men slutligen är det bara "biran" som får mig i balans igen.
Alltså varför lämna ett vinnande koncept egentligen.

Knight70

Ja, kanske skrev lite väl svart/vitt. Alltså fortsätt strävan att frångå alkoholen, e mitt tips, annars sitter man en dag på A-lagsbänken
(vilket jag ännu inte gör).
Tufft det här, fy faan.

Nilja

Det är tufft absolut. Men med lite motivation kan man göra under. Träning kan också vara ett knep för att distrahera tankarna på något annat ?

Lilleman

Ja precis!
Ja tur är det, kämpa ?
Ja det är sjukt jobbigt. Men nog ska det lösa sig ?

Till och från och att dricka stora mängder med efterföljande grova ångestpåslag både fysiskt och psykiskt över skit man ställt till med gör ju att den grundläggande ångesten löper amok. Det är så jävla värt att ge sig själv att vara nykter och jobba med det man redan har istället för att lägga på ångest som man måste hantera. Jag kunde inte hantera det längre, nästan känt mig utbränd efter alla fyllor och skit som hände första halvan av december. Det hjälper att komma igång med att aktivt röra sig, mot båda ångestlägena.

Ge dig själv en fin vit period så kommer nog ångesten att skingra, det är vad jag tänker för mig själv också.

Lilleman

Tack för fina kloka ord ?
Jo här har man roliga intressen som måste läggas åt sidan för att man ska hantera ångest man åsamkar sig själv helt i onödan. Jo det där med utbränd känner jag igen, det är något som man känt av o vill inte att det påverkar mitt arbete bla. Så dags att dra i handbromsen!
Jo tack det ska jag o gör mig tjänsten o gör det du oxå ?

Man har nog att hantera och att jobba och ha energi att träna osv och all den energin snor alkoholen dagarna efter. Superbra att du gör det! Jag gör detsamma ?

Lilleman

Men nu är det vi som bestämmer Stormenlilla ?

Varit o ätit en god middag med mina bästa vänner o diskuterat just alkohol konsumtion o att jag dricker alldeles för mycket till och från. Dom är förstående o har även själv synpunkter på hur just alkoholen är för dem. Vi är rörande överens att det är i grund o botten ett gift. Så jäkla skönt att kunna prata så öppet, man är välsignad med riktigt bra vänner kan jag känna ? Så kvällen har varit grymt fin ?

Några dagar till så känner man sig bättre igen ?

Yinfasa

Hej Lilleman!

Jag känner också att det är lättare att ta upp mitt missbruk med de vänner jag har nära mig. Så de vet att jag inte tänker dricka just nu. Alla har hittills stöttat till fullo.
Till en följd börjar de också fundera över sin konsumtion och det är väl ingen nackdel oavsett hur mycket man dricker. Win-Win...

Modigt och bra av dig att ta upp ämnet över en middag!

Lilleman

Ja precis! Alla får ett mått med perspektiv o kan fundera över sitt eget förhållande till alkohol ? fint oxå att då vet dom varför man håller sig nykter om det är fest ? O ännu roligare, dom dricker inte heller om jag är nykter ? så jäkla skönt ?
Dagen har varit fin, dock lite sömn så trött, högt blodtryck. Men man är trött ett tag, kroppen lagar sig.

Lilleman

Haft en bra dag. Tyvärr dåligt med sömn, gissar på fullmånen.
Tagit en promenad i vårat norra vinterland, riktigt skönt ?
Ätit gott o druckit B vitaminer!

Känns bättre i stora hela, blodtrycket verkar ha sjunkit, ingen hjärtklappning, ångesten verkar ha lagt sig en hel del?
Tänkt på alkohol i dom banorna att den får en att må riktigt dåligt, inte värt det.

Lilleman

Den börjar komma tillbaka redan för att syssla med hobbyn, äntligen ? förberett för min lediga helg att pyssla med det jag gillar ? Äntligen!!! Måendet grymt bra, lite ångest kanske! Tänkt på hur gott det hade varit med en öl eller två men genast skippat tanken då man MINNS hur jäkla illa man mådde sist ?