Jackieee

Usch, och fy! Ja, ni alla vet ju hur det är att vara anhörig. Upp och ner. Man bestämmer sig för att stå pall, men så kommer det där sms och det där pissdåliga samvetet. Hur kan man göra såhär? Och mot sin egen pappa? Allt bra då? Och du då! Osv osv. Men står jag inte pall denna gång så är vi ju tillbaka på ruta ett. Då är det det där pissdåliga samvetet mot en själv. Mot sin familj.
Jag undrar har nån erfarenhet av PEth-test? Kan man kräva det av en anhörig?

vad bra att du hittat anhörigstödets forum som ett sätt att ventilera dina tankar och känslor kring din situation. Både att känna igen sig i hur andra har det och att andra kan känna igen sig i det du skriver och bli hjälpta av det kan ju kännas något lättande. Det hörs att du brottas med att till och från ha dåligt samvete när du sätter en form av gräns om jag förstod dig rätt.

Inte alls ovanligt och det låter också som att du tänker att om du inte "står pall" är ni tillbaka på ruta ett. En tanke jag fick där är att det aldrig är någon annans ansvar om någon väljer att dricka eller söka hjälp eller liknande, oavsett hur du gör är det inte ditt ansvar och du som avgör vad någon annan väljer. Du vet ju säkert detta ville bara påminna om det på något vis kunde vara hjälpsamt.

Jag ser att du är aktiv i flera trådar, hoppas du känner att du får ut mycket av att vara här. Tack för att du delar med dig.
När det kommer till att få ut tester från någon annan är det inget som går att kräva.

Önskar dig en fin vecka och hoppas det dåliga samvetet lättat något..

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Jackieee

Jag menade mer om man kunde be tex en anhörig att göra ett peth-test och helt enkelt visa upp och att man på så vis får ett hum på hur drickandet sett ut senaste tiden. Tänker att du slipper man hålla koll på personen och även slå hål på lögner. Alltså typ som en arbetsgivare fast som anhörig. Fast egentligen vet jag inte hur dessa test funkar så därför frågade jag här ?

Det dåliga samvetet ligger ju alltid där och gnager, men pendlar ju som bekant mellan oro, ilska, likgiltighet och sen dåligt samvete igen beroende på hur min pappa dricker, ljuger, bönar och ber, anklagar andra osv osv...

Önskar dig också en trevlig vecka och nu helg!?