Prinsessan på ärtan

Han där, jag här?! Har inte haft så mycket tid att se på mig själv:/ det jag vet med mig är att Jo öl till helgen eller varannan vecka, pga barnen. Så öl utekväll = avslappning.

Uppväxt med en förälder som alkohol= massor med vänner fylla = lycka . Hon var alltid glad. Tills vissa gånger blev för mycket....al
Aldrig så från min sida, alltid alla andras fulla beteende? :/

Nu för första gången sitter JAG här och tycker att de gånger som JAAG tycker är acceptabelt så är helt ok! Men min karl som rätt vad de är så hamnar i perioder! Åh då blir de så fel :/

Men hur mycket är mitt fel? Han är där han är nu för att bli "nykter alkoholist" och jag kvar i huset och köper mina öl till fredag kväll ..barnledig åh sen bara för att låta mig själv (barnledig ensam i huset första gången berusad Helt själv)

Måste jag ge upp mitt liv, där tyvärr alkohol ger mig både lugn och.avslappning. där jag får känna att barnen är hos sin pappa (blev mamma vid 16 nu 43)
Åh gud nu blev det massor med text åh känslor igen :/

Aja hoppas nån där ute i djungeln förstod mig, för jag söker hjälp för att förstå :/

Du är aktiv här på forumet, funderar lite på vart du ska skriva. Som anhörig, för egen del, att du påbörjat eller är i en förändring om jag förstår dig rätt.
Oavsett verkar du vara hjälpt av att formulera dig i text, det är du långt ifrån ensam om. Tack för att du delar med dig av hur det är för dig.

För din del låter det som att alkoholen kan komma in som ett sätt att slappna av. Samtidigt låter det som du önskar att du kunde finna den avslappningen på andra sätt än med alkoholen.

Den har blivit en del av ditt liv men du vill inte att den ska ta sådan plats den tar nu. Du blev mor ung och har nu barn på halvtid och det låter som att tid är något du behöver mer av, tid för dig och möjlighet att ta hand om dig på ett sätt du kanske inte hunnit tidigare.

Hoppas du kan hitta lite tips och råd här bland andra som kanske har liknande situationer eller att skrivandet i sig kan kännas hjälpsamt.

Ett litet tips är att skriva flera gånger i samma tråd så får du kanske flera svar. På så sätt hamnar din tråd "längst upp" och blir synlig igen och det kan också vara lättare för någon att få en mer samlad bild av hur du har det och på så vis lättare ge dig stöd.

Du gör såklart som du känner och är hjälpt av!

Önskar dig en fin vecka!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet