Hej! Undrar om det finns någon som varit i samma situation som mig, vad ni i så fall gjort & hur det gått för er...
Jag har vuxit upp med en pappa som är alkis, men det var inget vi någonsin talade om hemma. Släkt & vänner till mina föräldrar sa aldrigt heller något fast alla såg vad som pågick.
Nu har jag lyckats göra om min mammas misstag & skaffat två barn med en sambo som enligt mig har alkoholproblem. Jag har slutat mitt jobb som innebar treskift då jaginte vågade lämna barnen ensam med honom. När jag någon gång varit iväg ett par timmar på kvällen & han har varit hemma med barnen själv så har han druckit. Jag har försökt tala med honom om detta & när han är nykter säger han att det aldrig ska hända igen, men sedan händer det trots allt igen... Nu vågar jag inte lämna dem ensam varken på kvällar eller dagtid på helger längre.
Jag orkar inte det här livet längre & känner att jag måste skydda mina barn innan de är tillräckligt stora för att förstå! MEN hur stor är risken att han får ha dem själv varannan vecka? Om det blir så bor jag hellre kvar så jag kan hålla koll & skydda dem! Finns det någon man kan vända sig till som har erfarenhet som kan ge råd?

Finns en del trådar här om detta. Har du krävt att han ska söka hjälp? Det kan vara en ide och se vad han säger. Hur gamla är dina barn? Ja med största sannolikhet kommer ni få delad vårdnad om du inte kan bevisa att han är en olämplig förälder och det är ju inte så lätt. Du måste också tänka på dig själv i detta. Du kommer inte orka leva så här och då har barnen ingen mamma.

Maskrosbarn

Våra barn är 4 & 6 år. Jag har krävt att han söker hjälp men han tycker inte att han har något problem med sprit. Dricker sig dock alltid redlös ensam här hemma fredag, lördag & söndag samt sluddrig & vinglig på vardagarna.
Tror att hans mor kanske kan tänka sig att ställa sig på min sida när det gäller vårdnaden. Hon är också orolig & har försökt att prata med honom flera gånger. Eftersom han har eget företag så kan jag inte kontakta arbetsgivaren & gå den vägen heller. Såg pågår kommuns hemsida att man kan begära familjeråd. Någon som testat det?

Orka

Läste på en annan tråd att han slagit dig. Det ska du aldrig ta! Se till att få det dokumenterat, då kan du ansöka om besöksförbud och övervakat umgänge med barnen. Helst ska han ha ett dokumenterat missbruk vilket han kan få om du kräver av honom att han tar hjälp.
All styrka till dig!
Du måste hjälpa dig själv och dina barn.

... från en mamma till en annan! Jag har barn i samma ålder och lämnade mitt ex för 2 och 1/2 år sedan, och han har varit nykter ungeför lika länge. vi har idag gemensam vårdnad och jag har övervägande delen av boendet.
Ring socialtjänsten ofta och mycket - se till att ringa samma person varje gång, du kan vara anonym och tex bara uppge förnamn - rådfråga och förklara situationen och varje gång det händer något. Om du lämnar och hamnar hos familjerätten så får du större tilltro om du haft kontakt med soc innan.
Ring familjerätten och gör samma sak, fråga vad de kan hjälpa dig med.
Leta upp en advokat och rådfråga, jag gjorde det för sent!! Bor du i Gbg-trakten har jag ett bra tips!
Om du lämnar så ska du stålsätta dig att Du är en bra förälder, du måste ta ansvar för dina barn när den andra vårdnadshavaren är inkapabel!!! Ni kan ha gemensam vårdnad, det är svårt att få enskild. Men det viktigaste är boendet - om du vet att han dricker för mkt och för ofta så är du som vårdnadshavare skyldig att se till att barnen inte är där. Det låter hårt och det kan vara svårt, men stå på dig!!!! Och framför allt - stanna inte för barnens skull, lämna så att du orkar kämpa för dem!!!!
Kramar

Juli_E

Hej!
Det är en gammal tråd men jag chansar att du fortfarande är aktiv. Du skriver att du kan tipsa om jurist i Göteborg. Jag är i en situation där jag har bestämt mig för att lämna min alkoholiserade man och behöver hjälp av en bra jurist.
Med vänlig hälsning, Elin

Jag tror inte flygcert är aktiv här längre men jag tror jag kan få kontakt med henne och be henne att ’titta in’. / mt
Nu har jag meddelat henne om din förfrågan. / mt