Lolitan

Har blivit tillsammans med en kille, det var kärlek vid första ögonkastet för båda och vad som känns som mitt livs kärlek. Han älskar mig mycket det känner jag. Vi har varit tillsammans i ett halvår och han har stora problem, han flyttade in här för han kunde inte betala hyran där han bodde och nu har han precis skaffat ett jobb igen så att han ska kunna betala här med och gjort en avbetalning på sina skulder.

Innan jag träffade honom hade han blivit vräkt från en bostad och precis skaffat en annan, som han inte heller hade råd att betala. En affärsidé som gick åt helvete mm ledde till det mm.

Han är sjukt driven i sitt jobb och det märks nu, men han röker på 3-5 ggr i veckan.

Vi har kommit till en kompromiss om att han aldrig får röka när mina barn är här och han har hållit det förutom en gång och jag visade tydligt vad jag stod.

Han vet inte vad jag ser hos honom säger han ibland, och han tycker att jag aldrig säger något bra utan bara klagar på hans dåliga vanor. Han är dock fantastiskt den veckan när mina barn är här och dricker Max 1-2 glas vin på helgen och är så engagerad i dem, även fast det gör honom väldigt trött för att han själv levt som ungkarl och inte är van med situationen, men jag ser på honom att han njuter av det.

På helgen vill han alltid ha alkohol, och det har hänt nångång att han druckit alkohol med vänner och gått bakfull till jobbet vilket jag inte alls gillar. Jag konfronterade honom om att det är ett ansvarslöst beteende och han tycker att det inte ska bero på att han gör nånting en gång att jag ska göra slut med honom....

Jag har tagit upp hans ansvarslöshet med honom, men han menar att han inte är ansvarslös. Han lever på lånade pengar just nu som jag hjälpt honom med och tar sina 900 jag swishat honom för att betala skulder med och väljer istället att gå ut och festa när han åkt med jobbet till en annan stad.

Jag hör ju hur det låter när jag skriver detta.

Är jag medberoende? Kan han ens komma in på rätt bana eller är det kört för oss? Jag vet ingenting längre.

Lolitan

Sen är det alltid jag som är den tråkiga och tjatiga när jag säger ifrån om att han inte borde dricka och absolut inte när han inte har råd.

Men för honom är det inte mycket pengar att lägga 900 på en utekväll när man ju ändå är i en annan stad och då måste man tillåtas att ha kul.

Det är inte ens hans pengar ännu utan mina tills dess att han börjar betala tillbaka..

Det känns inte bra

Förlorad själ

Förstår dig gumman! Levt med en kille som rökt på sen han var 16 år tills han dog som 31 åring.

Det farliga i det här är det inpulsiva livet. Du vet aldrig vart vägarna leder. Så länge han "bara röker" kanske det känns rätt ofarligt. Men om man röker så är man ständigt i kontakt med den undre världen. Den världen har mkt annat att erbjuda. Min kille sa alltid att han ALDRIG skulle röra kemikalier och att han alltid bara skulle röka.

Det slutade att han blev narkoman med huvuddrog opiater i tablettform. Och dog pga andningsdepression. Skulder över öronen. Även satt mig i skuld som jag som medberoende kommer betala av många år efter hans död.

Det är farligt för dig vill jag bara säga. Kan inte säga att din kille slutar så illa. Men när du berättar så känner jag igen rätt mkt och för mig blinkar lampora stark rött ljus. Speciellt då du har barn involverade.

Jag kunde inte rädda min kärlek trots att vi hade 15 år ihop. Kärleken var stark men drogen starkare..

Tänk en gång extra innan du sitter i en väldigt tuff situation men mkt känslor och ett djupt medberoende.

Kram ?

Missbrukare eller inte är det ändå en katastrof. Ut med honom så snabbt som möjligt så känner jag spontant. Det är en man med stora, stora problem som du kommer att ta över om du inte håller honom på avstånd. Absolut inte bo ihop och absolut inte någon inblandning i hans ekonomi - den får han sköta på egen hand. Att röka 3-5 ggr på en vecka och dricka en hel del ser jag som ett missbruk, förmodligen är det kanske även mer än du vet om. Finns det något som är bra? Han uppskattar att vara med dina barn, men han är fortfarande ansvarslös med missbruksproblem. Håll honom på avstånd är mitt råd och låt honom ta ansvar för sitt liv. Vad som sedan sker med er relation får tiden utvisa. Du ber om råd och detta är mitt. Bra du skrev! ?