mentalsjuk

hej, jag är en 20 årig tjej som har varit nykter i 3 månader och 24 dagar. Jag blev främst nykter för att jag ville få tillbaka mitt x som dumpade mig pga hur vidrig jag var på fyllan och för att han va nykter alkoholist och inte kunde va med mig. Tyvärr så ville han inte tillbaka mig även fast jag blev nykter. Men jag blev nykter också för att jag går i terapi och insett att jag inte kan hantera alkohol. Efter 4:e loben på 1,5 år så bestämde jag mig för att sluta dricka och har hållt det sen dess.

Det har lett till mycket bra och jag ångrar inte beslutet trots att det är väldigt tråkigt och jag saknar verkligen att supa. Men iaf, jag känner mig jävligt ensam och tycker inte det är så kul att umgås med mina "vänner" när dom super. Det jag brukade göra förr i tiden när jag va ensam va att gå ut och supa och umgås med andra fulla främlingar. Men nu vet jag inte. Jag känner mig värdelös och ensam och ledsen. Om jag ska ha det såhär kommer jag inte kunna hålla mig nykter länge, dock vill jag inte ha mitt gamla liv heller, så då kanske jag kommer ta livet av mig istället. Så känns det nu iaf.

Om någon har nått tips på vad man kan göra så hjälp mig gärna.

Och grattis till din långa nyktra period! Du ska vara jättestolt ?

Förstår att det är svårt att umgås med de gamla kompisarna som dricker, det hade jag inte heller velat. Då och då kanske, men i längden är det nog inte roligt.

Du behöver kanske nya intressen? Genom föreningsliv får man ofta nya vänner. Genom AA får många nya vänner också. Ett husdjur kanske? Träna agility med en hund kan ge nya hundvänner. Skapande hobby? Fotografera, måla - det finns kurser för allt.

Du ska aldrig göra något för någon annans skull. Inte heller bli nykter, eller börja dricka. Allt du gör ska du göra för din egen skull.

Kram ❤️

mentalsjuk

tack så mkt.

jag är inte nykter för exets skull längre men nu är jag det mer för min mamma och familjens skull. Men inte för min egen skull. För min egen skull hade jag helst inte velat leva över huvud taget.

men ja jag ska kanske gå en målarkurs det låter njas

Det låter som du skulle behöva prata med någon terapeut. Sätta ord på vad du tänker och känner, bearbeta ditt dåliga mående.

När du skriver att du inte vill leva blir jag orolig. Det låter som om du är deprimerad och kanske behöver antidepressiv medicin. Som gips på ett brutet ben tills du mår bättre helt enkelt.

Kram ❤️

mentalsjuk

ja tack igen men går redan i individuell terapi 1 gång i vekcan och grupp 1 gång i veckan. men jag fr försöka få mer hjälp därifrån

Försök att ersätta alkoholen med något meningsfullt. Träna, baka eller ja va sjutton som helst. Att vara nykter för någon annans skull än sin egen är ingen jättebra filosofi. Jag vet jag har testat. Var inte så hård mot dig utan ta varje dag som en seger och var stolt över dig.

Li-Lo

Jag vill börja med att säga att det märks att du har många styrkor. Du har sökt dig hit, du tar emot hjälp från vården och du har modet att sätta ord på vad du känner och är med om. Utan att förminska dina känslor så vill jag gärna erbjuda hopp. För det finns. Bara det faktum att du är ung är en skyddsfaktor, att du dessutom kommit till insikt i att du är en av dem som reagerar på alkohol på ett skrämmande sätt är ett tydligt tecken på att du tar ansvar. Du skriver att du just nu har påträngande tankar på att livets meningslöshet samtidigt ser du dina föräldrar och förstår att du är en del av en familj.

Det kan vara svårt att veta om de val en gör är för en själv eller för andra, det går ju inte att helt "friställa" sig från andra då vi på sätt och vis hör ihop. Du är nykter för dina föräldrar just nu. Tycker det låter fint att du "lånar" deras vilja och förstår att du är en viktig och meningsfull människa. Du bryr dig om dem och det blir en motivation för dig. Vackert. Du kommer känna annorlunda än du gör nu med tid och det är fantastiskt att du är beredd att prova olika saker för att nå ett bättre mående. Om jag förstått dig rätt så kunde alkoholen ge dig en "paus" en stunds frihet från inre och yttre krav ett tillfälle att bryta normer? Att finna ett förhållningssätt till det att bli sig själv i en normstyrd värld kan vara en spännande resa. Du har påbörjat den.

Vi är glada att du finns här, du är inte ensam!

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen