När jag började min behandling och kom till AA sa många att man kommer "göra sig av" med vänner. Då trodde jag att det var vänner jag drack med och inte hade något annat gemensamt med. Men nu förstår jag annorlunda. Det är även människor man haft runt sig som behandlat en nedvärderande och kränkande. Och man har låtit dem. JAG har låtit dem.
Jag trodde aldrig det skulle gälla den person jag kallade min bästa vän. Ok vi har druckit massor ihop men trodde även att hon och jag gav varandra mycket på andra plan.
Hon har varit involverad i min resa som började 21/2 i år. Hon vet allt och jag har varit mycket ärlig med henne. Innan jag blev nykter bokade vi en resa till Miami och NY som skulle vara i 2 veckor. Jag kan ju även nämna att vi inte hunnit träffas så mycket sista 6 månaderna pga min behandling och aktivt AA besökande från min sida.
Jag kände det nästan direkt när vår resa började i söndags för snart 2 veckor sedan. Hennes nedvärderande sätt och hennes sätt att prata med mig satte sig som en klump i magen. Jag kände att det var fel- ville hem.. Men det kändes ju inte möjligt. Jag försökte vara mig själv. Jag hade stålsatt mig för denna resa då jag visste att jag skulle vara omgiven av alkohol. Jag hade tänkt ut många senarium och förberett mig på dem alla. Men förra onsdagen gick vi på restaurang och sedan stod vi i en bar. Inga problem för mig som drack alkoholfria drinkar (jag hade aldrig vågat mig på varken alkoholfri öl eller vin) men då inträffade något jag inte hade förberett mig på. Min "vän" väntade i baren på mig när jag gick på toa. Det tog lax 5 minuter och jag kom tillbaka helt ovetande på vad hon skulle säga. Då kom frågan: har du varit i den andra baren och druckit alkohol bakom min rygg. Sättet hon sa det på och orden i sig själva var så kränkande. Jag blev chockad och mållös. Sen gick hon på toa. När hon kom tillbaka försökte jag förklara för henne att hennes fråga gjorde mig arg och mycket ledsen. Hon viftade bort mig som en fluga. Jag visste inte hur jag skulle hantera detta. Jag ville bara skrika rakt ut. Så jag vände på klacken och gick ut...

Vilken ja ovän du har. Hon ska stötta dig men det blir tvärt om. Hon är inte värd din vänskap

answe77

Alltid jobbigt och ledsamt med förståsigpåare som inte har en susning om vad vi går igenom. Tackar högre makter för detta forum med människor som går igenom samma saker och förstår sig på problemen.

Rose

När det är så..att inte känna sig respekterad, betrodd och bli anklagad. Heja dig som gjorde resan och var nykter!

Själv har jag inte varit öppen än mot mina bästa vänner, men på nåt sätt borde ju ens närmsta stötta o inget annat. Starkt av dig!!!