Igår drack jag alldeles för mkt! Jag har sådan ångest idag. Drack så mkt att jag kräkts i sömnen. Tänker på hur illa det kunde gått egentligen. Har man och barn och har ett bra liv förstår inte varför jag dricker. Kan inte ta ett glas vin för då blir det 10 till. Jag måste inse att jag inte ska dricka alls. Jag dricker inte varje dag det kan gå veckor mellan tillfällena men när jag väl dricker finns det inget stopp. Så trött på mig själv!

Hej
Vad jobbigt, och vilken tur att du hittat hit. Vi är många som inte kan ta ett glas och som är, eller åtminstone har varit, urtrötta på oss själva. Det brukar lätta i takt med nyktra dagar. Vet ju inte hur dina ”intervaller” ser ut, men mitt tips är att testa en längre period utan alkohol. Välkommen! ?

Usch förstår din ångest.. inte länge sen jag hade den med jag höll på att bokstavligt talat krypa ur skinnet.. men du har hittat hit.... och här finns det stöd det lovar jag dig..... vi har alla olika berättelser... och olika dryckers"vanor" .. men gemensamt för oss alla här att vi vill göra en förändring.. vi vill hitta styrkan att vända skutan.. läs och skriv här på forumet så lovar jag dig att du kommer få väldigt mycket stöd styrka och pepp.. drick en liter vatten med 2 magnesium ikväll innan du somnar.. bara ett tips som jag tycker funkar väldigt bra efter en " sån kväll" som du beskriver. Kom ihåg.. Du är inte ensam. Kram till dig.

Tack för stöttning! Så skönt att läsa att jag inte är ensam! Tog mig igenom dagen igår och idag känns det lättare. Men skäms för att jag var hemma från jobbet igår pga bakfylla! Sa på jobbet att jag var magsjuk. Jag är så livrädd att min sambo ska lämna mig! Han vet om mina problem och jag försöker verkligen hålla mig nykter. Men direkt jag får en chans när han åker iväg så dricker jag. Som tur är åker han inte iväg så ofta men jag är så trött på mitt smusslande! Och så har jag sådan ångest för min son som är mitt allt! Och ändå så dricker jag...
Det enda jag ska fokusera på idag är att inte dricka! Det är aldrig ett problem dagarna precis efter jag druckit utan de kommer smygande efter någon vecka. Jag kan nog dricka lite vin? Denna gången klarar jag det. Ska jag aldrig mer få dricka alkohol? Så tråkigt! Så går tankarna då...någon av er som känner igen er?

Hej Vinis! De allra flesta som hänger här känner igen sig i hur du tänker. Jag gör det definitivt. Du har insett att du dricker för mycket och inte mår bra av det och har börjat att läsa och skriva här vilket är jättebra. Om du verkligen är villig att försöka göra ett längre uppehåll eller sluta helt så är mitt tips att berätta för din sambo att du har tagit ett beslut. Det är hemskt svårt om man lever i en nära relation att försöka sluta om hen inte vet om det. Du slipper allt smusslande, kan få stöttning i form av att inte ha alkohol åtminstone synligt hemma. Nu vet han ju i det här fallet om att du har problem och då är det ju ännu lättare att berätta.Jag hade aldrig fixat det om jag inte berättat det för min fru. Det är inget att skämmas för, tvärtom är det en styrka.

Sedan är det bra att ta en dag i taget, absolut inte tänka "aldrig" mer, för det behöver det ju inte vara. Man kan sätta ett mål, tex 1 månad eller 3 månader. Och det där med tråkigt kan du glömma, det blir absolut inte tråkigare än hur du har det nu. För egen del har jag det väldigt mycket roligare nu än när jag drack. En väldigt viktig sak är, tro inte att du klarar att bara ta ett glas efter en vecka eller två. Man gör inte inte det, man vill ha fler. Det är bättre att bara ha en "dag 1" och slippa börja om hela tiden.
Ett tips om du är rastlös och tycker det är segt i början är att ta promenader, långa planlösa promenader, ännu skönare nu när det är vår också.?

Du kan klara det, kör!?

Kram

Tack torn! Ja jag ska klara det! Och precis som du skriver så har man ju inte tråkigare när man inte dricker för jag har kört många ggr när vi har varit på fest och jag har haft jättetrevligt och mått bra dagen efter! När jag skriver detta undrar jag faktiskt varför jag dricker. Visst det är en skön känsla i kroppen ett tag men sedan är det ju bara negativt med allt!

Rosa76

kan vara en bra början. Är triggern att det är fredag och helg, är det stressigt efter arbetet är slut för dagen, är det bråk och diskussioner som triggar till att dricka? För mig var det nog det mesta, till och med klockslaget var en stor trigger. Jaha, klockan har passerat 17, nu kan jag ta något att dricka...
Som många tipsar om här så rekommenderar även jag att lyssna på ljudboken "skål ta mej fan"...där kan man hitta en fel igenkänningar..
Lycka till och varmt välkommen hit! Kram Rosa

Tack Rosa!
Min trigger är nog tyvärr att jag vill vara perfekt men orkar inte. Jag vill ha ett hem som är välstädat, duktig på jobbet, se till så att mitt barn inte är för mkt på ipaden, aktiverad etc etc. Och jag ska själv träna och äta rätt. Och när jag inte orkar den karusellen med att vara duktig kan jag lika gärna vara misslyckad. Så all ångest och stress lugnar ner sig när jag dricker.

Kan själv skriva under på alla punkter du nämner. Att vilja vara perfekt på alla punkter eller kanske t.o.m bara inte låta sig vara dålig på nån punkt är otroligt utmattande och krävande. Det är inte lätt att ändra på men otroligt viktigt.
Fokusera på att sänka kraven på träning/motion och gör den till en fast veckorutin, t.ex 2 dagar. Det hjälper otroligt mot ångest och stress och hjärnan tycker om att ha rutiner. Försök sedan hitta nya sysslor för att koppla av, t.ex ljudbok som Rosa skriver eller vanliga böcker. Det har blivit min nya avkoppling efter alkoholen.

Kram

Tack för kommentar Pianisten!
Rådet med att läsa har jag tagit! Har suttit och läst nu idag så skönt! Men ibland kommer ångesten över mig! Hur mkt jag ljuger för de jag älskar mest! Hur dålig mamma jag är till min son! Att jag kunde sjunka så här lågt! Men måste tänka att jag kan göra saker och ting bättre från och med nu. Och det ska jag!

Hej Vinis!
Jag hamnar som du också lätt i tankar att jag är en dålig mamma som ofta prioriterat en massa sena middagar med vin vilket gjort mig mindre mottaglig för barnens behov . Men jag försöker att istället fokusera på hur det är nu och tänka efter varje ny nykter helg att den här helgen har jag varit en bra mamma. Det jag menar är att jag tror att du är en jättebra mamma, du tar ju tag i ditt problem och bryr dig om ditt barn, så var snäll mot dig själv! Ta hand om dig och se till att få vila och göra sånt du mår bra av! Och kämpa på!

Finns det så gott om här ? såna som vill vara bra på allt, fint hemma och fina barn. Ibland tror jag att de där kraven i sig - skapat a-problemen. Det finns liksom ingenstans att vara lagom bra/halvdåliga och då blir vi riktigt usla- främst mot oss själva - under ytan. Lika lite som det är vettigt just NU att grubbla över allt man gjort fel. Är det meningslöst att tänka på om det ska drickas eller inte i framtiden. Mänga upplever att återhållsamheten, att inte dricka alls, är en omöjlighet. Så tänk inte på det. Jag tar en dag i taget och efter snart 4 månader nykter mår jag bättte än jag gjort på många år.
En liten bit i taget alltså, kram.

Skönt att höra att du mår bättre! Jag har också hållit upp med alkohol i 1.5 år förutom när jag var gravid förstås. Mådde så bra då! Fattar inte varför jag började igen. Skönt att höra att det finns fler med samma problem som en själv!
Ny dag och idag ska jag inte dricka!

Vaknade upp idag och mår bättre än igår. Har mindre ångest igår. Känns så bra att läsa om andra som har samma problem som en själv, jag känner mig mindre ensam. Idag ska bli en bra dag!

Tänkte bara kika in här hos dig....
Så mycket igenkänningar i det du skriver...

Som Torn skriver... Promenader har blivit min räddning... Har klarat tre hela dagar...

Sov gott inatt och vakna vacker!

Godmorgon! Ännu en morgon jag vaknar nykter, skönt!
Saskij: det är skrämmande att när man läser andras trådar så är det som att läsa om sig själv. Så mycket gemensamt!
Vakna vacker: jag hade även en bra kväll! Vaknade utan ångest eller huvudvärk. Så skönt!

Men jag kan lugnt säga att jag är trött! Men har läst i andra trådar att det är vanligt. Känner mig som törnrosa och tror att jag skulle kunna sova i 100 år! Så känner jag mig deppig, inte så mkt nu på morgonen utan igår. Deppig att jag inte klarar av alkohol och ångest för att jag känner mig dum att jag var hemma från jobbet i två dagar. Har aldrig hänt innan om inte jag varit riktigt sjuk. Känner som att alla kan se igenom mig att jag inte varit sjuk på riktigt. Hatar att ljuga!

Det som har varit, det har varit. Kompensera allt och alla genom att göra bättre nu. Nykter.

Nedstämdheten beror på att alkoholen höjer hormonerna serotonin (må-bra-hormon) och dopamin (få-saker-gjort-hormon). När du slutar dricka störtdyker dessa hormoner - och det tar några veckor innan de stabiliseras på en normal nivå.

Keep up the good work!

Kära Vinis
Jag känner igen mig så väl... Men jag har förstått att det är en del av processen utrensning, hormonell obalans, kroppen är totalt vilse och försöker få balans utan a.
Som Andrahalvlek säger så händer det en del med signalsubstanser i huvudet som har med motivation och humörhöjande egenskaper att göra.

Jag vet det så väl ändå är jag beviken, arg ledsen, rastlös...

Själv får jag inget vettigt gjort här hemma. Det är promenader jag får gjort nu.. Tvingar mig ut....

Tiden går liksom åt till nån slags återhämtning i en ny tillvaro.

Sen får vi inte glömma att livet utanför oss själva pågår hela tiden med dess påfrestningar.

Hoppas att du står ut Vinis.
Kram saskij

Dag fyra på er båda Vinis och Saskij! Ni kan verkligen växelvis bära varandra genom den här första jobbiga tiden ❤️

Jag har precis hittat på ett nytt personligt dagligt mantra:

Stark, klok och målmedveten som en elefant ?

En sådan enkel sak - och bilden av en elefant i Afrika som väcks i mitt huvud - är trösterik och stärkande för mig.