anonym29746

Skriver här e-som jag inser att ju fler sätt jag använder för att erkänna min taskiga, långvariga relation till alkohol desto bättre. Har hittills klarat 11 alkoholfria veckor vilket är ett kraftigt personbästa. Känns förstås bra samtidigt som det stundtals är skrämmande när jag nu klartänkt och utan att förtränga ser tillbaks på mina alkoholvanor och varför jag tillåtit alkoholen så mycket plats i mitt liv. Inser också att det är nu jobbet börjar dvs att sätta upp en rimlig målbild. Har regelbundet samtalsstöd och förstår, samtidigt som jag inte vill förstå, att jag trol.vis bör inrikta mig på att inte dricka alls. Tar å ena sidan varje alkoholfri dag som en seger men måste samtidigt ta ett beslut om hur det ska se ut på längre sikt.

Välkommen hit! Jag har också varit nykter 11 veckor i söndags, och det känns som det är ett av de bästa val jag har gjort i mitt liv.

För min del tog jag först en paus..Upptäckte efter hand att det kändes lättare att sluta dribbla med mängder, sorter, dagar Osv..Betydligt enklare för mig att sluta helt..Tror när vi kommer till ett visst beroende i våra hjärnor, så kan det vara svårt/ omöjligt att hjärnan någonsin kan återgå till någon normalkonsumtion..Detta är såklart individuellt..Vissa blir ju snabbt beroende, för andra tar det massor med år..Vill bara säga att mitt liv idag är enklare, ärligare och friskare än vad det varit på många år..???