Alex77

Jag vill se mig som en städad kvinna med goda värderingar. Senaste åren med många fyllor, som varit belöningar, flykt från livet men även ett sätt för att bara orka med att göra saker har tvingat mig att se att mina värderingar har allt mer suddats ut. Vad hände med: man dricker inte när barnen är hemma? Man dricker inte dagen innan man ska jobba? Man dricker inte 2 dagar i rad? Man kör inte bil dagen efter? Det är sådant som jag känner starkt för... egentligen!
Har inte druckit på 12 dagar nu och jag känner att det här är vad jag vill. Det här är mitt riktiga jag med mina riktiga värderingar. Skulle jag känna såhär skulle jag inte ha några som helst problem att sluta dricka. Men jag vet att imorgon kommer en annan känsla... veckan är slut och det är helg. Inga barn och vi vill göra det lite mysigt min man och jag, Jag är livrädd för när den känslan kommer... Då när jag inte ser någon som helst anledning till varför vi INTE skulle dela en bag-in-box. Att fredagen helt enkelt skulle bli förstörd om vi inte gör det. Att möjligheterna är oändliga om vi bara dricker lite vin... vi blir lyckliga och orkar fixa till i trädgården. Vad vore den goda fredagsmaten utan ett glas vin? Vi har ju ändå inga barn hemma så... ja, jag kommer hitta 1000 anledningar imorgon o det gör mig som sagt livrädd.
Jag önskar att jag bara kunde få vara mig själv...

Vissa delar I dina tankar..Att en helg är bortkastad för att man inte drack! Jättestörd tanke egentligen, men tror det är beroendehjärnan som talar..Du har mycket tankar som kan leda dig på rätt spår..Försök hitta fördelar med nykterheten..Se filmer om missbruk, och läs det som är intressant..Att steg för steg gå mer in i beroende och missbruk gjorde jag också..Man går över gränser som det du nämnde..Drickandet sker oftare och oftare, mer och mer..Du verkar intresserad och medveten, det är viktigt om man ska få till en förändring..???