TyraC

Hej. Nu är han full. Vaetwn jättejobbig kväll. Jag sitter på barnens rum,som,somnat, o vågar inte gå ner... Har skickat detta sms(bifogar). Vad göra?

TyraC

Ok. Först har vi en jättebra dag, vinst med klubben. Vi kommer hem- *slappar lite*. Sen erbjuder du mig vin ute redan kl. 14. Redan där känns det inte okej o där försöker jag förklara det för dig men du viftar bort det o jag låter det bara. Vid tiden som det grillas märker vi att det känns jättekonstigt. Du raglar o börjar bli otrevlig. Vid middagen har du redan spytt ur dig några otrevligheter o jag börjar bli rädd. Efter maten vill inte barnen ens gå in o vi försöker hänga ute o hoppas på att du somnar, vilket du oxå gör ( förutom några avstickare till bilen o cykeln).
Jag tar barnen o ser på solnedgången o planterar för att skifta fokus.
Vi går in. Barnen går upp jätterädda o du kör någon grej med dem där de inte vågar säga något. Efteråt går du på mig om "prover" och anklagar mig för att vara en knarkare.
Är du nöjd med dig själv

DetGårBättre

Att gå i konflikt när någon är påverkad leder aldrig till något bra. Sådant får man ta när alla är nyktra och då helt inte vara anklagande utan mer resonabla. Sen att känslan och allt just nu suger - ja, det får du nog bara stå ut med. Worst case så lås in dig hos barnen och sov där och så.

Prata om hur ni vill ha det. Vill personen ha din hjälp att minska och kontrollera det den dricker? Vill personen dricka? Beskriv hur du känner och upplever det från ditt perspektiv. Döm inte, anklaga inte. Men var tydlig med var du sätter dina gränser. Vad den andre gör kan bara den välja. Men det är en kamp och sjukdom - dock har man ytterst ett ansvar att ta hand om problematiken. Det är inte kul att sluta dricka men tids nog inser många att det är enda vägen.

TyraC

Ok. Känner oxå att gå i konflikt när han är full är dumt. Just nu är det bara obehagligt! Som tur är verkar barnen somnat så jag smög ner. Borde jag sova med dem? Jag hör att han är i vårt sovrum. Vad gör jag rent nu?

Li-Lo

Det gläder mig att du fick ett svar här fast detta forum oftast har ett lugn tempo och därmed skiljer sig från ett chattrum.

Det du beskriver låter skrämmande och jag undrar hur du och barnen har det idag? Att prata med barn om alkohol är ofta avgörande för att de ska fara så lite illa som möjligt. Hur ser ditt stöd ut?

Du undrar vad du ska göra nu. Jag gissar att du redan försökt påverka situationen? Det är ett stort arbete att försöka väcka motivation hos den som dricker att förändra sina alkoholvanor och samtidigt ta ansvar för sitt eget mående och framförallt skydda eventuella barn. Kanske har du erfarenhet av vad som kan göra skillnad och vad som inte har den effekt du önskar? Bra att du berättar hur det faktiskt är för dig.

Läs gärna i andras trådar och berätta mer om du vill. Vi finns här.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet