Ensamhet

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Jbj
Ensamhet
Jbj
Ensamheten

Hej. Jag dricker för mkt och vill veta hur ni andra klarar er ensam. Jag vill vara ensam men måste nog få vara med nån kompis för det. Jag tror inte man ska vara ensam. .

Vaken 2020
Ensam är stark, sägs det.

Ensam är stark, sägs det. Tillsammans är vi starkare, sägs det också.

Fick ett psykbryt kring jul, slutade tvärt att dricka och isolerade mig totalt. Stängde av mobilen eftersom jag var rädd för att någon skulle ringa. Det var ingen som ringde. Så väl hade jag manipulerat alla som känner mig. Ring inte före 12 sa jag, för då har jag inte hunnit äta frukost och dom lydde. Det slutade med att ingen ringde. Jag var ensam.

Då i det tillstånd jag var då, behövde jag vara ensam. Ensam med mina egna tankar. Jag tvingade mig ut, tog långa promenader och upptäckte att när jag tittade på någon jag mötte, att dom var rädda för mig. Jag såg helt vansinnig ut. Hade vanföreställningar om allt möjligt. Känslan jag hade inombords syntes i mina ögon och jag kunde inte dölja det.

Ibland väljer vi att vara ensamma för oss själva som jag gjorde då. Orkade inte med någon annan då, hade fullt upp med att orka med mig själv. Jag var besviken på mig själv, inte deppig. I min självvalda ensamhet tvingade jag mig själv att rannsakade grunden av min egen existens. När jag var färdig med det, började jag dricka igen.

Nu är jag på väg att bli en nykter alkoholist för första gången i mitt liv. Jag har kommit underfund om att jag inte klarar det utan hjälp av andra. Tror som dig Jbj att människan i grunden är social och att man inte ska vara ensam med sig själv. Var med en kompis istället. Jobba med att vara en bra vän. Det ena ger det andra och får du en vän så finns det andra som vill vara vän med dig.

Jag har levt som singel i 16 år nu. Klarat av att leva ensam så länge men ljugit för mig själv hela tiden för jag trodde att ensam är stark.

Nu vet jag bättre än då.

Hoppas du tar dig ur din ensamhet, håller tummarna för dig.

Låst tråd