Jag dricker för mycket. När max 3 glas/gång och max 7 under veckan blir en flaska åt gången några ggr i veckan är det tydligt för mig att jag har bristande impulskontroll. Hur kan jag träna upp det?

Du har hittat hit och startat en tråd, bra gjort!

Du skriver att det är en bristande impulskontroll som gör att det blir mer alkohol än du velat från början de tillfällen du skriver. Insiktsfullt och medvetet att lägga märke till vad det är som händer när du dricker, låter som du reflekterat ett tag på det. Att sätta ord på det och berätta det öppet såhär på ett forum är ett steg på vägen att göra något åt det. Det krävs också mod att skriva såhär, bra gjort!

Du vill hitta sätt att träna upp det på skriver du och genom att läsa och skriva här hittar du lite om hur andra gjort och kanske kan få tips här i din tråd.

Ibland behöver man skriva flera gånger innan man får svar och en del använder forumet som en form av dagbok, använd detta precis på det sätt som passar dig.

Du är igång nu och hoppas du kommer hitta många vägar att träna på impulskontrollen med alkoholen, du är långt ifrån ensam om att beskriva det så.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Vill bara lägga till att alkoholen är extremt beroendeframkallande så det är inte lätt att moderera. Så fort du tar första glaset så vill hjärnan alltid ha mer. Du kommer också må sämre efter det första glaset, än du gjorde innan du drack så därför fortsätter många av oss att dricka vilket leder till att vi dricker mer än vi hade planerat. Har du funderat på att ta ett uppehåll och se hur du mår?

Ja, har tänkt ta uppehåll av alkoholen. Det kommer naturligt när jag ska bo på ett annat ställe med människor som inte dricker. Jag har försökt att ha uppehåll tidigare men har inte lyckats så bra då jag bor ensam och dricker ensam. Sällskapdrickandet har inte varit min grej.