Rapunzel05

I helgen spårade det ur. Som många gånger förut. Jag kan liksom inte sluta när jag väl har börjat. Jag och min sambo var på middag hos ett par bekanta. Det var även två grannar där till dom som är i samma ålder som mig. Jag minns inte ens slutet av kvällen.. Men min sambo måste ha åkt hem och jag gick tillsammans med grannarna hem till dom. Notera att vi är av samma kön och jag har ett vagt minne att jag hade sex med en av dom? Men det känns så overkligt och jag kan inte ens fatta det. Jag är inte lagd åt det hållet. Nu känner jag bara hur alkoholen får mig att göra saker jag aldrig annars skulle göra. Jag vaknade upp där i sängen och visste inte vart jag var. Min sambo var såklart orolig och jag ringde honom. Han kom och hämtade mig. Ångesten var total... Jag ringde en vän till min som också hade försökt få kontakt med mig, jag berättade vad som hade hänt för jag litar på hen. Hen skrattade och sa "jaha men jag har gjort exakt samma sak, livet går vidare" .. Jag har inte berättat något för min sambo för jag skäms för mycket och vissa saker känns det bara som att det är bäst att inte berätta. Jag minns det ju knappt så jag kan ändå inte svara på några frågor om varför och hur det kunde hända..

Däremot så pratade jag med min sambo om att jag måste förändra mig. Jag kan inte dricka tills jag däckar och inte kunna kontrollera mig eller mina beslut... Nu har vi kommit överens om att jag alltid måste bestämma tillsammans med min sambo om hur många glas (max 2-3) under en kväll jag får dricka och vilken tid jag måste sluta, oavsett om jag bara druckit 2 glas så får jag efter ett visst klockslag inte fortsätta. Jag har bett han hjälpa mig med detta för jag vill verkligen förändra mig.. Tänker jag rätt eller fel i att inte berätta vad som hände av det jag minns? Minnet är så vagt att jag inte ens vet om det verkligen hände.. Min kompis tyckte inte jag skulle berätta det. Sen berätta min kompis en massa dumma grejer som hänt hen på fyllan så plötsligt kändes inte min grej som en så stor grej längre...

Men den där ångesten, jag skäms så mycket.

Bra att du tar tag i hur du dricker. Jag tycker att du ska låta det gå lite tid innan du bestämmer om du ska berätta allt för sambon. Så att du hinner landa i att ha kontroll över ditt liv. Kan rekommendera programmet de har här på sidan, för mig var det bra att få överblick över hur jag dricker. Just nu dricker jag inte alls, oväntat skönt och saknar inte alkohol speciellt ofta. Lycka till och ta hand om dig!