Nu måste det sluta

142 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Stormenlilla
Nu måste det sluta
Stormenlilla
Hittar inte min tråd!

Så startar en ny för att jag behöver skriva av mig. Behöver er. Behöver er som förstår när man inte kan kontrollera det.

Fredags gick så bra och sen igår skulle jag cykla till en kompis. Hon var lite nere och frågade om jag inte skulle köpa med vin. Som vanligt så sa magkänslan att det var en dålig idé. Hon skulle iväg sen så då lovade jag mig själv att jag skulle åka hem. Jag skulle inte gå vidare för då blir det alltid katastrof. Det höll inte.

Jag vaknar imorse hos en kille jag haft något med på jobbet förut. Han har varit nykter och tagit in mig eftersom att jag har ringt mitt i natten och han har förstått att jag nog inte mådde så bra. Han var inte glad imorse men snäll. Skammen var hemsk.

Efter att jag hade lämnat min vän av flera timmars drickande i solen, så träffade jag en annan kompis. Åt lite middag och drack mer, jag var full redan där. Någon switch i huvudet som gjorde att den värsta alkoholdjävulen i mig kom fram. Jag har inte bara druckit alkohol utan råkat få i mig annat också. Ångesten är så brutal att jag inte vet vad jag ska göra. Kroppen är helt förstörd. Jag förstår inte och jag är så otroligt ledsen idag. Varför jag gång på gång senaste tiden väljer att göra det igen. Jag känner mig som ett bottenskrap. Jag behöver inte må såhär, men hamnar här igen och igen. Varför. Måste sluta nu.

Andrahalvlek
Ja, det måste du!

Tror att jag har fått i mig rohypnol en gång, och baksmällan efteråt var hemsk. Satt i flera dagar. Minns ingenting. Mitt underliv var ”använt” så sannolikt blev jag våldtagen också.

Du hade tur som stötte på en snäll man. Samma tur har du inte nästa gång.

Sök på youtube ”craig beck willpower” så förstår du varför det inte räcker med viljestyrka för att sluta dricka.

Kram 🐘

PS. Om du går in under meny/konto så hittar du din gamla tråd. Något skumt har hänt på forumet. En massa gamla trådar har fått status ”ny” och puttat bak aktiva trådar.

Stormenlilla
Älskade Andrahalvlek ❤️

Vad ledsen jag blir att du har varit med om något så hemskt ❤️.

Nej det är ju så.. annars skulle man ju ah lättare att sluta. Det har verkligen eskalerat senaste månaden, så sitter man här och förstår inte vad som händer. Jag ska börja lyssna på boken du rekommenderade. Ber att jag ska få ett jävlar anamma snart.

Stor kram

Andrahalvlek
Du måste förstå först

Craig Beck på youtube är svinduktig på att förklara! Annie Grace i boken ”Tänka klart” också.

Du måste förstå vilket gift alkohol faktiskt är och hur det skadar dig. Först då kommer du till stadiet att du inte längre vill dricka.

Tyvärr kan en sådan sak hända vem som helst. Kunde det hända mig när jag var 47 år gammal på en väldigt våt ”parmiddag” med min dåvarande kille, så kan det hända vem som helst.

Vi drogades sannolikt alla tre (jag, min kille, mannens fru), de andra två sov som en stock. Förövaren var dessutom min killes storebror, och det var garanterat varken första eller sista gången som han gjorde så.

Jag drack bara vin (brukar tåla en hel del). Minns ingenting efter kl 21. Vaknar upp kl 04, helt förvirrad och liggande i mannens säng. Hans fru sov på soffan och min kille på en luftmadrass i vardagsrummet. Jag kunde inte väcka honom. Herregud vilken misär 😫

Jag skämdes så in i helvete, helt utan grund egentligen. Men jag skämdes ändå, kunde inte få ihop vad som hade hänt egentligen på flera veckor. Baksmällan var det värsta jag upplevt någonsin.

Anmälde aldrig, ord stod mot ord. Och jag var ju inte ett dugg säker på vad som faktiskt hänt. Min kille trodde mig, och bröt med sin bror bigtime. Jävla idiot 🤬

Första gången jag berättar för någon annan, och första gången på länge som jag ens tänker på det. Det behövde nog komma ut.

Kram 🐘

Andrahalvlek
Motivation att sluta

Craig Becks avsnitt ”Getting the motivation to quit drinking” är riktigt bra också - kämpa!

Kram 🐘

Stormenlilla
Godmorgon ❤️

Andrahalvlek: fy fan vad hemskt. Man blir så jävla arg när man hör det här! Ingen ska behöva vara med om något sånt. Bra att du pratade om det, ibland behöver man verkligen skriva av sig ❤️

Tack för tipsen! Jag ska kolla in dom.

Jag är helt skakig i kroppen idag, samma sak som förra måndagen. Samma sak idag att jag har så mycket att göra, så att det här var det värsta jag skulle kunnat göra. Jag är så bra på att prata ner mig själv också, självföraktet som kommer med något sånt här. Blir rädd att jag ska bli sjuk i Corona för att jag inte varit uppmärksam när jag har varit så full. Hjärnan har fått sig en smäll. Usch.

Jag måste bli bättre och det kommer inte komma med att jag fortsätter att önska att det ska gå att ta några glas. Ringde mamma igår och berättade att det blir för mycket, hon vet lite men inte allt. Ska åka till henne efter att jag har karantänat i en vecka. Behöver komma iväg.

Charlie70
Du är värd bättre Stormenlilla!

Prata med din mamma ordentligt och följ Andrahalvleks råd.

Kram!

Stormenlilla
Tack Charlie!

Kram tillbaka ❤️

Andrahalvlek
Avskräckande exempel

Meningen med att jag ens berättade om det var för att du ska ta det som ett avskräckande exempel.

Nu träffade du en snäll man, nästa gång kanske inte. Jag vill inte att du ska råka illa ut 😢

Kram 🐘

Stormenlilla
Jag vet

Och det är otroligt stort av dig att du delar din berättelse för att få mig att vakna mer.

Det är så många variabler idag som känns som att jag är en spillra, men jag ska ta dina tips till hjärtat

Stormenlilla
Eftersom att jag inte gillar när jag är så..

Som jag är nu, så tänkte jag skriva en positiv rad! Jag har badat idag, så härligt! Kallt men så skönt.

Andrahalvlek
Jag åker nu!

Jag ska åka och bada nu, ihop med mina döttrar. I en sjö, och är det 20 grader är jag nöjd. I havet har det inte passerat 15 grader 🥶

Kram 🐘

Fibblan
Fint 🌊!

Bra att du kan se lite ljusglimtar ✨ i din annars svåra tid. För det får man ju ändå säga att det är..utan att underdriva, usch, lider med dig..😖. Och håller med om att Andrahalvleks upplevelse är något fruktansvärt, som ingen ska behöva vara med om. Hjärtekramar till dig också❤️!

Och det kunde också varit du i helgen som var..😱! Håll detta levande exempel på hur illa det kan gå vid liv. Och framförallt peppra dig med alla bra tips du fått, på hur du kan göra för att vända tankarna på alkohol👍. Klart de känns negativt att dricka nu, men när man är i det, tenderar man glömma snabbt och förminska situationens allvar och hur måendet var dagen efter.. det bleknar successivt.

Jag har också haft och har stor behållning av Annie Grace bok👍! Craig Beck var ny för mig, men har sett några klipp och de verkar ha samma utgångspunkt, nämligen att se alkohol för vad det egentligen är. Att det inte handlar om att unna sig alkohol, utan snarare att unna sig att välja alkoholfritt!

Annie Grace förklarar också på ett bra sätt, tycker jag, hur svårt det är att sluta med enbart viljestyrka..och att det inte sällan när man s.a.s."verkligen" bestämmer sig för att sluta, så snarare ökar begäret och både tillfällen och mängden, riskerar eskalera av det.
Det hittade jag stor igenkänning i. Och jag kan säga att jag för egen del, lyckades bättre med att avhålla mig, när jag inte kämpade så förbaskat med det. Jag vet att det kan låta motsägelsefullt och jag vet att det är svårt, oerhört svårt att befinna sig där du är nu. Vi är många som har varit där, och som så gärna vill, precis som du, att du ska finna en väg att sluta göra dig själv illa..❤️.

Fint att höra att du gjort något härligt och friskt för dig idag😘! Ett renande, mycket svalkande dopp, kan jag tänka mig🌊!
Vi är med dig i vått och torrt😜!
Kramar!
/Fibblan 🌼.

Andrahalvlek
Tack Fibblan 🌸

Stort tack för omtanken ❤️

Det som grämer mig mest numer är att jag inte anmälde honom, även om jag vet att jag inte hade klarat av det då pga skam, och för att jag faktiskt inte mindes någonting.

Det finns ett enormt mörkertal i den statistiken om man säger så 😢

Kram 🐘

Andrahalvlek
Rätt Fibblan!

Craig Beck och Annie Grace har samma grundtänk. Ett grundtänk som passar mig väldigt bra.

Jag kallar det ”faktametoden”. Det gäller att mata skallen full med fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera.

Hjärntvätta det undermedvetna för att till slut verkligen inte vilja dricka alkohol.

Kram 🐘

Stormenlilla
Ni ❤️❤️

Tack för er! Jag känner att jag har stöd i vått och torrt från er och det betyder mycket. Ingen suck över att det går dåligt just nu, bara kramar och tips.

Jag fick ett meddelande imorse av en kille jag dejtat som inte var jätteschyst förra helgen och sen dess inte hört av sig. Satt på bryggan och försökte få i mig lite sol idag och så ramlade det meddelandet in. Jag har väl inte egentligen tänkt att han är särskilt bra för mig och ingen jag har känslor för, men det tog emot. Jag hade tänkt att jag aldrig skulle höra av mig igen men på fyllan i lördags som ofta; så blev jag känslig. Ifrågasatte beteendet och sa vad jag kände. Fick idag svaret: det här blev konstigt, känns som det blev seriöst fort. Jag är inte intresserad av att ses mer. Pang så kom ångesten tillbaka. Jag vill inte vara en utlösande katalysator för att bli dumpad eller få såna meddelanden för beslut jag tar på fyllan. Sen tycker jag att det var riktigt oskönt gjort, men det ökade på känslan att man är ”dålig”. Som tur var så var brorsan med och sa att jag inte skulle gråta för idioter. Grät mest för att det var skitjobbigt att få det där idag.

Men för att avsluta på ett bra sätt så badade jag idag också. Hoppas att det var mysigt igår när du badade @andrahalvlek ❤️

Fibblan ❤️ Du är så fin.

Kramar

Stormenlilla
Glädjen börjar visa sig

Efter dagar av ångest. Var och sprang imorse med min lillebror, vad det gör mycket för psyket. Jag är fortfarande trött och sliten men det är skillnad. Det brukar ta ca till torsdagen eller fredagen för mig att återhämta mig. Det är som att man skulle vara sjuk i nästan en vecka. Eller, det är så. Vem tycker att det är värt egentligen - en kväll av att man gör och säger saker man inte annars skulle och sen får leva med skam, ångest och fysiskt mående i en vecka. Skammen tar längre tid och gör sig påmind.

Den här helgen blir vit, den ska bli vit. Inget annat får finnas.

Stormenlilla
Tack vädret

Som gör det lättare att avstå vinet. Nu ska jag bara försöka hålla hela helgen, men jag tror på mig själv.

Kram på er och ha en fin helg!

Fibblan
Jag tror också på dig💪!

Skammen är inte bara av ondo, även om den är jobbig att bära..😣. Utan skam i kroppen vore vi inte människor, tänker jag..Nu menar jag inte skam som att du borde skämmas, det hoppas jag du förstår😘! Utan att den känslan också kan vara sprungen ur, vårt personliga "rättesnöre". Det är den känslan, som uppstår när vi vet vi gått emot det vi egentligen tror på och anser är det rätta för oss själva och/eller andra. Men skönt förstås att glädjen har fått komma lite åter🙏! Fortsätt med det som gör dig glad. Unna dig och gå in för att fylla helgen med saker, miljöer och människor som ger dig mer av det! Det är mitt råd - och som sagt; tror på dig😘!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Vit helg!

Tack och lov, jag har nu äntligen haft en vit helg. Jag var så otroligt sugen igår, men jag höll mig. Är så otroligt glad för det idag.

Fibblan - tack för dina ord 💛. Visst är det verkligen så, skammen finns där ett tag och sen bleknar den och man börjar undra varför man inte skulle kunna ta sig ett glas. Så blir det en miljon glas fler. Tack för att du tror på mig! Jag tror på dig också, samt är väldigt tacksam för att du finns med mig här 🌸

Stor kram

Andrahalvlek
Heja dig!

Jag tror också på dig ❤️

Kram 🐘

Stormenlilla
Du är en inspiration ❤️

@andrahalvlek - du är så grym och sån bra kompis här. Stöttar hela tiden ❤️

Stor kram tillbaka

Stormenlilla
Rastlös men bra

Hej hopp alla fina!

Vilken sommar vi har, så himla mysigt!

Jag är fortsatt nykter, 12 dagar idag. Skönt att ha lite bakom sig. Inte blir det alkohol i helgen heller med all säkerhet då jag måste isolera mig. Ska åka och träffa min mamma och man som är i riskgrupp. Blev redan otroligt rastlös av vetskapen att jag behöver sitta hemma i flera dagar men det är ju för en väldigt bra anledning.

Har ingenting att ha ångest för som jag ställt till på fyllan. Känner mig starkare i att jag inte vill ha såna idioter till män jag dejtat. Så är tacksam över att mitt fyllesmsande har fått en paus.

Kram till er

Fibblan
Skönt att höra 👍!

Blir glad av ditt positiva inlägg 😘!
Du är värd allt det bästa!
Och när det kommer till män gäller detsamma 😀!
Kram!
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Bästa!

Bästa du är också bara värd det allra bästa ❤️

Stor kram till dig

Fibblan
Hej vännen 💚!

Hur blev din helg?
Håller tummar och tår för att det blev som du önskade🍀!
Själv föll jag..😔
Och det var ett hårt fall😣. Inte för att det hände några skandaler på något vis. Jag lever ju tvåbarns-mamma-liv, vovve och Volvo.. men det var inte det här jag hade tänkt, och därför är jag så enormt besviken på mig själv..💔. Klarar runt 3 månader, men lyckas aldrig längre.. tror det brister där, någon slags självuppfyllande profetia..
Nåja.
Hoppas din helg var bättre än min🙏🍀❤️!
Kramar!
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Hej älskade Fibblan 💛

Vännen. Du är så duktig, kämpar så bra och är det inte, även om det känns tungt, helt fantastiskt att du håller hela tre månader åt gången! Jag förstår att det känns tungt men du är en sån förebild för mig och många andra här. Du kämpar så bra! Du kommer att klara längre, jag lovar. Hur mår du nu? Hopps att den värsta besvikelsen släppt för att du är så fantastisk och jag vill inte att du glömmer det. 🌸❤️

Jag mår faktiskt bra. Jag har lite ångest mellan varven men annars är det bra. Jag har fortfarande inte druckit och nu har det snart gått tre veckor. Jag har lekt med tanken att ta ett glas vin här nu när jag har semester. Jag dricker aldrig mycket när jag är här men har än så länge inte druckit något. Jag ska försöka att inte göra det på midsommar heller.

Nästa vecka är det dock en röd varningsflagga då det är en tillställning som jag vet kommer att bli kul så jag försöker att mentalt stålsätta mig. Jag är otroligt glad för dom här veckorna, det har verkligen behövts.

Hur mår ni?

Stor kram

Fibblan
Tack❣️

För alla fina ord och tankar ❤️! De värmer gott ska du veta och behövs mer än någonsin nu, när jag är så omåttligt hård mot mig själv..😔. Jag förstår att jag är det, och försöker ta till mig av dina ord..

Och JAG tycker ju DU är värd alla medaljer i världen för dina 3 veckor nu🏅🏅🏅😘!

Förstår inte varför det ska vara så förbaskat svårt att ge mig själv cred för det jag gör..
MEN
Jag kämpar vidare med att vara lite snällare mot mig själv. Vet ju också att det faktiskt är min väg ur alkoholträsket.

Jag tror för oss båda, att om vi kan tycka om oss själv och respektera de vi är med både brister och tillgångar, då behöver vi inte heller varken döva eller förstärka med alkohol..🙏❤️🍀!
Önskar dig en glad och nykter midsommar 🌿🌸🌿!
Min kommer definitivt bli det..☺️🙏!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Vinäger
En hälsning

Hej lilla storm. Vill vara kika in och säga att jag tänker på dig ibland. 💗

Hoppas att du haft en fin helg.

Kram

Fibblan
Go' kväll Stormenlilla🌺!

Inte hört något ifrån dig under helgen och du nämnde någon tillställning i veckan som kan komma att bli utmanande..så det gör ju att jag blir lite orolig.
Oavsett vitt eller inte, så tveka inte o skriv❤️! Ingens resa är spikrak, så om det inte blev som du hoppats i helgen, så är det "bara" till o på det igen. Vi finns här om du vill och behöver🤗!
Hoppas du mår ok och kanske t.o.m bra? Hoppas på det sistnämnda förstås😘!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Sidor