Dag 1 på vandringen mot ett nyktert liv. Är väl på sätt och vis lättad att chefen tog tag i mig. Vilken pärs att inse att jag har problem och hur jag försökte komma undan idag. Blev livrädd för mitt eget beteende. Förnekande ända in i kaklet. Nu sitter jag mest och funderar just över ”Hur_blev_det_så_här”
Jag är universitets utbildadkemist och har alltid gillat att ge järnet på fester samt unna mig vin etc av alla möjliga olika orsaker, mest när jag känner mig nöjd konstigt nog. Sällan för att jag är ledsen, arg etc. Kommer hem, häller upp vin som rutin. Inte tyckt det varit onormalt. Usch vad jag har ljugit för mig själv. Blä! Men som forskare ska det bli intressant att uppleva hur kroppen reagerar de närmaste dagarna. Efter det mental anpassning i fortsättningen.

Här är vi ett gäng som tänkt likadant. Vi har kommit olika långt på vår nyktra resa, och vi hjälps åt att dra åt samma håll.

Skriv, läs och kommentera andras trådar här på forumet så blir det snart fart på din tråd också.

Kram ? (126 nyktra dagar idag, tjoho!)

OK, jag ska börja läsa mera. Går bra även denna dag 2 tydligen. Bara lite ”tråkigt” att inte sippa vitt på balkongen. Fått vettigare saker gjort istället. Rensat i kabelträsket som jag sparat sedan begynnelsen. Vet ni hur många olika typer av USB-kontakter det finns?? ?

hejsan. Jag är också på dag 2. Höll 178 dagar förra året så jag vet att det funkar. Mitt tips är att ta det en dag i taget - tanken att aldrig få dricka igen är i början helt skrämmande (för det mesta) men ju längre man håller i, ju lättare blir det. Jag föll ju ändå, men istället för att se det som ett misslyckande så ser jag nog ändå att jag hade 178 dagar nykter i streck.

Det ska bli intressant att följa din resa. Det brukar komma fram väldigt mycket känslor och reflektioner om sig själv när man nyktrar till och blir klar i skallen en längre tid. Hoppas du vill delge dem här. Det är väldigt terapeutiskt både för dig och för andra.

Nu kör vi en vit lördag!

Perfekt att ni har hittat varandra! Det är oerhört skönt att ha någon som är på ungefär samma ställe. Även om alla här verkligen kan och vill stötta så förstår man bättre om man ligger hyfsat nära varandra i tid.

Inför mitt drickastopp 9/2 tänkte jag ”det är omöjligt att sluta dricka, det går inte”. Hur ska man kunna fira påsk/jul/midsommar utan alkohol? Semester? Aldrig mer sitta på en uteservering?

Men det tänket är helt förändrat nu efter fyra nyktra månader. Hallå!? Det är ingen mänsklig rättighet precis att dricka alkohol.

En del tål inte gluten eller nötter - jag tål inte alkohol. Och det finns en massa goda alkoholfria alternativ, både till vardags och fest och ute på krogen/uteserveringar.

Alkoholfri öl smakar perfekt till sill och potatis, och Oddbird Spumante bubbel blir perfekt till jordgubbar nu på midsommar.

Festa halva-hela nätterna är inget jag suktar efter, att köra hem vid 23-tiden blir alldeles lagom. Så tänker jag nu.

Kämpa på ihop Ensam1984 och Hurblevdetsåhär!

Kram ?

AmandaL

Jag har precis som du provat att vara nykter förr två längre perioder, dem höll i 1,5 år och jag var stolt över mig själv. Tyvärr ramlade jag i diket igen och nu är jag inne på min 10 onde dag nykter, jag vill gärna motiveras tillsammans med er för att få ännu fler dagar av nykterhet ?

Jo det finns en hel del att fundera över och inga perfekta svar tydligen. Den vita lördagen snart slut och imorgon blir det en vit söndag med stärkande sol.
Många stärkande kramar till er ???? ☀️